Offroaderji malo pazite

Zanimivo in koristno znanje
Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8742
Kraj: Črnuče

Re: Offroaderji malo pazite

Odgovor Avtor: nebivedu » 06. September 2012, 23:14

Men je pa čisto všeč, da dajo kolesarje recimo zraven vseh ostalih, ki škodo delajo (in zdraho). Hočeš mirno 2 psa peljat na sprehod po gozdni poti, pa se moraš v pol ure vsaj 5x umaknit kolesarjem s polnovzmetnimi kolesi (s 15cm hoda), ki priletijo po tej gozdni poti z ogromno hitrostjo.

Sam način izvedbe pa mi ni všeč, ker ni samo velika planina, se tudi že drugje enako pojavlja. Radi bi kasiral, ampak ne postavijo pa recimo poligona, kjer bi se lahko s terenci vozili. Če bi bili poligoni, potem naj bo pa kazen 10.000 evrov za tiste, ki vozijo izven cest in poligonov.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Uporabniški avatar
vrecha
Uporabnik foruma
Prispevki: 1403
Kraj: Ausard, WS
Kontakt:

Odgovor Avtor: vrecha » 07. September 2012, 01:37

Eni in drugi (in tretji) strani ne bi škodilo malo več strpnosti in prilagodljivosti. Po mojih izkušnjah so kolesarji v povprečju še najbolj strpni in razumni.

Drugače pa - zanimivo - sem sam (neformalni) pripadnik vseh treh skupin. Ko grem hodit, grem hodit tako, da gotovo ne bom srečal nobenega kolesarja, kaj šele motoriziranega uživača (še človeka bolj redko). Ko grem kolesarit po kozje, grem tja, kjer ni veliko ljudi in zato še manj nestrpnežev. Ko grem vozit, izberem vlake in snežne ceste, kjer, če pogledamo okoljevarstveno neobremenjeno, ne delam omembne vrede škode okolju. In v vseh teh (in drugih) dejavnostih uživam na max. Suma sumarum 32 let hribolazenja, 18 let gorskega kolesarjenja in cca 6 let 4WDvanja pa še v življenju nisem naletel na kakšno žolčno situacijo.

In potem se spomnim, da ... že zelo, zelo dolgo nisem bil na Veliki planini, na popularnih punktih Pohorja in na podobnih krajih, kjer se tare interesov in ljudi. Tudi znanim predelom TNPja se izogibam na daleč. Mogoče je pa to razlog, da nimam slabih izkušenj.

Slovenija je dovolj velika za vse aktivnosti, le malo več domišljije je potrebno imeti in malo manj črednega nagona.

Tako da meni se ob takih debatah samo :lol:
I'm just a soul who's intentions are good, oh Lord, please don't let me be misunderstood ...

gore
Uporabnik foruma
Prispevki: 955
Kraj: Vukojebine med Kamnikom in Krvavcem
Kontakt:

Odgovor Avtor: gore » 07. September 2012, 05:34

Po pravici povedano še nisem prebral vsega pred menoj ... pa vseeno.
Sam sem na Veliki planini z avtom vsaj enkrat tedensko. Dovolilnice nimam - načeloma bi jo sicer lahko dobil, ampak se večinoma itak pripeljem zvečer ali pa zgodaj zjutraj, ko še ni inkasantov. Niso sicer samo ti občinski, so tudi policisti. Je pa res, da se sam ne vozim offroad (razen sto nežnih metrov pri dostopu do koče :cr ).

Načeloma se strinjam s povečano kontrolo prometa, ker takšne reči (offroad vožnja) v občutljivo visokogorsko naravo res ne sodijo. Vključno s kolesarji, žičničarji ... čeprav je tudi res, da ima družba nekoliko različne vatle.
Vsekakor se strinjam, da je naravo potrebo ohraniti. Kot je napisal moj predhodnik, pa je vseeno kar nekaj možnosti za offroad izživljanja. Še najbolje v dolini. Sicer naši zanamci ne bodo več dobili veliko.

pero112
Član Subaru kluba
Prispevki: 682
Kraj: Lavrica

Odgovor Avtor: pero112 » 09. September 2012, 14:57

Glejte,

če je znak, da se voziš na lastno odgovornost, ti naši inkesanti ne morejo nič, tak pač je zakon. Ti inkesanti, redarji in podobni imajo v Sloveniji malo preveč pooblastil in itak so sami pijanci (če se kdo najde tu notri se globoko OPRAVIČUJEM na kvadrat), vsaj do pred kratkim so bilo v Ljubljani (imel opravek z pijanim redarjem na poroki - grad Ljubljana)Prišlo je tako daleč, da sem poklical policijo.
Že pred kratkim sem napisal , da sem se peljal z prejšnjim Subarujem Outback-om od Osilnice gor po novi cesti
proti Borovcu pri Kočevski reki in naprej po makadamu proti Loškem potoku. Te dve cesti sta državne s tablicami in številkami. Nekje na sredini makadamske ceste zavil proti Glažuti, Jelenovem žlebu, Novi Štifti in prideš v Ribnici ven.
To so gozdne ceste s tablo, da voziš na lastno odgovornost. Nekje na sredi poti so me vstavili policisti s NISSANOM TERRANO in pa ŠKODO OCTAVIO 4X4 oba civil vozili. Zelo prijazni, malo pogovora in na koncu še vprašanje; ali poznam to cesto? Zakaj? To so ceste, ki jih uporabljajo gozdarji, lastniki gozdov in pa policija - Šengen meja (zelena meje) seveda tudi velika zver MEDO. Imeli so tudi primere, da so morali iskati zgubljene na tem območju (ljudje ne poznajo to območje), ker je območje prepredeno z makadamskimi cestami.
Pa še to;
kdor gre na izlet na to območje, ki se imenuje Velika gora in Goteniška gora (desno od Ribnice in Kočevja, če se voziš proti Kočevju), naj preveri, da ima dosti goriva in pa, da je avto OK.

Ja res pa je, če se vozite v koloni (več vozil) na cesti na lastno odgovornost in vstavi vas policija je kazen. To sem doživel pred cca desetimi leti na območju Velikih Lašč, kjer smo se vozili po nepluženih cestah na lastno odgovornost.

PS.: NA OBMOČJU VELIKE GORE IN PA GOTENIŠKE GORE JE SIGNAL MOBILNIH TELEFONOV ZELO SLAB ALI GA NI !!!!!!!

Sajmon
Član Subaru kluba
Prispevki: 2951

Odgovor Avtor: Sajmon » 11. September 2012, 17:45

nebivedu napisal/-a:Men je pa čisto všeč, da dajo kolesarje recimo zraven vseh ostalih, ki škodo delajo (in zdraho). Hočeš mirno 2 psa peljat na sprehod po gozdni poti, pa se moraš v pol ure vsaj 5x umaknit kolesarjem s polnovzmetnimi kolesi (s 15cm hoda), ki priletijo po tej gozdni poti z ogromno hitrostjo.
Nebivedu, po istem kopitu, kot ti mečeš gorske kolesarje v isti koš z vozili na motorni pogon, bi tudi jaz lahko tebe združil z nevestnimi lastniki psov, ki serjejo, kjer jih pač narava pokliče, a lastniki za njimi ne pospravijo. A ker vem, da obstajata najmanj dva tipa lastnikov (spoštljivi, vzorni ter kreteni), vem kako predalčkat.

V bistvu je taka debata neverending story, a če se kdo s tablo in odlokom nekaj odloči sankcionirat, pol tle nimamo kej. V bistvu je trenutno najbolje bit en pastir v Karavankah in si z evropskimi sredstvi dat narest nerazumljivo avtocesto tja visoko pod vrhove, z razlogom, da ne more živine gnat. Mi kolesarji (1 na 100 planincev) pa še naprej veselo uničujemo take in drugačne potke... Yeah right! :roll:

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator

Odgovor Avtor: nebivedu » 11. September 2012, 18:22

Symon, mene kolesarji resnično motijo, ker priletijo čisto po tihem za tabo, niti nimajo zvonca, ali česar drugega, da bi opozorili nase. Hitrost pa je (sam veš) da zelo velika. Avto slišiš že na daleč, motor tudi, kolesarji pa ste preveč tihi pri downhillu.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Sajmon
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: Sajmon » 11. September 2012, 19:37

Ja, za tistih 5 kretenov bejžstaridolspoti.press na 100 kolesarjev pa vem. In zaradi takih smo potem vsi isti. Moje izkušnje na takem terenu so podkrepljene s komentarji planincev: "A hitreje ne gre? Dej bolj požen! Tako bi se še jaz peljal... ipd." :cool:

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator

Odgovor Avtor: nebivedu » 11. September 2012, 20:25

Sej je povsod enako, zarad parih kretenov, potem vsi nastradamo. Dokler sem še imel ferozo, sem se za savo ogromno vozil po makadamskih poteh, pa malo po offroad poligonu in po kros progi (vse to je za savo pri nas), pa nikoli ni nihče nič rekel, še lovcem je bilo full všeč, da se tam vozim in ne po travnikiha ali med drevesi. Potem so pa prišli razni "offroaderji", ki so se vozili povsod, po vsakem terenu in med drevesi, ter razrili vse travnike. Še danes rijejo po travnikih, samo da je sedaj policija vsak dan za savo in nadzira vse, ki se tam vozijo.

Sam sem medtem na srečo prodal ferozo za tok denarja, da sem si z zelo malim vložkom zraven kupil foresterja. Pa še tega sem zamenjal za prenizek avto, da bi se lahko vozil po terenu. Tako da mene teren že dolgo ni videl z mojim avtom.

Opozorilo na prvi strani je pa zato, da se tisti lastniki subarujev, ki bi slučajno šli na velko planino, ne nastradali po nepotrebnem.

j4ka
Uporabnik foruma
Prispevki: 548
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Avtor: j4ka » 11. September 2012, 20:35

Sajmon napisal/-a:Ja, za tistih 5 kretenov bejžstaridolspoti.press na 100 kolesarjev pa vem. In zaradi takih smo potem vsi isti.
se podpišem. V vsaki večji skupini (kolesarjev, offroaderjev, sprehajalcev...) se najde nekaj pacientov, ki vržejo slabo luč na celotno skupino. Ravno tako, kot niso vsi offroaderji wannabe camel trophy vozniki v nedeljo na najbolj obljudeni lokaciji, tudi ne moreš enačit vseh kolesarjev na podlagi tvojih izkušenj. Da ne bo pomote: sam sem tako kolesar, kot sprehajalec in v obeh primerih se trudim biti kar se da obziren do drugih uporabnikov poti. Tudi ko na trailu s kolesom srečam koga, ki prileti za mano, brez kontrole, in je nevaren tako sebi, kot ostalim, ni fino in se je že zgodilo, da sem bil ja tisti, ki sem "težil". Do tukaj je stvar jasna: uvidevnost in toleranca, dokler je seveda ta upravičena. (če nekdo straši psa in lastnika s svojim "no brain-no pain" pristopom toleranca ni več upravičena).

Zatakne se ravno pri uredbah: pišejo jih ljudje, ki ne poznajo specifik področja, ki ga "urejujejo", in problem je, ker daje uredba kolesarje v isti koš, kot motokrosiste pod pretvezo, da uničujejo naravno okolje. Kakšno sled pusti motokrosist na terenu in kakšno kolesar? Ni primerjave.

Še dobro, da se tudi na področju uredbe stvari (počaaaaaasi) odvijajo na bolje. In da šprti, ki se komu zdijo nekompatibilni z ostalimi aktivnostmi v naravi (kolesarjenje vs. pohodništvo), dobivajo svoj, namenski prostor, kot je kolesarski park na Rogli, v Kranjski gori, na Javorniku itd.

Me pa iz firbca zanima, Nebivedu, kako bi odreagiral, če bi med sprehajanjem psa srečal kolesarja, ki bi se pravočasno in varno ustavil, počakal da greš s psom mimo in potem nadaljeval pot? Ob tem pa recimo še pozdravil in, v primeru, da ni sam, opozoril, da za njim prihajajo še drugi?
sapere aude

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator

Odgovor Avtor: nebivedu » 12. September 2012, 01:52

j4ka napisal/-a:Me pa iz firbca zanima, Nebivedu, kako bi odreagiral, če bi med sprehajanjem psa srečal kolesarja, ki bi se pravočasno in varno ustavil, počakal da greš s psom mimo in potem nadaljeval pot? Ob tem pa recimo še pozdravil in, v primeru, da ni sam, opozoril, da za njim prihajajo še drugi?
Zadnjič me je en kolesar, ki je vozil z ženo in otrokom(se srečujemo vsakodnevno), ustavil in me vprašal, zakaj vedno psa potegnem k sebi in ju postavim na prostor, ko se oni mimo pripeljejo. In sem mu razložil, če hodim po obljudenih koncih, sta psa vedno na povodcu, ker vsi sprehajalci ne marajo, da jih psi vohajo, še manj kolesarji, da jim pes skoči pred kolo, zatu ju vedno postavim zraven sebe, da lahko kolesarji in sprehajalci mirno odpeketajo mimo in na ta način smo potem vsi zadovoljni. Mi je potrdil, da sem eden redkih, ki to počne, mu je pa to zelo všeč, ker se brez težav s hčerko mimo pripelje in ve da psa ne bosta skočila pred kolo, ali pa celo proti hčerki ali njemi, kar se mu je že zgodilo sredi naselja, ko ga je pes ugriznil, ko se je mimo pripeljal.

Enako bi se jaz zahvalil kolesarju, ki bi to, kar si opisal, naredil. Vendar na žalost, takega še nisem srečal v mojih koncih (Rašica in ostali okoliški hribi). Upam, da ga nekoč bom, pa tut na pir bi ga komot peljal, če bi to naredil.

gore
Uporabnik foruma
Prispevki: 955
Kraj: Vukojebine med Kamnikom in Krvavcem
Kontakt:

Odgovor Avtor: gore » 12. September 2012, 05:04

Vsaka čast za takšno ravnanje s psom. Sam sem že med tistimi, ki me moti, če me prileti kosmatinec oblajat. Naj laja na svojega gospodarja. No, poleg precej slabih izkušenj prejšnjih let, me je tudi letos eden hotel šavsniti (no, saj malo me je čohnil). Lastnik pa pravi (ko ga je komaj spravil stran), da ne ve kaj mu je :cr
Nebivedu - še enkrat pohvale z moje strani. :.sup

Skratka - nekaj strpnosti in spoštovanja ostalih ljudi, pa je precej lažje za vse. Ampak tako je v idealnem svetu.

j4ka
Uporabnik foruma
Prispevki: 548
Kontakt:

Odgovor Avtor: j4ka » 12. September 2012, 10:42

No to je lepo prebrat.

Kar se pa rašice tiče tam že lep čas ni več za kolesarit, ker je enostvano preveč dirkačev, ki mislijo, da je hrib njihov, ki postavljajo nevarne objekte (skakalnice ipd), ki komaj zdržijo težo kolesarja, da o oviranju pešcev niti ne govorim. Pred parimi leti je bila situacija na Šmarni gori taka, zdaj so se očitno vsi preselili na rašico.

V resnici je situacija taka: dirkanje oz. vožnja na meji svojih sposobnosti (na kolesih, motorjih ali v avtih) je za v urejena, za to namenjena okolja. Žal je tako, da marsikdo ne zna oceniti, kaj je primerno okolje in posledično povzroča slabo voljo pri vseh. Pa smo spet pri offroadanju, ki je super zadeva, dokler nikogar ne motiš. In kot je napisal Vrecha:če znaš ocenit, kje s svojim početjem ne boš nikogar motil, tudi tebe ne bo nihče motil.
sapere aude

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator

Odgovor Avtor: nebivedu » 13. September 2012, 15:53

Da ne bo tema zastonj, še tole:
http://dbulat.blogspot.com/2012/09/o-te ... sredi.html

O terenskih avtomobilih (terencih) sredi mest
O terenskih avtomobilih (terencih) sredi mest

...kot jezni odgovor na protest društva "Focus"
(c) 2012, Darko Bulat

Včeraj, 12.9.2012 je manjša skupina članov in simpatizerjev društva "Focus" sredi Ljubljane organizirala neke vrste protest zoper navzočnost "terencev" sredi mest. Protest so, med ostalim, izvajali tudi tako, da so "delili rdeče kartone" naključno mimovozečim in nič hudega slutečim lastnikom terenskih avtomobilov. Ta protest je, glede na svojo razsežnost, dobil kar zajetno pozornost s strani vseh pomembnejših medijev, tako TV kot dnevnega časopisja.

Uvodoma naj povem, da sem lastnik in uporabnik terenskega osebnega avtomobila Land Rover Defender 110. Kdor ne ve kaj to je si lahko pomaga z "Guglom", v grobem pa velja, da gre za enega izmed bolj zmogljivih terenskih vozil. Sem tudi član društva ljubiteljev terenske vožnje in se občasno udeležim kakih organiziranih off-road dogodkov (zlasti v tujini). Tovrstna dejavnost je v tujini bolj popularna in "družbeno sprejemljiva", kot (očitno) v Sloveniji, saj so v Sloveniji v glavnem same prepovedi glede vsega, tako tudi glede morebitne vožnje v naravi. A narava je dejansko silno prizanesljiva in lahko prenese vse.

Res pa je tudi, da (žal) ne živim nekje na deželi, kjer bi morda njegove terenske zmogljivosti preverjal dnevno. A tudi, če bi, urbanizacija dežele je v Sloveniji prišla do stopnje, da je skoraj vsaka vas v celoti ali v večjem delu asfaltirana. Živim sredi Ljubljane, alas, tako, da sem se ob včerajšnjem protestu čutil kot tarča tega protesta, pa čeprav meni osebno niso izročili "rdečega kartona". Očitno nisem bil na pravem mestu v času protesta.

Toda, ta avto sem kupil sam, z lastnim denarjem. Domnevam, da velja enako za vse druge (ali veliko večino) lastnike terencev. Tudi stroške goriva (v katerem je veliko trošarine, torej neposredno davščin državi) in servisov ter vzdrževanja krijem sam. Tako nameravam ravnati tudi v prihodnje, torej ne pričakujem, da bi mi moje stroške kril kdorkoli drug, ne Urad Vlade za komuniciranje in ne katerikoli drugi sponzor.

Hkrati si ne morem privoščiti, da bi za vsako priložnost imel drug avto. Imam le terenca, in ne npr. Smarta za po mestu, enoprostorca za družinske izlete, kombi za nakupe v IKEI, Audi za poslovne sestanke in kabriolet za romantične izlete.

Ko je pred leti bila poplava v Ljubljani (predvsem na Viču) sem pomagal nekaj prebivalcem Viške ulice, da jim ni bilo treba tacati po globoki vodi in jih prepeljal na suho. Takrat je marsikateri avto obtičal v globoki vodi. Mojemu voda ne škoduje, saj je klasični diesel, nima skoraj nič elektronike (razen alternatorja, avtoradija in nekaj stikal).

In kdo naj meni potem prepove navzočnost sredi mesta in zakaj, ter zlasti na kakšni pravni podlagi? Redno servisiram avto, plačam vse obveznosti za uporabo cest kot vsak drug uporabnik le-teh. Me ne moti niti to, da letno prevozim bistveno manj kilometrov, kot nekdo, ki se dnevno pripelje z lastnim avtom v Ljubljano. Ko že "Focus" omenja prekomerno porabo goriva.

Me pa moti, ko kdorkoli parkira na prostoru za invalide. In če to slučajno sovpada z nekoliko boljšim avtomobilom (terenc ali ne) je TO KONKRETNO DEJANJE potrebno sankcionirati. Ne gre za to, da bi vsi lastniki terencev med sabo solidarizirali z prenapetnežem, ki ("može mu se") parkira na prostoru za invalide, ali drugje na neprimernih mestih, gre za to, da nismo čreda.

Vsakdo naj odgovarja za lastna dejanja in noben "Focus" ni potreben za to, da nas spravlja v meje, ki obstajajo le v njihovih glavah. Ne vem od kod jim pravica ali drznost, da upajo drugim navadnim ljudem soliti pamet kako naj ravnajo v lastnem življenju, vem pa od kod jim denar za to početje.

Kot društvo ga dobijo neverjetno veliko iz javnih virov.

"Supervizor" pravi, da je društvo "Focus" v zadnjih 10 let iz javnih sredstev dobilo nekaj čez 400.000 EUR. Samo v letošnjem letu je do zdaj dobilo cca 150.000. Ni slabo za društvo.

Mimogrede, društva, ki se ukvarjajo z naravoslovnimi dejavnostmi in s spodbujanjem naravoslovja pri mladih, torej s tistimi, ki edina lahko pomagajo potegniti voz gospodarstva iz krize ne dobijo niti približno takšne zneske. Društva elektronikov, astronomov, radioamaterjev, vsa ta so v veliki večini primerov odvisna zgolj in samo od članarin lastnih članov in morajo krepko premisliti katere dejavnosti sploh lahko izvajajo, saj je kapitalistična logika neizprosna. Če je treba plačati najemnino za članske prostore (ki je do pred leti ni bilo potrebno plačevati, saj so družbene dejavnosti bile zaželjene) je jasno, da bo zmanjkalo denarja za kaj drugega. Ali pa se bo potrebno izseliti, kot se je npr. letos mogla izseliti Zveza Radioamaterjev Slovenije iz lokacije na kateri je bila od ustanovitve pred več kot 60-imi leti.

Tukaj je link na Supervizor vnos društva "Focus": http://supervizor.kpk-rs.si/podj/54838444/" onclick="window.open(this.href);return false;

Iz znoraj navedenega se zdi, da je družbi (in državi) očitno več do tega, da se financirajo tisti, ki po končanem študijo niso zmožni najti službe in zaposlitve v gospodarstvu, kakor, da bi se denar uporabil za investicije in naložbe. Bog varuj, potem ni niti presenetljivo, da smo kjer smo.

V tem smislu je tki. protest društva "Focus" le pokazatelj kako globoko zgrešeno politiko porabe javnega denarja se je vodilo in se vodi. Lastniki terencev smo le "kolateralna škoda", a se zaradi tega še s tem ni treba sprijazniti.

Jaz se s tem ne morem strinjati in se ne bom strinjal nikoli.

Za povzetek:

1. Društvu Focus": glejte svoja posla in najdite si konkretno delo.

2. Državi (Vladi RS): dejte malce preveriti kam gre javni denar in s kakšnim namenom se izvaja socialni inženiring pod pretvezo boja za čistejše okolje.

3. prenapetnežem, ki parkirajo na mestih za invalide: speljite se stran od tod in parkirajte pravilno

4. policiji: začnite, za božjo voljo, preganjat takšne prekrške in se ne obračat stran od tistih, ki očitno imajo denar (Cayenne, Audi Q7, BMW X6, whatnot) in ste presrani ob sami misli, da bi se zamerili kaki vplivni zverini

5. bralcem tega bloga: pokomentirajte..
vir: http://dbulat.blogspot.com/2012/09/o-te ... sredi.html

Sajmon
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: Sajmon » 13. September 2012, 17:33

Tudi meni je to početje v uč padlo in kar nisem mogel verjet, česa vse se spomnijo. Da pa so tako konkretno sponzorirani s strani države, je pa kaplja čez rob. Predlagam, da še naš klub zaprosi za mal "drobiža" za take in drugačne namene. :mrgreen:
Sicer pa bi bili taki rdeči karton bolj primerni za 30 let stare mestne avtobuse, ki jih vsaj v Ljubljani ni malo. :cr

Uporabniški avatar
gorazd0
Nasankal reveža :)
Prispevki: 6619

Odgovor Avtor: gorazd0 » 13. September 2012, 17:58

Predlagam, da še naš klub zaprosi za mal "drobiža" za take in drugačne namene.
Žal ni tako preprosto. Se pa ve, kaj je potrebno narediti za to.
Društvo mora pridobiti status "društvo v javnem interesu", ki pa ga naš klub še nima. Pridobi se ga s (v začetku) prostovoljno dejavnostjo v dobrobit članov kluba in družbe nasploh. To "testno obdobje" traja cca 2 leti. Nato na podlagi že opravljenih aktivnostih lahko zaprosiš za dodelitev tega statusa in se kasneje lahko prijavljaš na razpise za denarna sredstva, projekte, itd.

V vodstvu kluba smo se že pogovarjali o tem in lani tudi začeli s konkretnimi projekti v tej smeri z željo pridobiti prej omenjeni status (in denarna sredstva za nove projekte).
Lani in letos smo tako organizirali 2 tečaja varne vožnje (en uspel, en odpovedan zaradi premajhne udeležbe) in (zaradi premajhne udeležbe tudi odpovedan) seminar obnove znanja o prve pomoči.
Fiat.
Brez panike.

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost