dobim novega/starega Foresterja, katerega bi rad malo "dodelal". Ne rabim "gorske koze", v bistvu še niti ne vem kaj rabim, glede na to da je to moj prvi AWD avto. Kot pa sem navajen še od ATVjev, je potrebno takoj malo povišat, poširat, namestit šus plate... če druzga ne, zaradi gušta
Kljub pregledu foruma (predvsem Forester oddelka) nisem našel kakšnih kakšnih preverjenih "modernih" dxf načrtov za odreze/rezkanje lift kita (podlaganje armotizerjev) ter šus plate za spredaj in zadaj. Če se to komu valja na local, oz ima kak preverjen link, po katerem je bilo tudi izvedeno, bi bil zelo vesel za deljenje, da si prihranim čas (predvsem pa kakšno napako/neumnost,...).
Če pa je kdo interesent, se lahko zmenimo za group buy/make, glede na to da mi strojništvo in razni podizvajalci niso tuji...
Kolikor sem razbral iz tem, se za neko normalno/zdravo dviganje s podložkami priporoča spredaj 20mm in zadaj 30mm (35mm), da posebno ne obremenjuješ ostalih delov. Za material predvidevam ALU, ker je na voljo po "nabavni ceni". Menjava amortizerjev z daljšimi tudi ne pride v upoštev, ker je bilo pred letom menjano oboje armotizerji (stock) + HD vzmeti.
Tudi za šus plate bom najbrž uporabil ALU (je 3mm dovolj?, kateri).
V naprej hvala za posredovano (ne samo qr***ne da se mi ne da klika po forumu)