Drugače so pa vsi avti nagnejni h podkrmarjenju ama vsi, tudi avti z zadnjim pogonom - dokler ne pohodiš gas
Pnevmatike spredaj, zadaj - (FWD)
nisem imel ravno tega v mislih, recimo spredaj 3mm zadaj pa 7mm..ali pač - gotovo se najde tudi kakšen junak ki špara z gumami in bi mel sprednje gume skoraj na meji (2mm), zadnje pa kupil nove...ali obratnoTORA! TORA! TORA! napisal/-a: dobr, sam zdej se pa že mal v ekstremih pogovarjate....jezt še nism vidu junaka k bi mel 2 gume nove, 2 pa sjebane do konca.....ponavad je razlika le v nekaj mm profila...tko da ni kakšne opazne razlike
zanima me samo za prednji pogon, ne awd ali rwdsubi92 napisal/-a: Neumna anketa!!! Če sprašuješ za subaruje potem dodaj možnost vse enako, če pa sprašuješ za prednji ali zadnji pogon pa dodaj npr. tam kjer so pogonska kolesa
gotovo je pa spet razlika pri subarujih ki imajo 2wd (fwd) ali pa tisti ki majo awd pri katerih je teža bolje razporejena spredaj/zadaj ?
pol pa zdej vem za vnaprejNoFEAR napisal/-a: Sicer pa kot sm napisal, FWD je veliko težje pripravit do podkrmarjenja. Praviloma to predstavlja večje težave pri RWD in 4WD (legacy s sprednjim koncem zlo rad sili po svoje). Ravno zarad tega je pač preden sprašuješ kam dat gume, nujno vedet o kakšnem vozilu je govora. Če si mel v mislih FWD, ti z vidika varnosti priporočam, da daj boljše gume na zadnja kolesa.
pa še nekaj, kaj pa če naprimer pride do aquaplanninga in imajo prednje gume recimo 3-4mm manj profila kot zadnje, kakšna je pa potem tu situacija?
lp in hvala za tako strokovne odgovore
Za 99% voznikov je lažje "ujeti" avto ki beži prek nosa saj avtomatsko v primeru da zgubijo kontrolo spustijo gas ali še celo pohodijo zavoro.
To se da probati na snegu pri majhni hitrosti, v primeru da zavijamo v ovinek in nos drsi ven samo spustimo gas ali rahlo zavremo in nos počasi potegne v ovinek.
No teh 99% voznikov pa odnašanje zadka vozila večinoma preseneti in verjemite da nobeden od njih ne bo pohodil plina ampak ga bodo spustili ali zavirali to pa vemo kam pelje, v obračanje okoli osi.
Zato je splošno mišljeno da naj bodo zadaj boljše gume kot spredaj.
Sam imam raje da avtu drsi zadek ampak samo takrat ko to hočem ne pa da me preseneti sredi ovinka pri 100km/h naprimer.
To se da probati na snegu pri majhni hitrosti, v primeru da zavijamo v ovinek in nos drsi ven samo spustimo gas ali rahlo zavremo in nos počasi potegne v ovinek.
No teh 99% voznikov pa odnašanje zadka vozila večinoma preseneti in verjemite da nobeden od njih ne bo pohodil plina ampak ga bodo spustili ali zavirali to pa vemo kam pelje, v obračanje okoli osi.
Zato je splošno mišljeno da naj bodo zadaj boljše gume kot spredaj.
Sam imam raje da avtu drsi zadek ampak samo takrat ko to hočem ne pa da me preseneti sredi ovinka pri 100km/h naprimer.
- TORA! TORA! TORA!
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 1144
- Kraj: Zraven soseda
sigurn da se, sam taki se nikol ne znajdejo na cesti, temveč v norišnici! ker razsoden človek neb nikol to naredugreg napisal/-a:gotovo se najde tudi kakšen junak ki špara z gumami in bi mel sprednje gume skoraj na meji (2mm), zadnje pa kupil
jezt gume vedno lepo po aksah menjam, tko da mam skoraj vedno približno enak profil.....in k ga ni več kupim nove
A si pozabu link prlimat?
Evo, bom jst namest tebe...
Original v nemščini
Še prevod v angleščino (google translator)
Pa še povzetek v prevodu
Kot lahko vidite, je moja razlaga o boljših gumah zadaj pravilna, čeprav oni zaradi bojazni po prekrmarjenju, priporočajo boljše gume zadaj v vseh primerih, ne glede na pogon...
Evo, bom jst namest tebe...
Original v nemščini
Še prevod v angleščino (google translator)
Pa še povzetek v prevodu
Kot lahko vidite, je moja razlaga o boljših gumah zadaj pravilna, čeprav oni zaradi bojazni po prekrmarjenju, priporočajo boljše gume zadaj v vseh primerih, ne glede na pogon...
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov