Naložbenega sem že imel, pa sem po 10 letih pridobil 22€ na 2400€ ki sem jih vplačal
Sicer so mi še dobre pol leta pred izplačilom pošiljali papirje, da se je nabralo preko 200€ tega dodatka, ampak je potem to magično izginilo zaradi težkega "nepredvidljivega" trga jada jada jada....
Sicer je ta denar prišel ob času ko denarja res nisem potreboval in niti nisem vedel kaj nas s tem delam. Je ene sorte varovalka, da če se mi kaj naredi, da nekdo še kak € dobi na moj račun. Jaz pa po nekaj letih dobim kak €, mogoče pa bom zdaj čez 8-9 let ko se izteče ravno kaj kupoval, pa bo malo finančne inekcije, kaj pa vem...
Itak tudi sam dajem na varčevalni račun vsak mesec...tam sploh ni dodatka in pušiš keš že zaradi inflacije, isto kot bi to pušil če bi doma v nogavico dal.
Za razne sklade in tiste znakce ki si jih napisal, pa nimam zaupanja. Zastonj keš, ta mi je bosa kakorkoli obrneš :P
Lani sem v tujini na bazenu padel in z arkado treščil ob tla, da sem moral it šivat, in ker nisem imel ne evropske ZZZS kartice, ne zavarovanja v tujini, sem lepo fafnil 100€ računa. Sem pol nekaj hotel reševat in silit ZZZS da bi to plačali, pa sem ugotovil da bi krili zgolj nujne življenjsko ogrožujoče zadeve in bi verjetno tako še vedno moral pokriti levji delež računa. To družinsko je torej bolj kot ne nezgodno zavarovanje za tujino če kam gremo, pa da maš kak problem.
Dohodnino zaenkrat dobivam nazaj

Zdaj z dvemi otroki bo verjetno tega še več
Ne razumem pa čisto tega 80/20. To je kot dodatek? Da ti kvazi vplačuješ višji pokojninski razred s tem da dodajaš v pokojninsko blagajno?
A to ti dodajaš 20% letno, s tem da pol s tega budgeta odlomijo dohodnino in ti na blagajni ostane manj kot 5% tvojega plačila? Sem prav razumel?
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....