Policija - ko te ustavi policaj

Zanimivo in koristno znanje
aNtRx
Uporabnik foruma
Prispevki: 37

Policija - ko te ustavi policaj

Odgovor Avtor: aNtRx » 21. Maj 2006, 20:42

Jah, zdej ne wem če je prava tema, samo a bi mi kdo znal povedat, kakšn postopek je, ko te policaj ustavi... Mene je namreč v Ljubljani, ko se pelješ iz Ljubljane proti Črnučami, se pravi po slovenski, al kwa je že ta cesta, in ko se zoži na en pas ustavil policaj :cry: in mi je samo preveril vozniško ter prometno ter pokazal radar. Res da sem vozil 10km/h prehitro, dobil sem pa 40.000sit kazni + 10.000sit stroški :roll: . Nisem zvedel ne kako mu je ime, ne iz katere policijske postaje je, bil je v civilnem avtomobilu... Morda kdo kaj več ve o tej zadevi :?:

Hvala! LP aNtRx :oops:

Uporabniški avatar
gorazd0
Nasankal reveža :)
Prispevki: 6619
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: gorazd0 » 21. Maj 2006, 20:47

Sicer je "NoFear" bolj kompetenten za te zadeve;

kolikor vem se ni dolžan predstavljati z imenom in priimkom (se pa spodobi rečt "Dober dan" - in po mojih izkušnjah lepo pozdravijo); lahko ga pa vprašaš (zahtevaš) po imenu in priimku in policijski postaji; v tem primeru mislim, da ti je to dolžan povedat; čeprav ne vem, kaj boš s tem podatkom; si pač peljal prehitro in imel smolo, da so te dobili;
Kolikor vem (preveri!) če ni kazenskih pik, lahko plačaš polovičko :D
Fiat.
Brez panike.

aNtRx
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: aNtRx » 21. Maj 2006, 20:53

Glede na to da so me ustavili prvič, nism imel pojma o pojmu in menda, kakor so mi kolegi povedal, mi lahko pogledajo skozi prste :? upam da mi bo to ratalo, ker 40.000sit, pa 2 piki je pa tko, kar nekaj denarja za tistih bogih 10km/h. Sicer se bi dalo pa tudi pritožbo pisati glede na vlažnost zraka, kajti radarji delujejo do 60% vlažnosti v zraku, potem pa kao ne... Trenutna vlaga v zraku je pa 61% :lol:

Sajmon
Član Subaru kluba
Prispevki: 2951

Odgovor Avtor: Sajmon » 21. Maj 2006, 23:26

Čaki mal, 40 jurjev za 10km/h preveč + neki stroški!?!?!? Če v naselju prekoračiš do 10km/h, dobiš 10 jurjev +1T in 30 +3T, če prekoračiš nad 10km/h do 20km/h. Za točke nisem čist ziher, sam če mene vprašaš, te je en pošteno naplahtal! Imaš pravi zapisnik? Sej se najbrž po številki zapisnika da marsikaj ugotovit. Ali pač?

aNtRx
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: aNtRx » 22. Maj 2006, 02:12

Policaj mi je dal samo izjavo za napisat, kao zakaj sem vozil prehitro in moral sem jo podpisati in me odslovil. Nism dobil nikakršnega zapisnika, nič ne vem kaj je napisal v zapisnik... U glavnm, mogoče so bile pa maškare... :lol:

Uporabniški avatar
karel
Subaru Leone RX
Prispevki: 5060
Kraj: zg.Savinjska

Odgovor Avtor: karel » 22. Maj 2006, 07:24

:lol: Oprosti,ampak če tole ni nateg leta potem pa
res nevem :roll:
"If in doubt,flat out"
Colin McRae

Uporabniški avatar
Freak
Uporabnik foruma
Prispevki: 960
Kraj: Doma

Odgovor Avtor: Freak » 22. Maj 2006, 15:30

Jest sem prletu na radar pri dolgem mostu.Omejitev 50,jaz sem sel 67km/h :? Pa mi je policaj neki omenju en hitri postopek (ne sprasujte kaj to pomen :) ),pa da bom dubu 30k sit + 1 piko. Pa da se lahk prtozim bla bla bla... sam itak se nism prtozu,k sm itak pelu tok,k me je nameru :oops:

Pa to je blo cca 1.mesec nazaj,pa nism se cist nc dubu :? Sej ne,da si to zelim.Sam vsakic,k pridem dam najprej za kako posto pogledam :)

Uporabniški avatar
niva13
NoizeMaker
Prispevki: 4009
Kraj: Venera

Odgovor Avtor: niva13 » 22. Maj 2006, 15:45

A ima ze kdo fotko od radarja? Mene je enkrat presenetila, ko sem jo dobila domov v Izolo. Red bomber not pa blond buca, tko, da nisem niti mogla fintirat,da nisem jaz vozila :?

Uporabniški avatar
Subison
Uporabnik foruma
Prispevki: 270
Kraj: Radlje ob Dravi

Odgovor Avtor: Subison » 22. Maj 2006, 20:15

Malo na hitro.Nevem nisem zasledil a si priletu na radar v naselju a izven.To se pravi:v naselju od 10 do 20 km prekoračitve te pride 30k+1 kazenska pika.Izven naselja pa te pride do 20km prekoračitve 10k za pike nisem ziher a sploh so.Stroški ko si napisal,pojma nimam kaj bi ti lahko dal saj še nisi bil pri sodniku za prekrške in nasploh se za 10 km sploh ne gre.Pedlagam ti da se malo pozanimaš o zadevi,a so plavi kaj zamutli ali pa .... :roll: lp
Balum Balum........

aNtRx
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: aNtRx » 22. Maj 2006, 22:15

No, zadeva stoji takole... Danes sem si vezl čas in poklical prijateljico, ki pač dela ta fax za policaje in detektive... Karkoli je že to :D
Njen odgovor pa je bil sledeč:

Policaj te ustavi, ti pokaže radar in ti pove na kakšni razdalji te je izmeril.
Nato gre pisati zapisnik... Preveri vse podatke... Nakar mora tebi jasno in glasno prebrati celoten zapisnik, da preveri ali so vsi podatki pravilni, ter tebi prikaže le te. Če se ti s celotno stvarjo strinjaš, podpišeš ta zapisnik in gre celotna zadeva naprej. Če se ne te pač odpeljejo :D

Jst zapisnika nism niti vidu, moral sem napisati samo izjavo zakaj sem vozil prehitro in jo podpisati :roll: kr neki uglavnm... Meni ni bilo čisto nič jasno, verjetno da je šlo za nekaj takega, kot pisni izkaz da me je ustavil, vendar, ker nikoli nism naredil prekrška do sedaj, oz me niso dobili 8) (subaru power) :twisted: me je spustil naprej... Bomo videli čez kakšne mesec kako se bo izteklo in če bom dobil pošto... Če jo dobim se pritožim pač na le to, ker mi ni pokazal zapisnika in ga nism niti videl :lol:

LP aNtRx

Uporabniški avatar
NoFEAR
Administrator
Prispevki: 3360

Odgovor Avtor: NoFEAR » 30. Maj 2006, 03:03

aNtRx, povej ti tej tvoji kolegici, da naj drugim deli nasvete komaj takrat, ko se bo naučila zakonodajo... :roll:

Postopek policista je bil namreč čisto praviln - seznanil te je z meritvijo hitrosti, ki jo je opravil (pokazal radar), pobral je tvoje podatke, ter ti dal možnost da v roku 5 dni podaš svojo izjavo, ki bo uporabljena v nadalnjem, t.i. "hitrem" postopku o prekršku - pooblaščena oseba na policijski postaji bo izdala odločbo o prekršku, kjer bo tud napisana kazen katero morš plačat (podobno kot bivši sodniki za prekrške). Da ti bodo pogledali skozi prste, lahko gladko pozabiš, ker se prekoračitev hitrosti šteje med hujše prekrške, za katere ni možno izreči opozorila.

Tud to, da nisi zvedel kako mu je ime in iz katere postaje je, je čist tvoja napaka - priimek in enoto so policisti dolžni povedat samo na zahtevo stranke v postopku.

Kar se pa zapisnika o meritivi hitrosti tiče, ga podpiše tisti, ki opravlja meritev z radarjem. To pa je seveda policist in ne storilec prekrška... Zadeva se namreč vodi za več meritev, ki so bile opravljene na isti lokaciji, in jo policist po koncu službe odda v arhiv, kjer se hrani kot dokazno gradivo. Tega zapisnika stranki niso dolžni pokazat v nobenem primeru, ker vsebuje osebne podatke drugih udeležencev ki so jih imeli pred tabo v postopku!

Kr lepo počakaj na pošto...

aNtRx
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: aNtRx » 30. Maj 2006, 18:00

Zapisnik je bil fotokopija nečesa... Sicer pa je imel za vsakega kršitleja svoj list paperja.. Tako da mi nebi izdal podatkov drugih oseb... Ne more pa on kar tako napisati zapisnika, kaj če se je kje zmotil? Morda pri zapisu prekoračitve hitrosti? Ali kaj podobnega... Tudi policaji so samo ljudje in se lahko motijo... :lol:

Ne wem no... Bomo videli kaj bo :D

Kakor se jst spomnim, sem moral za vsak prekršek, katerega sm naredil... Kjer koli, oz ga je povzročil nekdo drug, podpisati paper, da se strinja s podatki :D

Tako kot moraš biti opozorjen in ti mora prikazati sliko na licu mesta, če te slika oz če je samostoječ radar je opozorilni znak...
(Kratenje človekovih pravic)

LP aNtRx

Uporabniški avatar
NoFEAR
Administrator

Odgovor Avtor: NoFEAR » 30. Maj 2006, 20:18

Vrjemi al ne, kukr hočeš... Te zadeve se ble na A.com-u že tolkkrat razložene, pa folk še kr po svoje pametuje in se zgovarja na pravice, napake policistov, bla, bla... Postopki so se v zadnjih dveh letih pač spremenili, to je dejstvo. Vsi iščete samo napake drugih, svojih pa noben noče priznat...

Zarad mene si lahko razlagaš po svoje, če boš tko lepš živel... Dokler ne pride poštar... :roll:

aNtRx
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: aNtRx » 30. Maj 2006, 23:59

NoFEAR napisal/-a:Vrjemi al ne, kukr hočeš... Te zadeve se ble na A.com-u že tolkkrat razložene, pa folk še kr po svoje pametuje in se zgovarja na pravice, napake policistov, bla, bla... Postopki so se v zadnjih dveh letih pač spremenili, to je dejstvo. Vsi iščete samo napake drugih, svojih pa noben noče priznat...

Zarad mene si lahko razlagaš po svoje, če boš tko lepš živel... Dokler ne pride poštar... :roll:
Brez zamere :neutral:

Uporabniški avatar
NoFEAR
Administrator

Odgovor Avtor: NoFEAR » 31. Maj 2006, 01:28

Ne gojim zamer do ljudi na forumu... ;-) Hotu sm ti sam čimbolj objektivno razložit zadevo, pa se zgleda ne daš... Pol pa nč... :D

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost