prevelika poraba goriva
prevelika poraba goriva
Kaj je vzrok,da se mi je poraba goriva na legyju 1.8 zvišala iz 9 na 11 litrov?Pred kratkim je bil opravljen servis(filtri,olje).Je možno,da je MAF?
Jep, to je ziher lambda, po opisanih simptomih, še najrajš zasveti, ko voziš s konstantnimi obrati po ravnini in zapelješ v (daljši) klanc, da se mora avto mal "pomatrat" - v tem primeru pride do razlike v izgorevanju, ker gre avto počasneje, tj. manj zraka, dotok goriva pa je odprt še vedno enako, tj. pedalke za plin ne spustiš, ampak jo prejkone dodatno pritisneš.
Lambda bi to razliko v stopnji izgorevanja morala zaznat in sporočit ECUju, le-ta pa (po mojem predvidevanju) iz razlike v obratih motorja in enako odprtega dotoka ne ugotovi nobene spremembe v spremenljivkah, ki jih spremlja, in zato okrivi lambdo. (In prav ima, če kdo vpraša mene.
)
Lambda bi to razliko v stopnji izgorevanja morala zaznat in sporočit ECUju, le-ta pa (po mojem predvidevanju) iz razlike v obratih motorja in enako odprtega dotoka ne ugotovi nobene spremembe v spremenljivkah, ki jih spremlja, in zato okrivi lambdo. (In prav ima, če kdo vpraša mene.
No prisoner's dilemma here. Over the long term, symbiosis is more useful than parasitism. More fun, too. Ask any mitochondria. -- Larry Wall
Avto lahko dela brez lambde, samo od ECU-ja je odvisno kaj naredi v tem primeru. Lahko vrže na servisni program ali pa upošteva samo podatke iz maf/map-a. Če je sprogramiran, da vrže na servisni program, pol se verjetno da kak bypass naredit, da misli, da lambda dela, samo kako potem dela korekcijo glede na lambdo pa ne vem (oz. kako to rešit).
navadni avti nimajo wide band lambde in posledicno je lambda samo za res grobo korekcijo...tko da ni to neki zlo obcutljiva rec(vsaj moje dosedanje izkusnje)
ker ko gres tunat avto in dajes notr custom elektroniko je vsaj pr mega squirk(ce sm prav crkoval) ena prvih reci na seznamu menjava lambde(se pred vgradnjo)
ker ko gres tunat avto in dajes notr custom elektroniko je vsaj pr mega squirk(ce sm prav crkoval) ena prvih reci na seznamu menjava lambde(se pred vgradnjo)
Megasquirthttp://www.bgsoflex.com/megasquirt.html
Pri megasquirtu sicer ne vem točno, pri večini drugih ECU-jev se z WB samo mapira, drugače avto dela z (ali brez) stock lambdo.
Pri megasquirtu sicer ne vem točno, pri večini drugih ECU-jev se z WB samo mapira, drugače avto dela z (ali brez) stock lambdo.
ja ko sem se zanimal za zamenjavo elektronike na moji turbasi sm dobu kr resno priporocilo da naj not vtaknem WB lambdo in jo pustim notr(ceprav v originalu ni ne duha ne sluha o kaki lambdi)strumf666 napisal/-a:Megasquirthttp://www.bgsoflex.com/megasquirt.html
definitivno se pa da prepricat da dela brez lambde oz s stock lambdo
Na avtu je lambda s 4 kabli, A mi zna kdo povedat, katere kable je treba prebrikat, da bo vedno enako kazala? Problem je v tem, da je avto s 100KM, dela pa stalno na servisnem programu, ker je lambda crkila. Ko zresetiram program zadeva deluje normalno do prve daljše ravnine - ker vozim zelo enakomerno mi po nekaj časa lambda neha delat (kot da bi izgubila povezavo z računalnikom). Po tem ko ugasnem avto in prižgem pa spet deluje normalno.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4465
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
In zakaj ne bi menjal lambde? Saj 'navadne' (torej ne WB) niso drage.nebivedu napisal/-a:Na avtu je lambda s 4 kabli, A mi zna kdo povedat, katere kable je treba prebrikat, da bo vedno enako kazala? Problem je v tem, da je avto s 100KM, dela pa stalno na servisnem programu, ker je lambda crkila. Ko zresetiram program zadeva deluje normalno do prve daljše ravnine - ker vozim zelo enakomerno mi po nekaj časa lambda neha delat (kot da bi izgubila povezavo z računalnikom). Po tem ko ugasnem avto in prižgem pa spet deluje normalno.
D.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov