Kar se tiče prehitre vožnje in živčnosti na cesti. Sam sem to delno rešil z radarskim tempomatom in avtom ki delno sam pelje (avtomatski menjač). Pač tam nekaj nastaviš in avto sledi tempu prometa (ki je itak prepočasen) ampak je fora, da nimaš tistih zunanjih trzljajev. Ni prisiljenega menjavanja brzin pa tudi nenehnega korigiranja gaza da ujameš tempo okolice in ti povem, da kar nekak ne opaziš da se vse jajca u božjo mater. Prepustiš se muziki (kot si rekel) noge so v sproščeni poziciji kjerkoli, ker jih itak ne rabiš. Nevem, sam sem tudi hitro živčen na cesti, ampak v tem družinskem turanu nekak to kar prebolim. OK, povrhu vsega je ta moj turan še zgolj 1.6TDI s 115konji ki itak ne ponujajo nekega brezglavega prehitevanja kjerkoli se ti pač zaljubi (kot z 200 konji)
Vem kako sem sovražil to fijakanje in jajcanje v
"tekoči koloni" v mondeotu, pa skos tisto sklopko pa še proti konca je šla v prvem mondeu, tko da je kdaj hotla mal potrest....zdaj s turanom pritisnem gumb in pač pustim avtu da gre skozi ta drek na cesti. In res, 20x manj se sekiram in sem živčen ob tem početju. Pa ko je kolona res kompaktna fukneš še telefon ven in brez težav gledaš kaj se kaj po svetu dogaja (tega ne okol govort - ampak je tako).
Drugače pa poznam nebroj ljudi ki so šli iz limuzine v enoprostornega športnega terenca in so vsi jamrali, da so to res jajca ki niso za v ovinek. Ampak jim je fajn, ker se lažje vanj spravijo pa placa je notri kolkr češ. Pa seveda boljše zgleda ker je avto večji (super zadeva za sosede) v naši zeleni Sloveniji.
Probaj res, mogoče boš presenečen.
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....