Uvoz iz EU
- strojnik005
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 2518
- Kraj: On the road again.
- podreberek
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 1120
- Kraj: Laško okolica
- Kontakt:
poznam primer ko je tip prpelal avto iz nemčije dal onim tja vse papirje in kaj so nrdil... pozabl so mu obračunat davek za 4k€. in zdej ma kao utajo ki je vrednost 1x višja od tega davka ki bi ga moral prvotno plačat, ker oni nočejo priznat njihove napake da so mu pozabl zakasirat.
tak da si prej preračunite kolk vas pride vse skupi. Država nebo priznala napake in bodo vsi dodatni stroški na vaših denarnicah.
tak da si prej preračunite kolk vas pride vse skupi. Država nebo priznala napake in bodo vsi dodatni stroški na vaših denarnicah.
kam pa pridemo brez listka redarske službe in subaruja ??
- strojnik005
- Član Subaru kluba
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4465
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Pomagaš si s starimi prospekti... Če gre za Subaruja, jih najdeš na http://www.subaru.de/allrad-fahrzeuge/k ... llrad.html...strojnik005 napisal/-a:Še to, kako veš oz. kje piše v kateri Euro grupi je avto?
Verjetno pa obstajajo tudi kakšne 'uradne' listine z zbranimi podatki.
D.
- strojnik005
- Član Subaru kluba
...gledal sem malo na mobile.de in opazil nekaj takega kar gledam tukaj ( toyota avenisi 2.2 d-cat); cena gor, z vso opremo, 1.lastnik, potrjena servisna...je 8300, če na to prištejem zoll tablco ( rdečo) , prepis, tuv in coc, je ta cena nekje 8500 z ddv, avto kupim z računom na moje ime, vzamem tuv, coc?, tablce in pičim...v sloveniji grem na durs, plačam 11% + 1% ( 162 co2 in euro 4) davka in homologacijo enih 100 eur...aja avto prodaja hendler v hamburgu; ali sem kaj pozabil, ker sem zadnji avto iz nemčije pripeljal 6 let nazaj? glede na to da imajo kar strogo zakonodajo mislite, da me še vedno lahko nategnejo...ta avto me potem brez prevoza pride nekej 9500 eur, ne? kar je 4000eur ceneje kot tu...ali kdo hodi okrog hamburga oz. bo hodil pa bi šli mogoče skupaj?
lp,andraž
lp,andraž
In USA you drive car.
In Soviet Russia car drive you.
In Japan car BREAK you.
In Soviet Russia car drive you.
In Japan car BREAK you.
Kolega je uvozu precej avtomobilov iz Nemcije in ko sem ga spraseval, da bi sam uvozil nek avto mi je tkole reku:
Nemci gor al dol, se vedno te lahko nategnejo, in nas tujce se najlazje ker te po vsej verjetnosti nikoli vec ne bo videl.
Recmo, da je prevoz 500 EUR in prides gor ugotovis, da ti je lagal in da je avto slab, kaj bos naredu?
Pa ce je cena ful nizja je ponavadi z razlogom.
Ni pa nujno. Lahko je z avtom vse vredu. Pac tvoj riziko. Zatezi mu, da nej ti poslje dodatne slike, slikano prometno.... Pa na tvojem mestu bi ga poklical ne preko mejla.
Nemci gor al dol, se vedno te lahko nategnejo, in nas tujce se najlazje ker te po vsej verjetnosti nikoli vec ne bo videl.
Recmo, da je prevoz 500 EUR in prides gor ugotovis, da ti je lagal in da je avto slab, kaj bos naredu?
Pa ce je cena ful nizja je ponavadi z razlogom.
Ni pa nujno. Lahko je z avtom vse vredu. Pac tvoj riziko. Zatezi mu, da nej ti poslje dodatne slike, slikano prometno.... Pa na tvojem mestu bi ga poklical ne preko mejla.
Dirkac kroznih krozisc
Moji sodelavci ( večinoma iz bivše Juge ),zadeve uvažajo nekako takole.
Itak ima vsak gor brata, ata, sestro, itd. Najprej si gredo avto ogledat oni - kao resni kupci, fajn je če se kej spoznajo na pleh, potem še parkrat pridejo ta avto gledat, švabo vidi, da so resni kupci, sam od sebe še spusti ceno, pol pa pride gor taprav kupec in če mu zadeva odgovarja sklenejo kupčijo.Potem pa še dajatve in to je to.Vsi, ki so kar koli uvozili, trdijo, da so do avtov prišli bistveno ceneje, kot če bi kupovali pri nas ? Glede km se pa Nemci ne upajo kaj dosti zafrkavat, jih predrago pride, če jih dobijo. Izogibat se pa moraš avto hiš, kjer so lastniki Jugosi ali pa Turki - tam so pa mučke možne.
Itak ima vsak gor brata, ata, sestro, itd. Najprej si gredo avto ogledat oni - kao resni kupci, fajn je če se kej spoznajo na pleh, potem še parkrat pridejo ta avto gledat, švabo vidi, da so resni kupci, sam od sebe še spusti ceno, pol pa pride gor taprav kupec in če mu zadeva odgovarja sklenejo kupčijo.Potem pa še dajatve in to je to.Vsi, ki so kar koli uvozili, trdijo, da so do avtov prišli bistveno ceneje, kot če bi kupovali pri nas ? Glede km se pa Nemci ne upajo kaj dosti zafrkavat, jih predrago pride, če jih dobijo. Izogibat se pa moraš avto hiš, kjer so lastniki Jugosi ali pa Turki - tam so pa mučke možne.
Forester diesel
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost