SNEŽNA FREZA
SNEŽNA FREZA
Zdravo,
ker vem, da bo letos veliko snega, saj imam nove zimske gume za stijo:), bi si rad omislil frezo, predvsem ker je padre že v letih in imamo veliko parkirišče pred bajto, mene pa ni veliko doma...torej kaj mi priporočate, kaj imate sami, itd...za okrog 1000€, eventuelno bi vzel tudi rabljeno, če deluje tako kot je treba..
lp,andraž
ker vem, da bo letos veliko snega, saj imam nove zimske gume za stijo:), bi si rad omislil frezo, predvsem ker je padre že v letih in imamo veliko parkirišče pred bajto, mene pa ni veliko doma...torej kaj mi priporočate, kaj imate sami, itd...za okrog 1000€, eventuelno bi vzel tudi rabljeno, če deluje tako kot je treba..
lp,andraž
In USA you drive car.
In Soviet Russia car drive you.
In Japan car BREAK you.
In Japan car BREAK you.
Re: SNEŽNA FREZA
Priporočam da poiščeš tako, ki ima pogon na gosenice, ker kolesa so bolj tako tako.. Motor naj ima vsaj 10kW. Se da dobiti verjetno tudi kakšno rabljeno, itak je to stroj ki 99% leta stoji na miru in je lahko stara 5 let, ima pa narejenih par 10 ur..
- galimim
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 555
- Kraj: Grosuplje okolica-na hribu pod cerkvico
Osebne izkušnje po 10 letih ganjanja MTDjeve track freze pravijo:
NUJNO mora biti 2-stage! To pomeni da ima poleg polža ki požira sneg še "ventilator" ki ta sneg piha ven. Brez tega si mrzel saj kaj več kot 10cm snega dela probleme
Kot je BIGzig napisal 10hp je kar nuja. Moja ima 8konjev in ko je 40cm+ snega zadeva začne delat manj učinkovito. Voziš se z polovično hitrostjo in še to je včasih prehitro.
Električni vžig je precej uporabna zadeva. Ponavadi to pomeni priklop na 220, kar pomeni da ni zezanja ob mrzlih jutrih a bo užgala ali ne.
Tisto kar moji manjka in bi bilo uporabno je, da ima refletkor. Tako se pa s čelko naokoli sprehajam.
Kot boš videl majo vse freze posebne šraufe za pritrditev polža na gred. NIKAKOR POD NOBENIM POGOJEM ne uporabljaj navadnih vijakov. Ker specialni vijaki so narejeni tako da ji polomi on določeni obremenitvi (ko kak kamen nabašeš in se zatakne). Če uporabljaš navadne šraufe boš potrgal pogon in potem je zadeva samo še za u kanto ker je popravilo tako drago.
če te pa še kej zanima pa vprašaj
NUJNO mora biti 2-stage! To pomeni da ima poleg polža ki požira sneg še "ventilator" ki ta sneg piha ven. Brez tega si mrzel saj kaj več kot 10cm snega dela probleme
Kot je BIGzig napisal 10hp je kar nuja. Moja ima 8konjev in ko je 40cm+ snega zadeva začne delat manj učinkovito. Voziš se z polovično hitrostjo in še to je včasih prehitro.
Električni vžig je precej uporabna zadeva. Ponavadi to pomeni priklop na 220, kar pomeni da ni zezanja ob mrzlih jutrih a bo užgala ali ne.
Tisto kar moji manjka in bi bilo uporabno je, da ima refletkor. Tako se pa s čelko naokoli sprehajam.
Kot boš videl majo vse freze posebne šraufe za pritrditev polža na gred. NIKAKOR POD NOBENIM POGOJEM ne uporabljaj navadnih vijakov. Ker specialni vijaki so narejeni tako da ji polomi on določeni obremenitvi (ko kak kamen nabašeš in se zatakne). Če uporabljaš navadne šraufe boš potrgal pogon in potem je zadeva samo še za u kanto ker je popravilo tako drago.
če te pa še kej zanima pa vprašaj
Ex Renault Twingo, Toyota Corrola 1.4VVT 2004
Subaru XV 1.6 2021
Subaru XV 1.6 2021
Sam drugače uporabljam "elbow grease" in pa "jako maši" metodi, sem pa govoril z dedkom od punce, ki je najprej kupil tako 5HP, potem kasneje pa še tako 11kW(~15HP), ker tista 5HP ni bila za nikamor, takoj se je zameštrala, sneg je metalo par metrov stran, tko da si moral na več koncev odmetavat, drugače si si hitro naredil dvojno delo...
No z tole močnejšo za katero je dal neko smešno vsoto, saj jo je dobil po močno znižani ceni, ko je trgovina propadla in so imeli totalno razprodajo.
No s to pa pravi da lahko freza karkoli. Niti se pretirano ne sekira kam odmetava sneg, ker ga meče 10+metrov stran če je treba...
Jaz osebno še nisem videl zadeve v akciji, ampak glede na osebnost dedka, mu verjamem na besedo :
Se pa strinjam, da more met freza reflektor, električni vžig je defenitivno zlata vreden
No z tole močnejšo za katero je dal neko smešno vsoto, saj jo je dobil po močno znižani ceni, ko je trgovina propadla in so imeli totalno razprodajo.
No s to pa pravi da lahko freza karkoli. Niti se pretirano ne sekira kam odmetava sneg, ker ga meče 10+metrov stran če je treba...
Jaz osebno še nisem videl zadeve v akciji, ampak glede na osebnost dedka, mu verjamem na besedo :
Se pa strinjam, da more met freza reflektor, električni vžig je defenitivno zlata vreden
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
Jaz se tudi odločam za nakup. Nekaj sem jih sprobal pred leti, pa mi nekako gosenice niso všeč, ker nimam popolnoma ravnega terena in zato ne pobira povsod, ker se čez gosenice zaziba.
Gledat bom šel v tole bližnjo trgovino http://www.gradbena-tocka.si/.
Gledat bom šel v tole bližnjo trgovino http://www.gradbena-tocka.si/.
Don't allow your mind tell your heart what to do.
ja sem prebral da mora biti dvostopnejska in vsaj z 10hp+, zdej gosenice ali kolesa je pa vpršanje, sicer nimam nobenih hudih klancev in grbin, tako, da bi bilo mogoče bolje kupiti gosenice...
@thomas ..sem gledal isto, samo niti ni cene + ddv še ni obračunan, ko kaj izveš prosim poročaj, mogoče jih kupiva skupaj pa bi se dlai zmenit še za dodatni popust...
aja , gledal sem honde, ampak očitno taliko preplačaš znamko da je noro!
no tole sem gledal, kaj pravte...:
http://www.bolha.com/stroji-orodja/komu ... 1379192736
@thomas ..sem gledal isto, samo niti ni cene + ddv še ni obračunan, ko kaj izveš prosim poročaj, mogoče jih kupiva skupaj pa bi se dlai zmenit še za dodatni popust...
aja , gledal sem honde, ampak očitno taliko preplačaš znamko da je noro!
no tole sem gledal, kaj pravte...:
http://www.bolha.com/stroji-orodja/komu ... 1379192736
In USA you drive car.
In Japan car BREAK you.
In Japan car BREAK you.
Pri Hondi plačaš še kaj več kot samo znamko, so kar profi stroji.. Sem jo letošnjo zimo v službi prevozil vsak dan po ene 6ur in zadeva dela brez problema.. Tudi dokaj južni sneg pobere, seveda ko meji na vodo se zabaše izpuh, ampak to se vsaka.. 
Je pa tudi tale po specifikacijah kar ta prava, vzemi dokler še ni sezone..
potem cena hitro naraste 
Je pa tudi tale po specifikacijah kar ta prava, vzemi dokler še ni sezone..
- strojnik005
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 2518
- Kraj: On the road again.
Glih v četrtek je sodelavec pr tem modelu kupu vibracijsko mizo. Danes mu je pa ta isti tip na mail poslal ponudbo kjer je ta miza 60e cenej. 3dni po tistem ko jo je kupusubi4x4 napisal/-a: http://www.bolha.com/stroji-orodja/komu ... 1379192736
To bomo pa pol rihtal ko se bo štrihu avto...
Cene od telih iz Preddvora so na Bolhi.
Ta teden grem pogledat, pa ti javim. Najdu tudi eno trgovino v Žabnici.
Ta teden grem pogledat, pa ti javim. Najdu tudi eno trgovino v Žabnici.
Don't allow your mind tell your heart what to do.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost