hill holder

Zanimivo in koristno znanje
Odgovori
Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba
Prispevki: 5497
Kraj: Trbowle

Odgovor Avtor: BackW00d » 20. November 2010, 11:38

Predelava na hidravlično ročno = money consuming
Predelava hillholderja v ročno = đabe!

Da bi nucu ročno za driftat/ovinke ciljat/karkol pri STROJu nemorš rečt, ker kadarkol dodajaš plin, se za teboj začnejo dogajat čudne stvari....

To je tko k eurofighter....če hočiš da gre u extreme, mora bit nestabiln, da ga potem računalnik drži v stabili....no mi2 tega računalnika pri STROJu nimama
:twisted:

Fora je, da je ta HH za naju precej uporabn, če morš kej vn z STROJa skočit, da zabremzaš, da ti ne zbeži po hribu....

Ma kdo kak HH modul doma ? skonto, uberskonto ?
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....

Uporabniški avatar
FMX
Uporabnik foruma
Prispevki: 54
Kraj: Trbowle HC

Odgovor Avtor: FMX » 03. December 2010, 00:34

BackW00d napisal/-a: zdej sma ta ventil od hillholderja zmontirala na posebo ročico (zauh ročka iz romusnkega ARO 10 če se ne motim :D) da lahko vklopiš kadar nucaš, potem pa spustiš...podobna ročna zavora kot tista na luft v kamionih :D
Popravljam od švabske kosilnice je ročka :) Pa po zadnjih prevezavah je vezana na zadnje bremze. mogoče tudi to upliva na to da ne deluje...
Buh vej kaj se dogaja s tisto hidravlično tekočino not po ceveh :-)

Mam pa glede tega še eno vprašanje:
Ali deluje ta hill holder tudi kot neke vrste razdelilnik, ker
je v njega speljana 1 cev iz njega pa 2.
In posledično (ker na sprednjedva kolesa prideta 2 cevi od 3h " 2/3 moči zavor ") na zadnjedva kolesa pa 1 cev (kasneje razdeljena) "1/3 moči zavor" sprednji par koles bol bremza.
tko se mi zdi logično sam hidravlika pa to mi pa ne gre najbolje (to do sedaj je bol električarsko razmišljanje ) :D
Hilux 2.5 D4D

Uporabniški avatar
danci1973
Član Subaru kluba
Prispevki: 4466
Kraj: Maribor, Slovenia
Kontakt:

Odgovor Avtor: danci1973 » 03. December 2010, 08:30

FMX napisal/-a:
BackW00d napisal/-a: Mam pa glede tega še eno vprašanje:
Ali deluje ta hill holder tudi kot neke vrste razdelilnik, ker
je v njega speljana 1 cev iz njega pa 2.
Ja, ena cev pride iz glavnega cilindra (dovod), ena gre na prednje kolo, druga pa na diagonalno zadnje (pač pri 'normalni' uporabi).
In posledično (ker na sprednjedva kolesa prideta 2 cevi od 3h " 2/3 moči zavor ") na zadnjedva kolesa pa 1 cev (kasneje razdeljena) "1/3 moči zavor" sprednji par koles bol bremza.
tko se mi zdi logično sam hidravlika pa to mi pa ne gre najbolje (to do sedaj je bol električarsko razmišljanje ) :D
Pri hidravliki ne gre za pretok, ampak za pritisk. In ta je v enem sistemu povsod enak (razen če je kje kak namenski regulator, kot je ponavadi za zadnje zavore).

D.

Uporabniški avatar
birdy
Uporabnik foruma
Prispevki: 2204
Kraj: Lj

Odgovor Avtor: birdy » 03. December 2010, 16:01

in ce nimas regulatorja, ti silo na zavorne ploscice doloca povrsina zavornih batkov (v klescah), ker je pritisk v ceveh vsepovsod enak (sj vemo, sila=povrsina*pritisk)

*zavorni ucinek je pol odvisn se od premera diskov itd...

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost