...za konje sicer ne vem, ampak naš navor nam zelo pomaga...
EVO ali STI?
skoz je tako....razen, da pri stock evotu ni tako opazno to...predvidevam da je to zato, ker ne morejo tako podrobno nastaviti setupa....recimo se pelješ s 6, držiš gas na polovici in potem spustiš, zaslišiš blowoff in pa majhen "cuk", da bi z istimi obrati vozil z istim pritiskom v tubini ne moreš....oz. cuka...
In USA you drive car.
In Soviet Russia car drive you.
In Japan car BREAK you.
In Soviet Russia car drive you.
In Japan car BREAK you.
če to prpeleš mam FL masko l.98 viškaTORA! TORA! TORA! napisal/-a:Ja vem, samo .. če bi dobil direktive za motor .. da je euro 2 .. potem bi šlo, samo nikjer ne najdem če je to sploh to.
Drugače ostane v izboru le še l.95 STI 555 http://www.pistonheads.com/sales/3489191.htm ... sploh zaradi krajšega prenosaHusky .. kje se je pa tvoj post zgubu?
Jaz pa ene prednje lučijayz napisal/-a:če to prpeleš mam FL masko l.98 viškaTORA! TORA! TORA! napisal/-a:Ja vem, samo .. če bi dobil direktive za motor .. da je euro 2 .. potem bi šlo, samo nikjer ne najdem če je to sploh to.
Drugače ostane v izboru le še l.95 STI 555 http://www.pistonheads.com/sales/3489191.htm ... sploh zaradi krajšega prenosaHusky .. kje se je pa tvoj post zgubu?
Go Westy, go!
Moj glas gre k STi, pa čeprav sem zadnje čase rahlo neodločen, ker sta oba odlična, oba sta mi všeč in če bi ta trenutek kupoval tak avto bi verjetno odločala cena. Če potegnem črto, se mi zdi, da je še subaru vedno tisto tapravo za dušo.
Kdo bo posodu avto za kak mesec, da se bom lažje odloču?
Kdo bo posodu avto za kak mesec, da se bom lažje odloču?
STi - Sportska Turbo Impreza
- impreza911
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 1369
- Kraj: Gornja Radgona
- COFFE RACER
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 191
- Kraj: CELJE
dawet napisal/-a:Huh, dobra tema![]()
Vozil sti(gt)6 in sti 8 z DCCD, nekaj malega sti 9.. Ter sedaj evo 8/9 hybrid.
Impreze so mi bile res všeč, oz. so mi še zelo všeč... ampak moj glas gre k EVO-tu.
Zakaj? Osredotočil se bom na stvari, ki so meni zelo pomembne: Prva stvar ki jo opaziš je steering & turn-in. Direkten in precizen. Impreze tud z ALK in vsemi dodatki kar se lahk spomniš ne dosežejo tega, kar ima serijski evo. Druga stvar je, da se sred ovinka, ko na apexu pohodiš gas, zadek pri evotu nekak lepo "nastavi" v rahel drift in potem samo poln gas lepo kontrolirano iz ovinka.. Na imprezi je gas sred ovinka pomenil power understeer. Malo boljše je bilo z sti 8 (suretrac zadnji diff, dccd manual 60% nazaj).. Imprezo je pač treba trailbreak-at skoz. Pa da ne bo zdj kdo napisal, da mi v ovinkih pomaga ACD in AYC.. Moj evo je pure mehanski, kot recimo ircarjeva preza. 50:50 centralc, 1.5way zadnji diff in spredaj torsen. Tretja stvar je odzivnost turbine. Nimam mivec-a pa je vseen lag tolk minimalen, avto pa konstantno vleče do blokade. Občutek pri pospeševanju je skoraj kompresorski. Ta razlika se lepo vidi tudi v krivuljah na dyno grafih... Nisem pa še probal impreze s twinscroll setup-om, verjetno je boljš od "navadne".
To bi bile glavne lastnosti, ki so mene osebno takoj prepričale. Izgled, notranjost, itd.. so subjektivne zadeve, zato je brezveze pisat o tem. O vzdržljivosti, porabi in teh zadevah se pa še v prihodnje kaj bolj razpišem, ko naredim malo več kilometrov
Nemebanatzdjplis![]()
Ja zato si pa s super duperjevim evotom zgubil proti na pol izdahnjenemu sti-ju na taksnem mestu kjer bi po tvojih navedbah zgoraj moral ti ze cik skadit k bi se jz prpelu..tolj o handlingu
Imam muda od labuda.....:P
Verjetno si pozabil na katerih gumah si vozil ti in na katerih jz. Ampak ok, se ne bom preveč zgovarjal. Zelo dobro si peljal, čestitke za zmagoCOFFE RACER napisal/-a: Ja zato si pa s super duperjevim evotom zgubil proti na pol izdahnjenemu sti-ju na taksnem mestu kjer bi po tvojih navedbah zgoraj moral ti ze cik skadit k bi se jz prpelu..tolj o handlingu
Bistri: Ne rabim koga, da bi mi pomagal pri mišlenju.. Men dejansko bolj leži evo za vozit.. Če napišem par stvari, ki so MENI boljše, še ne pomeni, da je impreza zanič. Daleč od tega. Oba avta sta topshit.
No pa še odgovor iz strani človeka, ki je zaenkrat te avte čutil le vizualno in slušno.
Torej ne bom razpravljal o tehničnih zadevah kajti to ste že vi in to celo iz prve roke.
Sam krivim (v najboljšem pozitivnem smislu) le Codemasters in seveda Colin-a McRae (naj počiva v miru), torej igrica CMR 2.0.
Skratka, tukaj je prisoten še okus kaj je nekomu všeč, kaj nekoga pritegne in mene je modra gt-jka z rumenimi nalepkami na boku kot otroka.
Otroku nič znana opevana tehnika, zmogljivost ampak zgolj oblika ter seveda rally vozniki s svojimi sposobnostmi, ki so seveda dodali velik pečat tej znamki, avtu in nam navdušencem.
Torej ne bom razpravljal o tehničnih zadevah kajti to ste že vi in to celo iz prve roke.
Sam krivim (v najboljšem pozitivnem smislu) le Codemasters in seveda Colin-a McRae (naj počiva v miru), torej igrica CMR 2.0.
Skratka, tukaj je prisoten še okus kaj je nekomu všeč, kaj nekoga pritegne in mene je modra gt-jka z rumenimi nalepkami na boku kot otroka.
Otroku nič znana opevana tehnika, zmogljivost ampak zgolj oblika ter seveda rally vozniki s svojimi sposobnostmi, ki so seveda dodali velik pečat tej znamki, avtu in nam navdušencem.
Jaz bi dal glas obema, ker ima vsak svoje pro et contra.
Za micko bi glasoval ker je avto tehnicno doteran u "bozju mater", predvsem tudi seveda elektronska pomagala itd in pa to, da je avto na 3/4 neunicljiv vsaj glede na videno, prebrano.
Za subaruja bi pa glasoval, ker ima cisto en svoj znacaj, vsec mi je predanost firme, da so avto doterali mehansko kakor se da, kjer je micka mogla ze posegat po bolj napredni elektroniki in racunski moci. Skratka subaru mi je najboljs vsec ker je preprosta masina v vsej svoji osnovi in ima en karakter.
To je zelo siroka debata, ki je itak vezana na osebne preference, tako da mislim, da je tezko rect kaj je boljse kaj je slabse.
Za micko bi glasoval ker je avto tehnicno doteran u "bozju mater", predvsem tudi seveda elektronska pomagala itd in pa to, da je avto na 3/4 neunicljiv vsaj glede na videno, prebrano.
Za subaruja bi pa glasoval, ker ima cisto en svoj znacaj, vsec mi je predanost firme, da so avto doterali mehansko kakor se da, kjer je micka mogla ze posegat po bolj napredni elektroniki in racunski moci. Skratka subaru mi je najboljs vsec ker je preprosta masina v vsej svoji osnovi in ima en karakter.
To je zelo siroka debata, ki je itak vezana na osebne preference, tako da mislim, da je tezko rect kaj je boljse kaj je slabse.
Nimam kulija, da bi se podpisal.
res je MR z SST težek in na papirju ne obeta, vendar avto še zdaleč ni anemičenawdfun napisal/-a:PKo sem kupoval nov avto leta 2008, je bil v igri tudi evo. Toda zamujali so s prihodom na trg in verzija z dsg menjalnikom je bila pretežka in anemična (6,1 s do 100) brez nekih predelav, ki pa zmanjša življensko dobo motorja in menjalnika.
- podreberek
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 1120
- Kraj: Laško okolica
- Kontakt:
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost