Izvleček predpisov o EU homologacijah
Obveščamo vas, da za dodatno cevno zaščito na sprednjem delu vozila kategorije M1 in N1 (osebna in tovorna vozila do 3500 kg) že velja evropska direktiva 2005/66/ES o uporabi prednjih zaščitnih sistemov na motornih vozilih.
Vgradnja le teh naprav je dovoljena le v primeru, da so naprave tipsko odobrene v skladu z direktivo 2005/66/ES. Določeno je, da se od 25. maja 2007 dalje zavrne registracijo in uporabo motornih vozil z vgrajenim prednjim zaščitnim sistemom, če niso izpolnjene zahteve te direktive.
Zaščitne loke z EU homologacijo vpišete na tehničnem pregledu v homologacijski kartonček. Enako kot vlečno napravo ali druge spremembe na vozilu.
O bullbarih, homologaciji, problemih,...
O bullbarih, homologaciji, problemih,...
Najdeno na http://www.kml-kogovsek.si/index.php
Fiat.
Brez panike.
Brez panike.
da se 1x napisem, to kar je meni ratal izvedet:
na homologacijah vozil na LPP-ju so mi povedali, da je ti. bull-bar ali po njihovo okrasne neki zadeve, cist mozno homologirat, ce se poleg prilozi papirje od proizvajalce, ter potrdilo o strokovni vgradnji.
papirji proizvajalca so v bistvu od nekega dipl. strojnika podpisani nacrti(tko mi je blo receno)
medtem ko se za tovarniske naknadno vgrajene zahteva samo potrdilo o strokovni montazi
na homologacijah vozil na LPP-ju so mi povedali, da je ti. bull-bar ali po njihovo okrasne neki zadeve, cist mozno homologirat, ce se poleg prilozi papirje od proizvajalce, ter potrdilo o strokovni vgradnji.
papirji proizvajalca so v bistvu od nekega dipl. strojnika podpisani nacrti(tko mi je blo receno)
medtem ko se za tovarniske naknadno vgrajene zahteva samo potrdilo o strokovni montazi
2. Naj časti strokovno ODgradnjo le tega
3. Naj povrne strošek novega bulbara (saj ga je eden moral plačat k je kupu novga subaruja)
Če se mene praša je pa tole tko k z kljukam k jo je treba od leta (96?) homologirat, prej si jo pa sam našrafal. No ne vem.
Drugače pa men na tehničnem ni noben nikol reku da je to višek.
1. Naj se tuži uvozniku
2. Naj časti strokovno ODgradnjo le tega
3. Naj povrne strošek novega bulbara (saj ga je eden moral plačat k je kupu novga subaruja)
Če se mene praša je pa tole tko k z kljukam k jo je treba od leta (96?) homologirat, prej si jo pa sam našrafal. No ne vem.
Drugače pa men na tehničnem ni noben nikol reku da je to višek.
Za novega se niti ne sekiram; je bil avto itak na homologaciji, vpisan sicer ni, a je avto poslikan;NoFEAR napisal/-a:Gorazdov (in moj) bullbar sta originala - originalna dodatna oprema. Za originalno opremo naj bi dobil papirje pri uvozniku (torej na IS). Ravno zato sprašujem, če se je tam kaj zanimal okol tega...
če komu ne paše - naj gre na LPP gledat fotke.
Zadeva je zame zaključena.
Kar se starega tiče - ne vem; takrat me je melo, da bi šel na IS in jih "sfehtal" za papir - da je bullbar del serijske opreme; vprašanje če bi ga dobil;...
V vsakem primeru bi verjetno sledila homologacija na LPP (oz. kjerkol že; baje da AMZS tud dela po novem), posledično tudi nekaj €.
Fiat.
Brez panike.
Brez panike.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost