blek subi fozi

Subarujev predstavnik razreda SUV
Uporabniški avatar
Unikat
Član Subaru kluba
Prispevki: 1131

Odgovor Avtor: Unikat » 14. November 2007, 16:29

gore napisal/-a:
Unikat napisal/-a:Če knofa za gretje ni, potem je po mojem mnenju gretje ogledal avtomatsko, tako kot je sedaj pri vseh novejših Subarujih.
Kako to deluje? Sedaj pa res komaj čakam, da se mi enkrat zarosi, da vidim kaj je na tem.
Ko smo kupili Legacya so povedali na ISju, da se ogledala stalno grejejo vendar zelo na rahlo, ravno toliko da odstrani tisto roso ki se nabere. Pa je res, takoj ko avto vžgeš so po kakšne pol minute ali prej sami odrosijo. Enako je pri Imprezi 03.

gore
Uporabnik foruma
Prispevki: 955
Kraj: Vukojebine med Kamnikom in Krvavcem
Kontakt:

Odgovor Avtor: gore » 15. November 2007, 04:52

Danes zjutraj sem pač poskusil tole gretje zunanjih ogledal. Zunanja ogledala so bila zarosena, prižgem gretje zadnjega stekla in vozim nekaj minut. Ko pridem iz Vukojebin do prve luči za cesto, opazim, da se ni nič spremenilo. Torej izključim in vključim gretje prednjega stekla. Takojšnja razlika - v pol minute je bila vidna zadeva in takoj se je tudi posušilo.

Torej zaključek - pri modelu 2003 (verjetno tudi pri novejših Forijih) je zadeva priključena na stikalo za gretje prednjega stekla. Bom še kdaj uporabil. :shock:

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik foruma
Prispevki: 260
Kraj: mb

Odgovor Avtor: pilgrim » 15. November 2007, 05:05

gore, verjetno imava enaka avtomobila, a ogrevanje ogledal na popolnoma različnih mestih. pri mojem se gretje ogledal vklopi na enem od gumbov levo pod volanom, nekje tam, kjer z levim kolenom najlažje pomotoma pritiskaš nanje. tam je velik gumb za pranje žarometov, pa oboje meglenke, pa gumb za nastavljanje višine žarometov in gumb, na katerem je upodobljen konusni znak šipe z brisalcem. ta vključi grelne nitke pri sprednjih brisalcih in gretje obeh stranskih ogledal.
zakaj bi bilo enostavno, če je lahko zapleteno.
in seveda sem lani čez poletje pozabil, kako je to urejeno in sem jeseni vklapljal gretje zadnje šipe, zgodilo se pa seveda na ogledalih ni nič - no, preden sem se spomnil, kako in kaj, sem vsaj spoznal, kje vse se skrivajo varovalke :lol: .

gore
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: gore » 15. November 2007, 06:24

Najina konjička sta si precej podobna - in tudi gretje ogledal imava na enakem mestu. Tudi pri meni je to tista tipka - mogoče sem kaj nerodno napisal. Ogrevanje ogledal se vključi s pritiskom na tisto tipko, ki ogreva tudi prednje steklo (pod brisalcem).

Je pa res, da človek tja kdaj udari z nogo, ko leze v avto. In posledično dobiš v glavo precej močan curek pranja žarometov - pa kaj bi ti govoril, saj verjetno poznaš :D

bajker
Uporabnik foruma
Prispevki: 157
Kraj: Hribi

Odgovor Avtor: bajker » 15. November 2007, 11:37

Iztok, to so pa dobre novice. Glede na to, da imava "dvojčka" :D , imam potem tudi jaz najbrž gretje ogledal. To bi pogosto rabil, a ker se mi zdi gretje brisalcev brez veze, nisem nikoli uporabil in tako ostal tudi brez gretja ogledal. Super!

gore
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: gore » 15. November 2007, 12:01

Poskusi in poročaj. Meni se je danes zdelo, da je to to.

Uporabniški avatar
NoFEAR
Administrator
Prispevki: 3360

Odgovor Avtor: NoFEAR » 15. November 2007, 14:39

Se pravi da je zadeva na novejših forijih zvezana drugače kot na starejših.

Mi pa ta sprememba deluje dokaj logično - gretje zadnjega stekla (vsaj jst) dokaj pogosto uporabljam in posledično velikokrat tudi takrat, ko hkratno gretje ogledal ni potrebno. Gretje brisalcev pa vklopim praviloma zmeraj takrat, ko bi želel, da se mi odrosijo (odmrznejo) tudi ogledala...

gore
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: gore » 15. November 2007, 16:00

NoFEAR napisal/-a:Se pravi da je zadeva na novejših forijih zvezana drugače kot na starejših.

Mi pa ta sprememba deluje dokaj logično - gretje zadnjega stekla (vsaj jst) dokaj pogosto uporabljam in posledično velikokrat tudi takrat, ko hkratno gretje ogledal ni potrebno. Gretje brisalcev pa vklopim praviloma zmeraj takrat, ko bi želel, da se mi odrosijo (odmrznejo) tudi ogledala...
Se strinjam.

Uporabniški avatar
fritz
Novinec
Prispevki: 17
Kraj: primorska

Odgovor Avtor: fritz » 16. November 2007, 09:57

@niva13 : koda je 8Gb
I really like your peaches, when I shake your tree

Choose life, choose a car, choose a golf, choose a fucking good one, Make it your own style!

Uporabniški avatar
niva13
NoizeMaker
Prispevki: 4009
Kraj: Venera

Odgovor Avtor: niva13 » 16. November 2007, 18:16

hvala :-)

bajker
Uporabnik foruma
Prispevki: 157
Kraj: Hribi

Odgovor Avtor: bajker » 19. November 2007, 08:13

Sprobal gretje ogledal, dela :D , povezano z stikalom za gretje brisalcev. Hepi mi :D .

Uporabniški avatar
fritz
Novinec

Odgovor Avtor: fritz » 12. December 2007, 20:50

glede na to, da prihaja ven nov model, smo se mi odlocili vsaj malo posodobit nasega. pravzaprav sem kriv jaz,
ker sem hotel zmiksat nemca in japonca.
slika je pa (razen pripopanih vw platisc) avtorska last mojega stiriinpol letnika

http://www.moj-album.com/slike/5825844/ ... WMqL.v.jpg

no pa se malo bolj resno
http://www.moj-album.com/slike/5825844/ ... qgST.v.jpg

to je pa nemc
http://www.moj-album.com/slike/5825844/ ... JpWm.v.jpg

bomo vidli jutri kako bo izpadlo. za cas do konca zime...

lpf

Choose life, choose a car, choose a golf, choose a fucking good one, Make it your own style!

flat4
Nebijedu
Prispevki: 1783

Odgovor Avtor: flat4 » 12. December 2007, 21:37

lepa barva golfa. Je originalna?
"Mind is everything. Muscle - pieces of rubber. All that I am, I am because of my mind."
Paavo Nurmi

Uporabniški avatar
fritz
Novinec

Odgovor Avtor: fritz » 13. December 2007, 02:14

ja tornado rdeca. tu je pa na sliki poseben " efekt kraskega soncnega zahoda"
v resnici je navadna klasicna tornado rot.

Uporabniški avatar
fritz
Novinec

Odgovor Avtor: fritz » 13. December 2007, 22:28

eno vprasanje: a je centrirna luknja platisc za mojega crncka 100%-no 56.1 mm?
preden dam delat centrirne obrocke.
hvala

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov