forester obd kabel
Ravnokar dobil odgovor od proizvajalca OBDKey-a, da naj bi tale ključ deloval tudi na mojem Foresterju, seveda preko SSM protokola. Delalo naj bi pri vsakem, ki ima 16-pinski OBD2 konektor, pri čemer so nujni pini 4/5, 7 in 16. Sam OBDKey se da pred uporabo s povezavo z računalnikom in priloženim softverom skonfigurirati tako, da dela preko SSM ali OBD2 protokola.
Avtor ECU Trackerja subarujevcem priporoča uporabo SSM protokola, ker naj bi imel ta bistveno hitrejše osveževalne čase kot OBD2 protokol.
Avtor ECU Trackerja subarujevcem priporoča uporabo SSM protokola, ker naj bi imel ta bistveno hitrejše osveževalne čase kot OBD2 protokol.
Če sem avtorja ECU Trackerja prav razumel, imajo Subaruji od l. 2001 dalje oba protokola, vsaj pri njegovem WRXu je tako. On je testiral oba protokola, z uporabo OBDKey-a, in ugotovil, da je SSM bistveno bolj ažuren, ker ima 10x hitrejše osveževanje podatkov kot OBD2.
Ker mi ni bilo jasno, ali bo na mojem Foresterju uporabim OBDKey, sem povprašal direktno proizvajalca, ki mi je potrdil, da bo zadeva delovala. Fajn je, ker dela preko bluetootha, zato bom lahko stvari spremljal na telefonu brezžično. Ker USB zadeva na telefonu ne deluje, ker večinoma telefon ne more biti USB server (ne vem, kako se temu pravilno reče
), bi zato brez OBDKeya stvari lahko spremljal samo na notebooku, kar je pa meni malo nepraktično.
Ker mi ni bilo jasno, ali bo na mojem Foresterju uporabim OBDKey, sem povprašal direktno proizvajalca, ki mi je potrdil, da bo zadeva delovala. Fajn je, ker dela preko bluetootha, zato bom lahko stvari spremljal na telefonu brezžično. Ker USB zadeva na telefonu ne deluje, ker večinoma telefon ne more biti USB server (ne vem, kako se temu pravilno reče
Ja, ampak samo od 2001 naprej, starejši evropski modeli pa imajo samo SSM. Je pa res, da je osveževanje podatkov preko SSM hitrejše.mesecnik napisal/-a:Če sem avtorja ECU Trackerja prav razumel, imajo Subaruji od l. 2001 dalje oba protokola.
Kater letnik pa je tvoj oz. boljše vprašanje katero črko maš na 10 poziciji VIN-a? A je Y?
Če maš na 10. mestu Y, potem je tvoj fori letnik 2000 in pride pri tebi v poštev samo taka kombinacija vmesnika (kabel ali brezžična povezava) in softwera, ki bo podpirala SSM.
OBDKey je hudičevo drag, lahko probaš najdt kakšen drug cenejši bluetooth vmesnik.
Jaz sicer uporabljam kabel, ki je v osnovi namenjen KKL protokolu za VW, ampak normalno funkcionira in je bistveno cenejši od raznih "posebnih" Subaru kablov. Ne vem pa kako je z drugimi podobnimi kabli, ki so namenjeni drugim protokolom (ELM327, ELM323, CAN-BUS...). Bi blo treba probat.
OBDKey je hudičevo drag, lahko probaš najdt kakšen drug cenejši bluetooth vmesnik.
Jaz sicer uporabljam kabel, ki je v osnovi namenjen KKL protokolu za VW, ampak normalno funkcionira in je bistveno cenejši od raznih "posebnih" Subaru kablov. Ne vem pa kako je z drugimi podobnimi kabli, ki so namenjeni drugim protokolom (ELM327, ELM323, CAN-BUS...). Bi blo treba probat.
Na žalost je po besedah avtorja ECU Trackerja to edini bluetooth vmesnik, ki podpira OBD2 in SSM protokola.NoFEAR napisal/-a: OBDKey je hudičevo drag, lahko probaš najdt kakšen drug cenejši bluetooth vmesnik.
Z veseljem bi vzel kabel, lahko takega kot tvoj, ampak potem odpade uporaba na telefonu. Razen morda z Nokio N900, ki je lahko tudi USB server.
Evo, dobil danes kabel, ki naj bi podpiral iso 9141-2 (za forija 1998), pa zadeva ne deluje na mojem avtu.
A je treba kake konektorje še skupaj staknit, da bi zadeva delovala?
Vodel sem da za turbaka letnik 2001, preden priklopiš ta kabel stakneš še 2x po 2 konektorja skupaj, da zadeva deluje. A je mogoče tudi na mojem kaj takega za narest.
A je treba kake konektorje še skupaj staknit, da bi zadeva delovala?
Vodel sem da za turbaka letnik 2001, preden priklopiš ta kabel stakneš še 2x po 2 konektorja skupaj, da zadeva deluje. A je mogoče tudi na mojem kaj takega za narest.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov