iacv ventil
iacv ventil
Pozdravljeni!
Imam problem z iacv ventilom forester 2003 letnik,je zgleda fuč-čiščenje ne pomaga,nov stane okoli 600 evrov.Na ebayu sem našel isti ventil z istimi oznakami kot je moj,le da je za motor 2.5l
Zanima me če bi to delovalo na mojem foresterju.
http://www.ebay.com/itm/SMP-AC487-Idle- ... 55&vxp=mtr" onclick="window.open(this.href);return false;
Imam problem z iacv ventilom forester 2003 letnik,je zgleda fuč-čiščenje ne pomaga,nov stane okoli 600 evrov.Na ebayu sem našel isti ventil z istimi oznakami kot je moj,le da je za motor 2.5l
Zanima me če bi to delovalo na mojem foresterju.
http://www.ebay.com/itm/SMP-AC487-Idle- ... 55&vxp=mtr" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: iacv ventil
To je ventil (motorček) prostega teka in kolikor sem jaz videl so kar isti pri vseh motorjih.
Mam še jaz vsaj enega takega za probat,če že misliš novega kupit.
Mam še jaz vsaj enega takega za probat,če že misliš novega kupit.
"If in doubt,flat out"
Colin McRae
Colin McRae
Hvala za ponudbo ampak sem ga že naročil,na nekem tujem forumu sem zasledil da je nekdo že naročal iz amerike in da dela brez problemov.
- impreza911
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 1369
- Kraj: Gornja Radgona
informacijo o iacv iz amerike sem dobil po tem ko sem že oddal post po dolgem brskanju in potem tudi naročil.
Problemi z avtom pa so: Najprej sem opazil cukanje,sedaj pa avto ne zavira z motorjem,Če med vožnjo pri npr.3500 rpm pritisnem sklopko obrati ne padejo na 750 rpm ampak padejo na recimo 2000rpm,šele po daljšem času se umiri in pristane na 750 rpm.
Problemi z avtom pa so: Najprej sem opazil cukanje,sedaj pa avto ne zavira z motorjem,Če med vožnjo pri npr.3500 rpm pritisnem sklopko obrati ne padejo na 750 rpm ampak padejo na recimo 2000rpm,šele po daljšem času se umiri in pristane na 750 rpm.
jaz sem ga ravno včeraj zdrl in očistil. ena zoprnija je malo tesnilo, ki ga nisem več mogel čisto pravilno namestiti nazaj, ker je namreč sedaj napihnjeno in večje kot je vrezkan kanalček. druga čudna reč pa je, da se je ven pocedilo malo antifriza, ko sem ga odprl.
odkod edit hladilna tekočinav tem ventilu? pocedilo se je iz tretje komore (navpične, one dve, ki sta na solenoidu, sta vodoravni).
sicer sedaj ne vleče nič mimo kljub malo čudno nameščenemu tesnilu. sicer bom kupil novega, čim pridem do tega kje se dobi.
sicer sedaj ne vleče nič mimo kljub malo čudno nameščenemu tesnilu. sicer bom kupil novega, čim pridem do tega kje se dobi.
"At least my lot fuck up on an epic scale ..." Gary Oldman, Slow horses, 2025
Tesnilo le zamenji dobiš ga pa sigurno na uradnem servisu 
danes grem ponj, 11 lešnikov stane.beliblisk napisal/-a:Tesnilo le zamenji dobiš ga pa sigurno na uradnem servisu
Od lanskega leta so se pa podražila ta tesnila, lansko leto je bilo tesnilo 8 evrov, ko sem na svojem foresterju to menjal.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
nebivedu , imaš prav, stane 8.50 za moj model foresterja. z možakarjem na rezervnih delih sva prišla v mali mesporazum glede tipa (nisem imel vin številke pri roki) - za novejši tip je pa res 11, je sicer tudi drugačno tesnilo. v glavnem, zamenjal, prešprical in spucal ventil ter kanalčke. zdaj pri popuščanju stopalke za plin padejo vrtljaji motorja kot da je na kazalcu merilnika vrtljajev obešena utež ...
No pol je zadeva rešena. S tem tesnilom je res hec. Ko odpreš zgleda da ne bo panike v sekundi se pa tako razširi da ne gre več notr. In pazi to, če boš novega po 1 tednu odpru se bo prav tako razširu. Čim se sreča z višjo temperaturo se napihne in 100% zatesni zadevo.
S čem si čistil (prešprical)? Daj malo napiši postopek. Mene tut to čaka. Moram zrihtat pred zimo drugače bo grabenstear na poti navzdolaleks napisal/-a:nebivedu , imaš prav, stane 8.50 za moj model foresterja. z možakarjem na rezervnih delih sva prišla v mali mesporazum glede tipa (nisem imel vin številke pri roki) - za novejši tip je pa res 11, je sicer tudi drugačno tesnilo. v glavnem, zamenjal, prešprical in spucal ventil ter kanalčke. zdaj pri popuščanju stopalke za plin padejo vrtljaji motorja kot da je na kazalcu merilnika vrtljajev obešena utež ...
Carb cleaner 
Mi lahko kdo napiše kataloško tega tesnila. Sem naročal v Celju pa pravijo, da se da dobit samo z ventilom vred
.
Hvala
Hvala
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov