poraba vasega subaruja
Re: poraba vasega subaruja
če bi bilo to res, bi bile neskončne kolone. Popust velja do 100l.
Nebivedu je bil dvakrat na črpalki, pa samo enkrat resetiral odo. 
Nekaj se da prigolfat tako, da ko prvič tankaš, ne nehaš ko avtomat ustavi ampak naliješ konkretno do vrha, drugič pa nehaš ko avtomat ustavi. Poleg tega pa kdo pravi da vsak avtomat ustavi enako?
Jaz sem siguren, da bi k 50,62 litrov, lahko spravil še 1,5 l, potem je poraba 7,06 , še vedno nizka.
Moja povprečna za leto 2012 je 11,69 l/100km in 0 kwh elektrike. Ponosen sem da mi pokuri tok mal elektrike glede na to kako se ta energent draži zadnje čase.
Nekaj se da prigolfat tako, da ko prvič tankaš, ne nehaš ko avtomat ustavi ampak naliješ konkretno do vrha, drugič pa nehaš ko avtomat ustavi. Poleg tega pa kdo pravi da vsak avtomat ustavi enako?
Jaz sem siguren, da bi k 50,62 litrov, lahko spravil še 1,5 l, potem je poraba 7,06 , še vedno nizka.
Moja povprečna za leto 2012 je 11,69 l/100km in 0 kwh elektrike. Ponosen sem da mi pokuri tok mal elektrike glede na to kako se ta energent draži zadnje čase.
Vewdno tankam enako. vstavim ročko in ko ven vrže, umaknem ročko.
Tudi če jbi bila 7.5 litra poraba, se ne sekiram prav dosti. Še vedno je za ta avto zelo zelo majhna.
Tudi če jbi bila 7.5 litra poraba, se ne sekiram prav dosti. Še vedno je za ta avto zelo zelo majhna.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Ko ti bo uspelo met celoletno porabo na nekje 10-15k km pod 7 bo res dosežek. Presenetljivo nizke porabe se da dosežt tudi s STI-jkami (pod 7,6 mi še ni ratal čeprov bi se mogl dat), samo jaz zdržim le na kakšni daljši relaciji ali pa ko v enem dnevu nardim 300km, da bi pa s po 10-20 km na dan uspel cel tank lepo pelat mi pa še ni uspelo.
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4465
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Pri mojem 2.0 je poraba pri 80 km/h na dokaj ravni avtocesti (sem poskusil obe smeri) in ob uporabi tempomata nihala okrog 8 +/- 1 l/100km/h.
Res mi ni jasno, kako bi moral vozit, da bi povprečje enega celega tanka imel pod 8.
D.
Res mi ni jasno, kako bi moral vozit, da bi povprečje enega celega tanka imel pod 8.
D.
- strojnik005
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 2518
- Kraj: On the road again.
Tud jz ne morem spravt impreze fejst pod 9 
To bomo pa pol rihtal ko se bo štrihu avto...
Ircar, taka poraba je zadnjih nekaj mesecev, odkar tankam v avstriji. Gor sem pa vsaj 2x na mesec, ker je futr za otroka orenk cenejši
Samo za primerjavo: pri nas je hipp mleko 8.75 evra, gor pa 5.45 evra za 600g in če otrok poje 3 pakete na teden, jih rabiš za cel mesec približno 13 ali 14, torej že samo na tem prišparam skor 50 evrov, potem imajo pa še bencin po 1.33€ na liter.
Samo za primerjavo: pri nas je hipp mleko 8.75 evra, gor pa 5.45 evra za 600g in če otrok poje 3 pakete na teden, jih rabiš za cel mesec približno 13 ali 14, torej že samo na tem prišparam skor 50 evrov, potem imajo pa še bencin po 1.33€ na liter.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Tankaš 100-ko.danci1973 napisal/-a:Res mi ni jasno, kako bi moral vozit, da bi povprečje enega celega tanka imel pod 8.![]()
D.
Jaz za porabo pod 8 vozim po AC do 110 km/h, lokalno pa v čim višji možni prestavi nad 1500 obrati.
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Kontakt:
Ne verjamem. Saj sem o tem že pisal - sem prevozil cca. 25 tankov 98 ali 100 oktanskega bencina, pa je povprečna poraba bila malenkost višja kot pri 95...Sajmon napisal/-a:Tankaš 100-ko.danci1973 napisal/-a:Res mi ni jasno, kako bi moral vozit, da bi povprečje enega celega tanka imel pod 8.![]()
D.![]()
![]()
Sem pa pripravljen (spet) poskusit, če mi častiš razliko v ceni v primeru, da poraba ne bo pod 8 ali vsaj znatno nižja kot z 95-ko.
D.
- strojnik005
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 2518
- Kraj: On the road again.
Razlike v ceni je pa 3evre?danci1973 napisal/-a:Ne verjamem. Saj sem o tem že pisal - sem prevozil cca. 25 tankov 98 ali 100 oktanskega bencina, pa je povprečna poraba bila malenkost višja kot pri 95...Sajmon napisal/-a:Tankaš 100-ko.danci1973 napisal/-a:Res mi ni jasno, kako bi moral vozit, da bi povprečje enega celega tanka imel pod 8.![]()
D.![]()
![]()
Sem pa pripravljen (spet) poskusit, če mi častiš razliko v ceni v primeru, da poraba ne bo pod 8 ali vsaj znatno nižja kot z 95-ko.
D.
To bomo pa pol rihtal ko se bo štrihu avto...
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Kontakt:
Na 25 tankov pride ene 20 € razlike pri trenutnih cenah.strojnik005 napisal/-a: Razlike v ceni je pa 3evre?
Ampak nekaj drugega ... Opazil sem, da pri zaviranju z motorjem 'potovalni računalnik' še vedno veselo prikazuje nezanemarljivo porabo in tudi logiranje z RomRaider kaže na to, da se injektorji odpirajo... Pri marsikaterem drugem avtu sem namreč videl, da ob zaviranju z motorjem poraba pade na 0, torej se injektorji ne odpirajo.
Pa ne vem, ali je to neka napaka na mojem vozu, morda posledica vgradnje plina ali pa je pri Subaru-ju pač tako, zato bi prosil koga, ki ima 'potovalni računalnik', da to preizkusi.
D.
Mogoče bi pa mogu tlak v pnevmatikah prevert:P
......zna bit da je 80 prepočas....probi 100-110 :.sup
......zna bit da je 80 prepočas....probi 100-110 :.sup
Pri GT-jki z Apexijevim ECU-jem so se injektorji zaprli pri zaviranju z motorjem. Prehod nazaj ni bil čisto gladek, motor je malo cuknil. Pri legacyju 3 opažam isto cukanje, tako da sklepam, da je isto, preverit pa žal ne morem.
Jst lahko na ecuteku gledam in so zaprti, dokler ne pade pod določene obrate - zdele ne vem na pamet kok. Beli, pumpanje gum neki ne pomaga velik, jst sm mel 2.6, 2,4 letne pa porabo 7,6.. potem pa zimske, k sm jih pozabu dopumpat še od takrat k je snežil, na 2,1 in 1,9 poraba na isti relaciji pa 7,7. Tud če jih na 6 barov napumpaš ne bo kr 2 litra manj.
Ircar, kolk so ble pa zimske ožje od letnih?
Pri meni 1cm ožje zimske opazno spremenijo porabo na boljše. Sumim pa tudi očitno bolj ekonomičen zimski profil vredeštajnk od letnih dunlopk.
Pri meni 1cm ožje zimske opazno spremenijo porabo na boljše. Sumim pa tudi očitno bolj ekonomičen zimski profil vredeštajnk od letnih dunlopk.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost