Reklama za Foresterja

Subarujev predstavnik razreda SUV
Uporabniški avatar
peroj
Uporabnik foruma
Prispevki: 27
Kraj: blizu celja

Reklama za Foresterja

Odgovor Avtor: peroj » 01. Junij 2008, 14:30

evo vam eno poskusno fotko ki bi lahka bla dost bolsa reklama za forija kot tista k so enga belga slikal na internavtiki in ga brez vsake fotoshop obdelave prlimal na jubmo plakate

poglejte moj predlog pa povejte kira fotka lepše prikaže namen, karakter in praktičnost avtomobila

http://shrani.si/?2K/GZ/4MWTL6hR/fori-copy.jpg
http://shrani.si/t/2K/GZ/4MWTL6hR/fori-copy.jpg[/url]

komentarji zazeljeni!

lp
aljaz

----dodal G
popravil link do fotke; popravil naslov (velike tiskane so big no no!!).

Uporabniški avatar
gorazd0
Nasankal reveža :)
Prispevki: 6617
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: gorazd0 » 01. Junij 2008, 14:40

mojih 5 (dobronamernih) centov:

1. Umazan avto težko prodaš
2. Nevem zakaj bi Forija kar naprej predstavljali kot terenca (umazanija itd);
3. Noben, ki ni lastnik Forija, ne bo vedel, da je na fotki Fori
4. Kompozicija je totalno sfaljena (ni ne jadernic, ne celga avta,...);
5. probaj slikat npr. bolj od spodaj; ne tako plosko na bok; naj se vidi del maske, po kateri ljudje večinoma prepoznajo avto; zapri šipe; operi avto; ne slikaj, ko je sonce najmočnejše.

Se pa strinjam, da tisti beli ni bil oblikovni presežek; so pač uporabili fotografijo ljubiteljice Subarujev. :D Boljše kot nič. Lahko pa bi investirali v par ur računalniške obdelave.

Uporabniški avatar
peroj
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: peroj » 01. Junij 2008, 14:52

hvala gorazd

bom drugic spedeno post lepse!

hvala za komentarje, ce bi me vidu prejsno noc u kopru bi vedu zakaj je kompozicija taka kot je :cool:

mi je pa vsec da si hitr ugotovil na koga leti kritika med vrsticami (hehe)

lp

Uporabniški avatar
peroj
Uporabnik foruma

se neki

Odgovor Avtor: peroj » 01. Junij 2008, 14:58

da ne bo kir mislu da ne znam slikat lepsih forijev vam bom enkrat k bom mel cajt poisku po disku lepe slikce iz dogodivscin in vam jih prlimam

za pokusino pa ena izmed boljsih

http://shrani.si/?1K/t1/3tGFRaqm/1/img6967.jpg

http://shrani.si/t/1K/t1/3tGFRaqm/1/img6967.jpg[/url]

edini komentar: avto kot viden na sliki popolnoma vozen, optika OK, resno
o stroskih da pa zgleda spet lep pa nebi

Uporabniški avatar
peroj
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: peroj » 01. Junij 2008, 15:01

aja se tole... gorazd

da enkrat vec ne cujem da forester ni terensko vozilo

:x

lp

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma
Prispevki: 7942
Kraj: Kamnik

Odgovor Avtor: subi92 » 01. Junij 2008, 15:38

In kaj je point te teme :shock:

Uporabniški avatar
gorazd0

Odgovor Avtor: gorazd0 » 01. Junij 2008, 18:19

...kako fotkat avto,... oz. kako ga ne...

vsaj mislim tako. :?
:D

flat4
Nebijedu
Prispevki: 1783

Odgovor Avtor: flat4 » 01. Junij 2008, 19:57

peroj, najboljš da začnejo v interservisu v salonu razstavljat umazane foresterje, da se vidi česa je avto zmožen :roll:
Na reklami mora biti avto nov, kot iz škatlice.
Če misliš uno fotko z belim prejšnjim foresterjem, je bila pa kompozicijsko čist lepo narejena pa tudi avtomobil na njej je bil lep. Fotka nič zažgana, kar je bilo pa obdelanega na njej se pa očitno ne vidi ane. To je po mojem mnenju tudi smisel dobre obdelave fotke. In res je, uporabili so fotko, katere avtorica je ljubiteljica subarujev.

p.s. Mogoče sem pristranski in tako mi je tudi všeč :-)
"Mind is everything. Muscle - pieces of rubber. All that I am, I am because of my mind."
Paavo Nurmi

flat4
Nebijedu
Prispevki: 1783

Re: se neki

Odgovor Avtor: flat4 » 01. Junij 2008, 20:07

peroj napisal/-a:da ne bo kir mislu da ne znam slikat lepsih forijev vam bom enkrat k bom mel cajt poisku po disku lepe slikce iz dogodivscin in vam jih prlimam

za pokusino pa ena izmed boljsih

http://shrani.si/t/1K/t1/3tGFRaqm/1/img6967.jpg

edini komentar: avto kot viden na sliki popolnoma vozen, optika OK, resno
o stroskih da pa zgleda spet lep pa nebi
Lej, če objektivo kritiziramo tole tvojo fotko. Motiv je razviden. Razbit fori. Kompozicija je brezvezna. Zadnja vrata so kar odprta, poleg tega so čist nelogično odrezana. Sprednja guma je odrezana. Ozadje nerazločno, poleg tega neka luč bode v oči. Ostrilo je pa na feltno.
Torej, če prav pomislim, kaj točno te moti na unmu belemu foresterju?!
"Mind is everything. Muscle - pieces of rubber. All that I am, I am because of my mind."
Paavo Nurmi

Uporabniški avatar
gorazd0

Odgovor Avtor: gorazd0 » 01. Junij 2008, 23:29

Ker mi oglaševanje prinaša kruh - ne morem bit čisto tiho in moram replicirat na flat4-ja, čeprav upam, da nebomo (zopet) padli v "naš zastopnik je gnil" vojno:

če bi šli po pravilih stroke, je bil tist beli bilboard en "šalabajzerski" oglas; brez repa in glave, zgobe, ideje, kreative,.. ampak ok - jebiga - šparajo,... in so vzeli ponujeno fotko... in šli v oglaševanje; nič hudega, taklemamo.

Denarja za profi produkcijo verjetno ni (in ja, vem kok to stane),... se pač zatekajo k takim rešitvam; ni panike.
Čudi me, da nimajo na razpolago materjala, ki ga producira marketinški oddelek FHI - z reklamami vred (TV, tiskane,... ni da ni); z Subarujem sicer nisem sodeloval, vem pa, kako te reči potekajo pri Audiju;

Mi je pa stalna neznanka tudi to, da IS na oglase ne napiše cene (v stilu "že od xx.xxx EUR dalje");

Škoda da ga (velikega belega) nimamo objavljenega tu; bi bilo komentiranje (in argumentiranje) lažje.

Tko... že 10 centov. :D

Uporabniški avatar
peroj
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: peroj » 02. Junij 2008, 01:05

uf ste se pa zapalil za tole foro
vsem hvala za komentarje

moj namen je bil pac mal spodbudit zastopnika, naj da mal vec duše v svoje oglaševanje. to je vse

tudi sam se ukvarjam z oglaševanjem in vem približno kaj je to kompozicija, koncept, barve, motivi...

se mi je pa on jumbo plakat z belim forijem zdel malo prevec amaterski:
-bel fori na katerem so se videle razmazane muhe na vetrobranskem steklu
-tablica je bila papirnata, če se ne motim
-vecina fotke je bila bela barva, ki je malo dolgocasna, avto sploh ni izstopal
-forester je deloval na sliki zelo statičen, nic akcije
-fotografija je imela ob robovih ogromno motecih elementov

te stvari so me (po spominu, ker slike ne najdem)rahlo motile

vem, da subaru nikoli ni bil znan po dobrih oglaševalskih akcijah (razen redkih izvirnih TV reklam iz matične tovarne in sponzorstva za rally), ker subaru zaradi zvestobe kupcev-> zanesljivosti->praktičnosti ne rabi vpadljivih reklam

osebno pa menim da je forester odlicen, uporaben in prakticen avtomobil
ki si zasluzi (še posebej v zadnji izvedenki prve generacije) dostojno reklamo, da ne rečem pogreba

ne pravim da so ti dve objavljeni fotki kvalitetni iz fotografskega vidika, vem da niso

vedo pa fotografi da ti zanimiv motiv oz. trenutek rad pobegne ali pa pozabiš aparat doma, ali ni baterije ali je kartica polna
zato je včasih tudi "nekvalitetna" fotka dragocena ker je ujela pravi trenutek in zajela zanimiv motiv, ki je lahko blato na blatniku, razbita sipa ali pa jadrnice v ozadju
vsake oči majo svojega malarja

obe objavljeni fotki pa sta pac posnetek nekega trenutka, prikazujejo pac nek dogodek; povedo nekaj o lastnikih subarujev, nekaj o naravi voznje subarujev, nekaj o tem, da avto ni nujno da je lep pa je kljub temu dober

u glavnem s prvo sliko sem zelel prikazati motiv foresterja ki je preko blatnih ruralnih poti prisel na asfalt med jahte

druga pa kaze mojo neumnost in subarujevo vzdržljivost

kompozicija, postavitev aparata in ozadje pa je na obeh zanič
sem pa ujel meni dragocena trenutka...
:roll:

če pa se gremo fotografe, pa predlagam da naredimo ljubiteljsko tekmovanje, kdo posname najboljso fotko subaruja
(pol lahka pa vse prispele predloge pošljemo zastopniku, če nam organizira en piknik :? )

lp

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik foruma
Prispevki: 260
Kraj: mb

Odgovor Avtor: pilgrim » 02. Junij 2008, 06:12

peroj napisal/-a: če pa se gremo fotografe, pa predlagam da naredimo ljubiteljsko tekmovanje, kdo posname najboljso fotko subaruja
no, to bi lahko bilo zanimivo!
peroj napisal/-a: vedo pa fotografi da ti zanimiv motiv oz. trenutek rad pobegne ali pa pozabiš aparat doma, ali ni baterije ali je kartica polna
Fotografu, ki kaj da nase, se to seveda ne sme zgoditi;
raznim "fotografom" pa verjamem, da večkrat. ;-)

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma
Prispevki: 7942
Kraj: Kamnik

Odgovor Avtor: subi92 » 02. Junij 2008, 07:35

Meni so bili pa tisti plakati o nissanovih 4×4 všeč, sploh ženska, ki je bila pošpricana - z blatom :lol:

Osebno mnenje - da tist fori okrog jadrnic res ni imel kaj počet razen če bi vlekel "do toliko kg kot ima predpisano" jahto :D
To je sicer obujanje starih spominom, mislim da sedaj čedalje bolj kvalitetno pristopajo k oglaševanju in ne morm nič rečt čez fante, ki se dejansko ukvarjajo s tem.

Aja flat si pa pristanski :-P

Uporabniški avatar
b.m
Uporabnik foruma
Prispevki: 396

Odgovor Avtor: b.m » 02. Junij 2008, 10:00

moj namen je bil pac mal spodbudit zastopnika, naj da mal vec duše v svoje oglaševanje. to je vse

Mi je pa stalna neznanka tudi to, da IS na oglase ne napiše cene (v stilu "že od xx.xxx EUR dalje");

Čudi me, da nimajo na razpolago materjala, ki ga producira marketinški oddelek FHI
oh, spet ta tema...ko vsi več vemo :lol: ...par pojasnil:

-če imaš en dan oz. le par ur na voljo, res ne moreš narediti boljšega oglasa kot bel forester

-cena bi marsikoga odvrnila, ker ima subaru samo modele s skoraj vso opremo in nima "neopremljenega" avtomobila, kot drugi, ki to oglašujejo

- material moraš dobiti od FHI in ga nažalost ne moreš ukrast :-P , stvari se premikajo na boljše - končno -po večletnih prošnjah- so dobili prenovljeno internet stran pa (originalen) tv oglas bo kmalu na ogled :D

ja, ni vse tako (lahko) kot zgleda,
lp
2x Samara 1.5i, Impreza 1.6, Impreza outback 2.0, Outback 3.6

Uporabniški avatar
b.m
Uporabnik foruma
Prispevki: 396

Odgovor Avtor: b.m » 02. Junij 2008, 10:04

vem, sem en mal pristranska :lol:
2x Samara 1.5i, Impreza 1.6, Impreza outback 2.0, Outback 3.6

Odgovori