Za tiste s starejšimi avti
Za tiste s starejšimi avti
Kot vas večina ve, se 1.11.2012 podražijo cestnine za avtomobile ob registraciji.
Bolj malo pa jih ve tole:
(1) Za osebne avtomobile (kategorija M1) in lahka tovorna vozila kategorija N1), katerih motor ustreza strožjim emisijskim zahtevam od EURO 3, se letna dajatev iz prejšnjega clena zniža in sicer:
– EURO 4: za 12,5 % in
– EURO 5 ali strožje zahteve: za 25 %.
(2) Za osebne avtomobile (M1) in lahka tovorna vozila (N1), katerih motor ne ustreza emisijskim zahtevam EURO 3, se višina letne dajatve iz prejšnjega clena zviša in sicer:
– EURO 2: za 5 %,
– EURO 1: za 20 % in
– EURO 0 ali nižje zahteve: za 30 %.
Torej starejši, ki ne dosegajo norme EURO3, bodo poleg tega, da bo cestnina dražja, plačali še par procentov več.
Očitno nas hočejo prisilit, da bomo ali brez avtomobilov, ali pa se bomo vozili z novimi avti(kdor seveda ima tok denarja).
Bolj malo pa jih ve tole:
(1) Za osebne avtomobile (kategorija M1) in lahka tovorna vozila kategorija N1), katerih motor ustreza strožjim emisijskim zahtevam od EURO 3, se letna dajatev iz prejšnjega clena zniža in sicer:
– EURO 4: za 12,5 % in
– EURO 5 ali strožje zahteve: za 25 %.
(2) Za osebne avtomobile (M1) in lahka tovorna vozila (N1), katerih motor ne ustreza emisijskim zahtevam EURO 3, se višina letne dajatve iz prejšnjega clena zviša in sicer:
– EURO 2: za 5 %,
– EURO 1: za 20 % in
– EURO 0 ali nižje zahteve: za 30 %.
Torej starejši, ki ne dosegajo norme EURO3, bodo poleg tega, da bo cestnina dražja, plačali še par procentov več.
Očitno nas hočejo prisilit, da bomo ali brez avtomobilov, ali pa se bomo vozili z novimi avti(kdor seveda ima tok denarja).
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Re: Za tiste s starejšimi avti
In kolk eurov ma ena 96 impreza ?
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
Mislm da Euro 1,moja je pa Euro 2.
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4466
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Model 2001 (Bugeye) ima EURO3, za starejše pa v prospektih še nimajo podatka - EURO2 verjetno.BackW00d napisal/-a:In kolk eurov ma ena 96 impreza ?
http://www.subaru.de/kundenservice/pros ... preza.html
D.
Kaj ko bi kdo našel za večino naših verzij subarujev, kateri EURO je kakšen model?
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Po tej strani sodeč naj bi bili vsaj EURO3. OD katerega leta pa.... mi pa ni uspleo razbrat. Torej sem naredil...nič. 
No, ob hitrem brskanju po raznih oglasnih straneh pa recimo za FOrester 1997 piše Euro2: http://ipocars.com/vinfo/subaru/foreste ... -1997.html" onclick="window.open(this.href);return false;
No, ob hitrem brskanju po raznih oglasnih straneh pa recimo za FOrester 1997 piše Euro2: http://ipocars.com/vinfo/subaru/foreste ... -1997.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Se pravi se bo za mojega Suzukija, ki ima glede na tabelo Euro4 cestnina znižala za 12,5 %?
Če je res, pol me novi zakon ne moti.
Če je res, pol me novi zakon ne moti.
Rad imam ženske, ki znajo bočno parkirat...
Ja najbolje res, da vsak samo na svojo rit gleda.Če je res, pol me novi zakon ne moti.
Tudi mene tale povišanja prav nič ne prizadenejo, pa so mi vseeno
I'm just a soul who's intentions are good, oh Lord, please don't let me be misunderstood ...
Če bi s tem denarjem popravili in uredili ceste dam tudi 100€ več kot sedaj.. Žalosti me ker vem da bo šel tudi ta "varčevalni ukrep" v koš brez dna in ne tja kjer se ga potrebuje..
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost