AWD in upraba verig
ne vem kaj je tem babam v policiji, kr vse bi ble neki pametne in to brez neke prevec dobre osnove
zgolj v tolazbo:
kolegu je baba dala kazen ker je mel samo en par verig s sabo (avto je pa AR 33 1.7 16V Permament4 - ki sicer ima stalni 4 pogon, sam se "po potrebi" odklaplja -> ergo: ne nuca 2 kompleta)
to mu je seveda nasla PO tistem ko mu je htela vzet tablce za, po njeno, nehomologirane pragove, odbijace, spojler, recarote, momo volan, feltne..... seveda je vse na tistem avtu original ( se vec: prejsnji lastnik je bil: Ministrstvo za notranje zadeve in od takrat se ni nic spreminjalo)
zgolj v tolazbo:
kolegu je baba dala kazen ker je mel samo en par verig s sabo (avto je pa AR 33 1.7 16V Permament4 - ki sicer ima stalni 4 pogon, sam se "po potrebi" odklaplja -> ergo: ne nuca 2 kompleta)
to mu je seveda nasla PO tistem ko mu je htela vzet tablce za, po njeno, nehomologirane pragove, odbijace, spojler, recarote, momo volan, feltne..... seveda je vse na tistem avtu original ( se vec: prejsnji lastnik je bil: Ministrstvo za notranje zadeve in od takrat se ni nic spreminjalo)
@Birdy
Zakon zdi se mi. da zahteva uporabo verig v primeru letnih gum v določenih voznih razmerah, katere morajo biti nameščene na pogonskih kolesih, kar pomeni vsa 4 kolesa, zato so verige na 4x4 fail in kupiš zimske gume, uporaba kvatrača po snegu, pa je nam vsem dobro znana in je velik šport in zabava pozimi
Policistke so kar kul, vse kar jih poznam dobr zgledajo. Poleg tega mi še nobena ni dala kazni do sedaj. (Beri: Nisem imel večjih težav z njimi zaradi tega ker je ženska)
Napiši pritožbo! Jst bi že na licu mesta se pozanimal v detajle kaj je narobe z gumo, da je neustrezna...skoraj bi rekel, da ni bila guma problem, ampak ji kaj drugega ni bilo prav al pa kaj...???
Zakon zdi se mi. da zahteva uporabo verig v primeru letnih gum v določenih voznih razmerah, katere morajo biti nameščene na pogonskih kolesih, kar pomeni vsa 4 kolesa, zato so verige na 4x4 fail in kupiš zimske gume, uporaba kvatrača po snegu, pa je nam vsem dobro znana in je velik šport in zabava pozimi
Policistke so kar kul, vse kar jih poznam dobr zgledajo. Poleg tega mi še nobena ni dala kazni do sedaj. (Beri: Nisem imel večjih težav z njimi zaradi tega ker je ženska)
Napiši pritožbo! Jst bi že na licu mesta se pozanimal v detajle kaj je narobe z gumo, da je neustrezna...skoraj bi rekel, da ni bila guma problem, ampak ji kaj drugega ni bilo prav al pa kaj...???
To je zdej tko kt da bi reku da zaposlene v McDonaldsu dobr zgledajo._BiStRi_ napisal/-a:Policistke so kar kul, vse kar jih poznam dobr zgledajo.
Že sam zarad obleke, ki jim ukrade ves ženski čar zgledajo čudn.
Po mojih izkušnjah so malenkost bolj sitne od policistov, majo un materinski nagon, kako kaznovati sinčka... majo pa tud dobro lastnost. Lepo pišejo. Tko da se vse zgliha.
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4473
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Mene so policaji do zdaj hoteli napizdit vsaj 1x - češ da sem prevozu rdečo.
Pa sem mu reku, da rdeče nisem prevozu, da od tega ne odstopam in da lahko pokliče SWAT, vojsko al pa ministra, če hoče...
Na koncu je odnehal, čeprav brez 'tokrat naj vam bo, drugič pa se bomo drugače pogovarjali' ni šlo.
D.
Pa sem mu reku, da rdeče nisem prevozu, da od tega ne odstopam in da lahko pokliče SWAT, vojsko al pa ministra, če hoče...
Na koncu je odnehal, čeprav brez 'tokrat naj vam bo, drugič pa se bomo drugače pogovarjali' ni šlo.
Tudi AWD po zakonu ne nuca 2 kompleta (če je AMZS-ju za verjet):birdy napisal/-a: kolegu je baba dala kazen ker je mel samo en par verig s sabo (avto je pa AR 33 1.7 16V Permament4 - ki sicer ima stalni 4 pogon, sam se "po potrebi" odklaplja -> ergo: ne nuca 2 kompleta)
Vozila s štirikolesnim pogonom morajo imeti v primeru stalnega pogona snežne verige vsaj za zadnjo os in v primeru priklopljivega pogona vsaj za stalno vklopljeno os.
Pogoji za uporabo snežnih verig so izpolnjeni takrat, ko je na vozišču toliko snega, da pnevmatika med vožnjo ne pride v stik s površino vozišča (za pnevmatiko ostaja snežena sled).
D.
Recimo da vozim modusa. Po kakšni logiki bi me lahko policija kaznovala, če ne bi imel rezervnih žarnic, če jih niti pod razno ne znam niti ne upam sam menjat? Sej nism pooblaščen serviser...
To bi mogla neka inšpekcija kontrolirat proizvajalce avtomobilov in na njih preusmerit vsako tako kazen.
To bi mogla neka inšpekcija kontrolirat proizvajalce avtomobilov in na njih preusmerit vsako tako kazen.
"Mind is everything. Muscle - pieces of rubber. All that I am, I am because of my mind."
Paavo Nurmi
Paavo Nurmi
lahko mas pa komplet zarnic prilagojen tvojemu avtugorazd0 napisal/-a:žarnice morš met sabo; ne glede na dejstvo, da se ne dajo enostavno zamenjat.
primer
BMW e39 faceliftan s polno opremo
zarometi so BiXenon
zadnje luci so komplet LED
se pravi mas v kompletu zarnic pozicijsko zarnico, h1 za meglenko pa mislim da se za zmigavc spredaj
(upam da nisem kaj narobe napisal - kar se tice svetil na e39)
- LIX LEGACY
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 97
- Kraj: celje
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 28 gostov