Forester 2.0 X (2008)
Re: Forester 2.0 X (2008)
Pa madona kam vi avte vozite da so tolk strogi in korektni?
Zdaj par dni nazaj na "socialno distiranem / ukrepe upoštevajočem" srečanju ob polnoči pri kolegu v majhni kleti, mi je kolega rekel, da so mu Passata celo dvignili v zrak in nekaj okoli gum gledali ?!
Meni je sicer prejšnji teden rekel za Tourana 2017 letnik s 120k prevoženimi, da pa ja, "letos bo tole šlo skozi"...ja pismo!? Zakaj pa nebi šlo, saj je avto takorekoč "nov"?!
A to vozite na LPP na Celovški??
Kar se tiče rabljenih štangic je pa tko...pri bratu sva probala lepo dol dobit stare štangice, in je kar hitro začela flekserca vriskat, ker se ni dalo odvijačit matic, saj je za kontra navor narejen nek mičken 5mm inbus znotraj navoja, ki ga uničiš takoj ko ga malce grdo pogledaš. Tko da to boš pomoje težko dobil...
Zdaj par dni nazaj na "socialno distiranem / ukrepe upoštevajočem" srečanju ob polnoči pri kolegu v majhni kleti, mi je kolega rekel, da so mu Passata celo dvignili v zrak in nekaj okoli gum gledali ?!
Meni je sicer prejšnji teden rekel za Tourana 2017 letnik s 120k prevoženimi, da pa ja, "letos bo tole šlo skozi"...ja pismo!? Zakaj pa nebi šlo, saj je avto takorekoč "nov"?!
A to vozite na LPP na Celovški??
Kar se tiče rabljenih štangic je pa tko...pri bratu sva probala lepo dol dobit stare štangice, in je kar hitro začela flekserca vriskat, ker se ni dalo odvijačit matic, saj je za kontra navor narejen nek mičken 5mm inbus znotraj navoja, ki ga uničiš takoj ko ga malce grdo pogledaš. Tko da to boš pomoje težko dobil...
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
Kam vozimo? Normalen tehnčni.
Men je celo preveril, če se pasovi na zadnjih sedežih zapenjajo. je vsakega zapel in dvakrat cuknil, če bi slučajno popustil. Pa šibiko od olja ven, notri senzor temperature v olje, pa obd2 je priklopil, da je bral podatke in je začel meriti pline šele, ko je olje imelo 90 stopinj.
Men je celo preveril, če se pasovi na zadnjih sedežih zapenjajo. je vsakega zapel in dvakrat cuknil, če bi slučajno popustil. Pa šibiko od olja ven, notri senzor temperature v olje, pa obd2 je priklopil, da je bral podatke in je začel meriti pline šele, ko je olje imelo 90 stopinj.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Ne govor ... sem glih dons pogrnil. Avto ma dobrih 80.000. Ni mu blo všeč da je nekaj razlike na ročni. Nameru je debelih 60 kil, pa to nč ne verjamem. Ko sem se odpelal ven, sem pri nizki brzini, lepo naravnost, po posipanem asfaltu potegnil ročno in stisnil gas, nobene razlike. Sem šel špure pogledat, se od kamenčkov lepo vidjo, čist enakomerne, enak dolge. Se prav, prjela je bremza v istem trenutku, avta ni nč zaneslo. Potem sem šel od žalosti v McD po en kafe. Tam sem najdu eno fajn ledeno ploskev na parkplacu. Sem peljal z ročno čez, da bi odneslo desno stran, ki baje 60 kil salbše vleče. Nč. Naravnost gre ko puščica. Pred tehničnim sem šel clo na pumpo vse tlake v gumah prevert. AMZS Leskoškova. Lan je pa forija čez spustu k je bil zame zelo dvomljiv, pa Stankinga tud, sam pojamral da bi lahko žarnco zamenal nad tablco. K**c jih gleda. Sam da lah u delavnco spet 50 eur nesem, da bojo mal pobrklal ... vage za bremze mert na 4wd avtih pa tko nonbena srevisna nima.
"At least my lot fuck up on an epic scale ..." Gary Oldman, Slow horses, 2025
Mene caka ta teden tehnicn s kozo. Uf bo veselje spet.
Ok, očitno ne bom dobil stabilizatorje "na izposojo", zato najbrž v kratkem naročam iz rezervnideli24. Naslednji dan po tehničnem bodo na voljo za prodajo, če kdo rabi 
Še kdo kaj rabi, gremo v group buy?
Še kdo kaj rabi, gremo v group buy?
- impreza911
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 1369
- Kraj: Gornja Radgona
Vzami prek Auto doc, to so tak ista skladišča, samo cene so drugačne. Ponavadi je na Auto doc, se ceneje
Subaru Impreza RS
sem gledal, mam že v košarici, pa sem si vzel čas, odmontiral oba droga stabilizatorja in da vidimo... bom probal sistem APP, če ne, pač kupim in spet šravfam... saj je korona, kaj me pa stane 
autodoc/rerezvnideli24 ..... a ni to vse ista pašta?
Kdaj se na rezervnideli24 najbolj splača naročat. nekje sem slišal, da večino odpošiljajo ob ponedeljkih....
Drugače pa, glede na to da sem temeljito spral avto in imel dol vse gume, sem se odločil da ga povoskam in orng zaščitim spet po podvozju. offroad, makadam in čas so staro zaščito spet načeli.... skrajni čas, da se lotim, sploh, če bodo letos še kaj solili....
Kakšen nasvet kateri vosek ipd? do sedja sem na cca vsake pol leta špricni z Krownom, in je super, predvsem za votle dele, ampak sedaj moram ponovno našpricat koloteke in okolico z voskom, kot sem tekom let razbral je Body (bitumen/kavčuk) za en qrc, da če je slučajno spodaj kje rja, da še bolj rjavi.
autodoc/rerezvnideli24 ..... a ni to vse ista pašta?
Kdaj se na rezervnideli24 najbolj splača naročat. nekje sem slišal, da večino odpošiljajo ob ponedeljkih....
Drugače pa, glede na to da sem temeljito spral avto in imel dol vse gume, sem se odločil da ga povoskam in orng zaščitim spet po podvozju. offroad, makadam in čas so staro zaščito spet načeli.... skrajni čas, da se lotim, sploh, če bodo letos še kaj solili....
Kakšen nasvet kateri vosek ipd? do sedja sem na cca vsake pol leta špricni z Krownom, in je super, predvsem za votle dele, ampak sedaj moram ponovno našpricat koloteke in okolico z voskom, kot sem tekom let razbral je Body (bitumen/kavčuk) za en qrc, da če je slučajno spodaj kje rja, da še bolj rjavi.
Kolega je hvalil neko novo gumijasto zadevo ki se je menda v kratkem pojavila na tržišču. Podobna body-u sam da ne menda ne odpada kar povprek
Drugače pa američani pravijo da vsakič ko pereš oziroma vsakič predno greš v prah našpricaš/namažeš koloteke z mešanico nafta/obnucano olje 1/1. Na to se gor sprime prah in zadeva rata v par ponovitvah debela obloga, ki odbija vodo/zrak. Na debeleje kot jo maš, boljša je menda (sploh za porabo z vso dodano težo). Da ne govorm kako luštno more bit šraufat potem tak avto
Drugače pa američani pravijo da vsakič ko pereš oziroma vsakič predno greš v prah našpricaš/namažeš koloteke z mešanico nafta/obnucano olje 1/1. Na to se gor sprime prah in zadeva rata v par ponovitvah debela obloga, ki odbija vodo/zrak. Na debeleje kot jo maš, boljša je menda (sploh za porabo z vso dodano težo). Da ne govorm kako luštno more bit šraufat potem tak avto
Kent rubber guard. Dobra zadeva. Jo že nekaj časa uporabljam.
Kaki američani? Američani niso to nič pogruntal. To se je delal v jugoslaviji na veliko. Za vse zastave, če so jih hoteli dlje časa imet, so to moral narediti. Pred zimo, ko je bilo suho, si z odpadnim oljem premazal celo podvozje na debelo, potem pa na makadam, da se je orenk prašilo, pa si imel oblogo, ki te je ščitila pred soljo.BackW00d napisal/-a: ↑01. Februar 2021, 10:10Drugače pa američani pravijo da vsakič ko pereš oziroma vsakič predno greš v prah našpricaš/namažeš koloteke z mešanico nafta/obnucano olje 1/1. Na to se gor sprime prah in zadeva rata v par ponovitvah debela obloga, ki odbija vodo/zrak. Na debeleje kot jo maš, boljša je menda (sploh za porabo z vso dodano težo). Da ne govorm kako luštno more bit šraufat potem tak avto![]()
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
No jaz sem to zasledil v ameriških "discovery" nadaljevankah...sem ravno toliko "mlajši" da nisem z rutico in kapico odraščal 
hehehe. Jaz sem to še delal na jugecu.
No jaz pa sem se na jugecu učil vozit...pri 11 letih če se prav spomnim...oz. takoj ko sem lahko dosegel do pedal, me je mati posedla za volan, pa rekla: "ajde mulc, nauč se vozit, mogoče nam bo kdaj prav prišlo, da boš znal vozit če bo kdaj kje kaka pi**arija pa da boš edini, ki boš lahko peljal". Koral 55 na 5 gangov
Če se ne motim je bil bel. Dobri spomini ni kaj 
Popolnoma ista zgodba, skor iste besede (samo da od fotra). Zastava 128, imenovana "Čedo", bordo rdeče barve.
Da "znam vozit" so me pa izdal fasaderji na bajti, ko so povedal fotru kok sm pridn da sm jim cel dan z avtom kombi plošče vozu (fort/mat pa na šiht, jst počitnce v 5, 6 razredu
)
Da "znam vozit" so me pa izdal fasaderji na bajti, ko so povedal fotru kok sm pridn da sm jim cel dan z avtom kombi plošče vozu (fort/mat pa na šiht, jst počitnce v 5, 6 razredu
Tehnični mim BP, razen seveda pogojno opravljen zaradi nedelujoče žarnice za osvetlitev tablice. Resno? Da manjka pol "štang" spodaj, pa ni nihče porajtu (sem snel dol vse, ne samo linke)? OK, tolk bolš zame
. Očitno ga je tok šokiral da ne morem izklopit 4x4 pogona na "takem avtku".
Torej sledi lift na fedrih za 3cm (spredaj in zadaj) kar je po vsem prebiranju zgornja meja da naj ne bi škodovalo avtu (predvsem ripnam)
Naslednji upgrejt pa morda res Torq locker.... ga že ima kdo zmontiranga tukaj? Obstaja še kakšna alternativa?
Torej sledi lift na fedrih za 3cm (spredaj in zadaj) kar je po vsem prebiranju zgornja meja da naj ne bi škodovalo avtu (predvsem ripnam)
Naslednji upgrejt pa morda res Torq locker.... ga že ima kdo zmontiranga tukaj? Obstaja še kakšna alternativa?
seveda obstajaBost napisal/-a: ↑05. Februar 2021, 21:14Tehnični mim BP, razen seveda pogojno opravljen zaradi nedelujoče žarnice za osvetlitev tablice. Resno? Da manjka pol "štang" spodaj, pa ni nihče porajtu (sem snel dol vse, ne samo linke)? OK, tolk bolš zame. Očitno ga je tok šokiral da ne morem izklopit 4x4 pogona na "takem avtku".
Če bi bil vedež, nebi bil revež 
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost