Naš Forester
- Kristijan
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 1324
- Kraj: Goričko
- Kontakt:
Re: Naš Forester
če po teli zadevi, kot si napisal thomas, vpetje diffa, butnem, se premakne in se tudi sliši. Ko vozim v rikverc se to ropotanje zelo sliši, med vožnjo pa tam kjer so tresljaji, med šaltanjem itd...
Subi to kar si ti napisal gre v ta nosilec diferencijala?
Hvala
Subi to kar si ti napisal gre v ta nosilec diferencijala?
Hvala
Brez Subaruja trenutno - na petrolu me še komi poznajo ...
- Kristijan
- Član Subaru kluba
- Kontakt:
Po vsakem dvigovanju avta zadaj, se je zadeva začela bolj naglas javljat

Kristjan, mislim da nisi razumel. Tisto kar sem prilimal je končnik stabilizatorja, ista zadeva je tudi kar je Subi nalepil.
Kot vse kaže pa imaš tudi težave z nosilcem diferenciala. Takole na pamet je težko postavit diagnozo.
Kot vse kaže pa imaš tudi težave z nosilcem diferenciala. Takole na pamet je težko postavit diagnozo.
Don't allow your mind tell your heart what to do.
- Kristijan
- Član Subaru kluba
- Kontakt:
Torej kaj je za zamenjati v nosilcu diferenciala?
Teli končniki pa delujejo vredu, kakšni so simptomi če so zanič?
- Kristijan
- Član Subaru kluba
- Kontakt:
Morda kdo ve če je to normalno da po odklopu računalnika plinske naprave, avto ne vžge?
V prostem teku se sliši klikanje (ne plinskih injektorjev) tam okoli svečk, to je ok? To je med normalnim delovanjem motorja...
Lp
V prostem teku se sliši klikanje (ne plinskih injektorjev) tam okoli svečk, to je ok? To je med normalnim delovanjem motorja...
Lp
ponavadi računalnik od plina nadzoruje injektorje bencina, in jih odklopi ko vžge plinske.
Fizično se kabel precvika, in se spelje v računalnik plina in nato nazaj ven na injektorje bencina.
Ko odklopiš računalnik plina dejansko injetorji bencina nimajo več povezave na računalnik od avta. Zato ne vžge...
Fizično se kabel precvika, in se spelje v računalnik plina in nato nazaj ven na injektorje bencina.
Ko odklopiš računalnik plina dejansko injetorji bencina nimajo več povezave na računalnik od avta. Zato ne vžge...
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
Na tej shemi je to lepo vidno: http://avtotemagaz.com.ua/attachments/a ... schema.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Tam na levi strani kjer so injektorji od W1 do W8 (pač naprava za 8 cilindrov) se vidijo narisane škarjice, kar pomeni, da moraš precvikat
Verjetno se vse naprave poslužujejo takšnega pristopa...
Je pa defenitivno od naprave do naprave različno. Če bi dobil shemo, bi lahko v konektorju od plinskega računalnika prebrikal (prevezal) kable in bi zadeva štimala....
Tam na levi strani kjer so injektorji od W1 do W8 (pač naprava za 8 cilindrov) se vidijo narisane škarjice, kar pomeni, da moraš precvikat
Je pa defenitivno od naprave do naprave različno. Če bi dobil shemo, bi lahko v konektorju od plinskega računalnika prebrikal (prevezal) kable in bi zadeva štimala....
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
- Kristijan
- Član Subaru kluba
- Kontakt:
E hvala, se mi je zdelo, da mora nekaj takeg bit. Torej če crkne ecu plina (kateremu se čas baje izteka), mi avto ne bo delal dokler se ne porihta tega...
Hudičev plin pa autogas italia, mi je že pokuru enih živcev...
Hudičev plin pa autogas italia, mi je že pokuru enih živcev...
- Kristijan
- Član Subaru kluba
- Kontakt:
Torej zamenjati moram eno tole pušo http://m.ebay.de/itm/LAGER-FUR-AUSGLEIC ... nav=SEARCH, zdaj pa kolebam, tele neoriginale dobim dva komada za ceno enega originalnega na teile-profis.de. Se splača original da ziher paše, al mora tut neoriginal?
če že dol dajem bi kar obe zamenjal...
Škoda, da se nisi kak teden prej oglasil...sem imel obe original doma, tako pa sem ob prodaji impreze dal zraven.
Neoriginal mora ravno tko pasat in obe zamenjaj da imaš potem mir.
Neoriginal mora ravno tko pasat in obe zamenjaj da imaš potem mir.
- Kristijan
- Član Subaru kluba
- Kontakt:
http://www4.slikomat.com/13/0517/vdi-CAM022.jpg
Tole na desni je katalizator ali sredinski lonec? Pušča namreč na dveh koncih in zadnje par dni je začel konkretno smrdet iz izpuha... kakšne ideje?
mam konec meseca tehničnega, tako da moram zadevo porihtat 
Hvala
Tole na desni je katalizator ali sredinski lonec? Pušča namreč na dveh koncih in zadnje par dni je začel konkretno smrdet iz izpuha... kakšne ideje?
Hvala
To je resonator. Jaz sem ga ven vrgel in dal namesto njega od katalizatorja naprej prvo gibljivo cev 10cm, potem pa od do zadnjega lonca novo cev. In dal sem jo dvignit v kanal malo pod kardan, ker je v originalu narejena tako, da je na sredini avta najnižje.
In sedaj nimam več problemov, da bi kje nasedel s cevjo in tudi na plinih na tehničnem ni problema.
Sem imel zadnjič tehničnega ravno, ko se je prikazal inšpektor, tako da so se spustili celo v take detajle kot je recimo varnostni pas, če se zapne in podobno. Na koncu, ker ni nič našel, se je spustil v manšete in jih ročno narazen dajal, da je našel eno luknjico v volanski manšeti. Vse zato, da je lahko napisal, da grem pogojno skozi tehničnega.
Človek si je vzel 90 minut časa in res detaljno pregledal avto in od vsega je našel samo eno samo malo luknjico na manšeti. Tip je bil jezen tok, da je avto za mano vrgel na tehničnem že samo zaradi prve pomoči, ki mu je potekla pred dvemi leti.
In sedaj nimam več problemov, da bi kje nasedel s cevjo in tudi na plinih na tehničnem ni problema.
Sem imel zadnjič tehničnega ravno, ko se je prikazal inšpektor, tako da so se spustili celo v take detajle kot je recimo varnostni pas, če se zapne in podobno. Na koncu, ker ni nič našel, se je spustil v manšete in jih ročno narazen dajal, da je našel eno luknjico v volanski manšeti. Vse zato, da je lahko napisal, da grem pogojno skozi tehničnega.
Človek si je vzel 90 minut časa in res detaljno pregledal avto in od vsega je našel samo eno samo malo luknjico na manšeti. Tip je bil jezen tok, da je avto za mano vrgel na tehničnem že samo zaradi prve pomoči, ki mu je potekla pred dvemi leti.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
- Kristijan
- Član Subaru kluba
- Kontakt:
Potem sem lahko legalno brez? 
Tole deluje najenostavnejša in najcenejša rešitev...
Tole deluje najenostavnejša in najcenejša rešitev...
-
tinck13752
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 199
kokr jst vem je to tadrug katalizator, notr je glih tko satje kokr pr prvem...
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost