Snežni poligoni sezona 2010/11
kako imajo to narejeno na lungauringu, ali je to spodaj utrjena podlaga (asvaltna pista) ali je to na njivi pa zratrakirana in utrjena proga?
moj frend ima njivo pa ga jaz prepričujem naj jo pozimi odstopi pa da naredimo eno pisto za zajbancijjo... en sosed ima ratrak in te zadeve pa bi lahko kaj spedenali... samo ne vem ali je potrebno kako dovoljenje, je kak zakon, ki prepoveduje vožnjo po lastni njivi prekriti s snegom, mogoče kdo ve?
moj frend ima njivo pa ga jaz prepričujem naj jo pozimi odstopi pa da naredimo eno pisto za zajbancijjo... en sosed ima ratrak in te zadeve pa bi lahko kaj spedenali... samo ne vem ali je potrebno kako dovoljenje, je kak zakon, ki prepoveduje vožnjo po lastni njivi prekriti s snegom, mogoče kdo ve?
Spodaj je njiva, kolikor vem. Posipa pa vodo, pa pol ko zmrzne gre z frezo preko. Tako da ce startas zjutraj, drzi skoraj kot na mokrem spolzkem asfaltu. Pol pa ko sonce posije stopi ta vrhnji sloj pa tudi 4WD ne grabi vec...jayz napisal/-a:kako imajo to narejeno na lungauringu, ali je to spodaj utrjena podlaga (asvaltna pista) ali je to na njivi pa zratrakirana in utrjena proga?
Laično - je treba sneg fino utrdit... + polit z vodo (kaka Creina pride prav... al pa kaj podobnega); če je možno večkrat po malem - v plasteh; bi blo pa fino zvedet, s čim "cementirajo" smučarske proge;
je res - ko se vrhnja plast prebije.. je konc heca.. nastanejo globoke luknje po parih krogih.
je res - ko se vrhnja plast prebije.. je konc heca.. nastanejo globoke luknje po parih krogih.
Fiat.
Brez panike.
Brez panike.
- COFFE RACER
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 191
- Kraj: CELJE
- zabrnek
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 954
- Kraj: Lom pod Storžičem
Po pravici povedano sem sam tudi malo razmišlal o tej smeri, da bi naredil "progo" za zimski čas. Travnik, velikosti 1ha bi bil gotov dovolj velik. Creina je tudi doma, ratrak pa športno društvo v vasi posodi.
Sedaj je sicer snega dovolj, samo me skrbijo otoplitve, da se zastonj potem ne matraš in delaš proge.
Bom moral še malo prespat to. Če pa pride do izvedbe boste pa vedl, in tudi dobrodošli bote.
lp
Sedaj je sicer snega dovolj, samo me skrbijo otoplitve, da se zastonj potem ne matraš in delaš proge.
Bom moral še malo prespat to. Če pa pride do izvedbe boste pa vedl, in tudi dobrodošli bote.
lp
jaz sem poiskusil s prepričevanjem frenda naj odstopi njivo pa ni ravno za stvar... tako da očitno ne bo zaenkrat nič iz tega
fajn bi bilo, da je nek travnik na v višini 800m.n.v ali več, da je bolj konstantno temperatura po 0...
lahko se pa skup organiziramo pa najamemo eno parcelo za 3 mesece
pozna kdo kaj primernega?
fajn bi bilo, da je nek travnik na v višini 800m.n.v ali več, da je bolj konstantno temperatura po 0...
lahko se pa skup organiziramo pa najamemo eno parcelo za 3 mesece
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov