O utajah davka bi lahko načeli teme tudi pri čipiranju, saj se precej spremeni izpust, da ne govorimo o tuningu kjer dejansko menjavaš komponente motorja. Razlika 100 konj se mora nekje poznat...ampak to škoda načenjat
Zabloda (no, skoraj)
Re: Zabloda (no, skoraj)
Subaruji (in tudi drugi proizvajalci) to izvajajo tudi na mestu, takrat motor teče z višjimi obrati in verjetno drugačno bolj "vročo" mešanico goriva...Problem je če motor v roku 2000km nikoli ni vžgan skupaj dlje kot 10 minut. (predvidevam).
O utajah davka bi lahko načeli teme tudi pri čipiranju, saj se precej spremeni izpust, da ne govorimo o tuningu kjer dejansko menjavaš komponente motorja. Razlika 100 konj se mora nekje poznat...ampak to škoda načenjat
Dokler se da utajit
Ko bodo pa na AMZS enkrat začeli kot na švedskem, kjer pri tehničnem dejansko naredijo par km s tvojim avtom, da vidijo kako se obnaša na cesti.
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
Al pa ko bodo postavili valje, da vidijo dejansko moč avta.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
V tem primeru defenitivno ne bodo zmanjšali takse vkolikor starejši avto ne bo več dosegal tovarniške vrednosti...
Le privošči si Subaruja, po možnosti dizel, samo vsake toliko časa greš na avtocesto da ga fajn predihašpilgrim napisal/-a:BackW00d napisal/-a:Določeni DPF filter odstranijo že davno predno "ckrne" ker je DPF ene sorte katalizator, ki pobira moč motorju ...![]()
okej, saj razumem, ampak to me spomni na mladost, ko sem na poni ekspresu ne samo odstranil dušilec, ampak odvil kar celo izpušno cev in se nato v nedeljo dopoldne vozil po dvorišču z luknjo direkt iz cilindra, nakar mi je sosed razbil gobec, tako da sem si to zapomnil za celo življenje.
Takšno izvajanje euro norm in takšno reševanje problemov z onesnaženimi izpuhi s strani proizvajalcev avtomobilov pač nikamor ne vodi.
Sicer pa, glede na anketo, vaša mnenja - hvala - ter moje kratke vsakodnevne vožnje, dizel - subaru ali kaj drugega - pač ne pride v poštev.
Jaz mislim da glede na njegovo št. prevoženih km se mu dizel ne splača, pa ne da bi kaj preferiral, ampak ima z bencinarjem potem tudi cenejše vzdrževanje, manj možnosti za okvare, itd...
torej: manj kot 15kkm na leto v zadnjem času in dnevne precej kratke relacije - kot prvič;
vaši odgovori v anketi in mnenja - kot drugič;
neverjetno visoke cene DPF-ja (čeprav nikjer ne piše, da bi filter bilo tudi dejansko potrebno menjati, saj bi naj njegova življenjska doba bila enaka življenjski dobi avtomobila) - kot tretjič ...
so bili razlog za odločitev za bencinski motor.
Žal pa tokrat po večtedenskem premisleku in cincanju (in ne glede na prvo stran te teme) ne bo Subaru, ampak eden od množice podobnih in v primerjavi z imidžem Subaruja precej bolj povprečnih CUV na tržišču, sicer obvezno s po potrebi priključljivim AWD, a vendar. Pri nakupu glavnega družinskega avtomobila je v igri toliko kriterijev, da XV ali pa Forester, oziroma kakšen drug Subarujev model vseh v preseku pač niso uspeli zadovoljiti. Žal mi je vsaj malo že zdaj, a tako pač je.
vaši odgovori v anketi in mnenja - kot drugič;
neverjetno visoke cene DPF-ja (čeprav nikjer ne piše, da bi filter bilo tudi dejansko potrebno menjati, saj bi naj njegova življenjska doba bila enaka življenjski dobi avtomobila) - kot tretjič ...
so bili razlog za odločitev za bencinski motor.
Pa le povej za katerega si se odločil, saj te ne bo noben linčal
Nemca? Japanca? Korejca ?
pa še zakaj. Kaj je bilo tisto kar je pretehtalo.BackW00d napisal/-a:Pa le povej za katerega si se odločil, saj te ne bo noben linčal![]()
Na koncu sta ostala v igri subaru XV in Mazda CX-5.
Pri XV-ju me je motila utesnjenost v kabini, le dva prsta od glave do stropa in premajhna višina sedeža od tal; nizek strop tudi zadaj in skromen prtljažnik. Občutek sem imel, da iz Foresterja 2004 sestopam v manjši razred avtomobila, avtomobil, ki je v bistvu napihnjena impreza.
Privlačila me je (in me še vedno) sama znamka in imidž, oblika avtomobila, pogon in malenkosti v notranjosti, kot npr. šivi na sedežih in podobno. V glavnem pa sem se bal, da bi se po nakupu tolkel po glavi, da sem kupil premajhen avtomobil.
Razlika v merah XV-ja proti CX-5: dolžina: minus10,5 cm; širina: minus 6 cm; višina: minus 14 cm.
Za CX-5 sem se odločil zaradi višine sedenja, opremljenosti glede na ceno, odličnih ocen najrazličnejših testov (tudi gore je med njimi) in sploh prostornosti. Večja družina, večji avto. Takoj sem našel idealen položaj za volanom, prepričala me je tudi oprema, sploh ko sem Mazdo primerjal z novim Foresterjem.
Resda občutek stalnega Subarujevega AWD tudi pri navadni vožnji vliva veliko zaupanje, a ga v bistvu ne potrebujem. Navadni priklopljivi je za moje potrebe več kot dovolj.
Tu je bila tudi cena, saj sem vse skupaj začel z Vitaro, ki se je gibala okrog 18,5k EUR, pristal pa na 10k EUR več, podoben Forester pa bi bil še kakšne 3k EUR dražji.
Prevagali sta tudi dve leti več garancije.
Čeprav s tem v bistvu nisem imel posebnih problemov, je tehtnico malo prevagalo tudi dejstvo, da je zastopstvo Subaruja v slo vedno na bolj trhlih nogah, da ni na izbiro različnih serviserjev itd.
Malo so pripomogli tudi testi XV-ja, ki niso tako pozitivni, kot bi človek pričakoval.
Pri XV-ju me je motila utesnjenost v kabini, le dva prsta od glave do stropa in premajhna višina sedeža od tal; nizek strop tudi zadaj in skromen prtljažnik. Občutek sem imel, da iz Foresterja 2004 sestopam v manjši razred avtomobila, avtomobil, ki je v bistvu napihnjena impreza.
Privlačila me je (in me še vedno) sama znamka in imidž, oblika avtomobila, pogon in malenkosti v notranjosti, kot npr. šivi na sedežih in podobno. V glavnem pa sem se bal, da bi se po nakupu tolkel po glavi, da sem kupil premajhen avtomobil.
Razlika v merah XV-ja proti CX-5: dolžina: minus10,5 cm; širina: minus 6 cm; višina: minus 14 cm.
Za CX-5 sem se odločil zaradi višine sedenja, opremljenosti glede na ceno, odličnih ocen najrazličnejših testov (tudi gore je med njimi) in sploh prostornosti. Večja družina, večji avto. Takoj sem našel idealen položaj za volanom, prepričala me je tudi oprema, sploh ko sem Mazdo primerjal z novim Foresterjem.
Resda občutek stalnega Subarujevega AWD tudi pri navadni vožnji vliva veliko zaupanje, a ga v bistvu ne potrebujem. Navadni priklopljivi je za moje potrebe več kot dovolj.
Tu je bila tudi cena, saj sem vse skupaj začel z Vitaro, ki se je gibala okrog 18,5k EUR, pristal pa na 10k EUR več, podoben Forester pa bi bil še kakšne 3k EUR dražji.
Prevagali sta tudi dve leti več garancije.
Čeprav s tem v bistvu nisem imel posebnih problemov, je tehtnico malo prevagalo tudi dejstvo, da je zastopstvo Subaruja v slo vedno na bolj trhlih nogah, da ni na izbiro različnih serviserjev itd.
Malo so pripomogli tudi testi XV-ja, ki niso tako pozitivni, kot bi človek pričakoval.
važno je, da boš zadovoljen in veliko varnih km
no, zaenkrat me čaka še štiri prijetne mesece druženja s Foresterjem, saj je bilo novega potrebno naročiti.
Jaz sem vozil kar precej naloženo CX-5 v prelepi modri barvi in je res super avto za vozit
Verjetno boš vzel dizelco ?
Mislim pa da sta XV in CX-5 v različnem razredu? Ali pač?
Verjetno boš vzel dizelco ?
Mislim pa da sta XV in CX-5 v različnem razredu? Ali pač?
-
gore
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 955
- Kraj: Vukojebine med Kamnikom in Krvavcem
- Kontakt:
Omenjena Mazdica je prav simpatična, se mi je kar zdelo, da te bo prepričala, če jo boš pogledal. Mislim, da ti ne bo žal.
@BackW00d: Da, sta v različnih razredih, zato tudi odločitev za večjega, vseeno malo drugačnemu namenu razvitega avtomobila.
Motor je pa bencinski, zaradi:
A) debate, ki se je razvila o tem v tej temi,
B) zaradi manj kot 15kkm na leto,
C) zaradi opisov problemov z DPF na spletu, ki jih ni malo.
Čeprav je, po drugi strani, zanimivo da se - recimo na anetu - ponuja vsaj trideset oglasov za CX-5 D in niti eden za bencinskega. Po eni strani mi - še posebej pri novem avtomobilu - ni za skrbeti še za to, da se bom enkrat na teden moral peljati do Celja in nazaj pri najmanj 3k obratih ali da bi na trnih pazil, kdaj se bo kje prižgala kakšna opozorilna lučka na armaturki. Po drugi strani pa je tudi res, da na stotine ljudi kupuje in vozi dizle EURO 6 z DPF in zanesljivo se vsi med njimi vsak dan ne vozijo na daljše relacije in ne stojijo dnevno v vrsti na servisih za prisilno regeneracijo filtra. Težko je človeku v takem biti pameten.
Recimo, da je stari atmosferski 2.0 bencinski motor manj poskočna, malo bolj požrešna, a vseeno zanesljiva izbira.
@gore: hvala
.
Motor je pa bencinski, zaradi:
A) debate, ki se je razvila o tem v tej temi,
B) zaradi manj kot 15kkm na leto,
C) zaradi opisov problemov z DPF na spletu, ki jih ni malo.
Čeprav je, po drugi strani, zanimivo da se - recimo na anetu - ponuja vsaj trideset oglasov za CX-5 D in niti eden za bencinskega. Po eni strani mi - še posebej pri novem avtomobilu - ni za skrbeti še za to, da se bom enkrat na teden moral peljati do Celja in nazaj pri najmanj 3k obratih ali da bi na trnih pazil, kdaj se bo kje prižgala kakšna opozorilna lučka na armaturki. Po drugi strani pa je tudi res, da na stotine ljudi kupuje in vozi dizle EURO 6 z DPF in zanesljivo se vsi med njimi vsak dan ne vozijo na daljše relacije in ne stojijo dnevno v vrsti na servisih za prisilno regeneracijo filtra. Težko je človeku v takem biti pameten.
Recimo, da je stari atmosferski 2.0 bencinski motor manj poskočna, malo bolj požrešna, a vseeno zanesljiva izbira.
@gore: hvala
In nenazadjne, z bencinarjem manj onesnažuješ okolje.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost