outback

Legacy - najštevilčnejši predstavnik na naših cestah in njegov "terenski" brat - Outback
Odgovori
blabla
Uporabnik foruma
Prispevki: 20

outback

Odgovor Avtor: blabla » 28. September 2007, 17:18

Kakšni so kaj tile outbacki?

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1634291#

Internet je zelo skrivnosten, kar se podatkov tiče. Mi ni uspelo še kaj pametnega najt...
Edino kar sem uspel zvedt je to, da vsi modeli, kar sem jih do zdaj gledal(avto.net, autoscout...) so imeli 156HP, vsi review-i ki sem jih zasledil na netu pa imajo podatek 165HP.
Nekje sem celo zasledil pospešek 10,5s do 60mph z avtomatskim menjalnikom. Za ročnega nikjer ne duha ne sluha...

Ko sem začel spremljati legacyje me je do impreze(divjanja) kar malo minilo. Madona, teli outbacki so res gosposki avtomobili. Ni da ni :cool:

Gledal sem tudi navadne 2.5 in nekaj informacij našel tudi v temi, ko je danci kupil zlatega karavana...

Ali so kakšne bistvene razlike(razen oddaljenosti od tal in zunanjih detajlov) med outbackom in navadnim?
Kakšni so 2.5 motorji? Je to "večen" motor, kot je to v navadi pri subaruju, ali je problematičen(vem za neke serijske napake)?

Mogoče kakšen test 2.5 motorja z ročnim menjalnikom?

Uporabniški avatar
NoFEAR
Administrator
Prispevki: 3360

Odgovor Avtor: NoFEAR » 28. September 2007, 17:43

Če ti teli nemški prospekti kej nucajo: http://www.subaru.de/kundenservice/pros ... utback.htm

Piše da imajo te letniki 115 KW oz. 156 KM. To naj bi držalo tud za SLO, saj so se kolkr je meni znano v tistih letih pri nas prodajali Subiji preko nemške naveze (kasneje in tudi trenutno pa preko ITA). Sicer se pa znajo podatki kej razlikovat glede na tržišče oz. državo. Sploh če si bral britanski review - tam so specifikacije navadno drugačne vsaj za nekaj KM gor/dol...

blabla
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: blabla » 28. September 2007, 17:58

Ja, saj ravno to je problem, ker sem samo neke angleške oz ameriške reviewe gledal...

Tale link pa ima nekaj koristnih podatkov. Hvala lepa :-)

Uporabniški avatar
strumf666
Član Subaru kluba
Prispevki: 4126
Kraj: Krško

Odgovor Avtor: strumf666 » 28. September 2007, 17:59

Agleži uporabljajo bhp ne hp verjetno zato razlika, pa če so uvoženi iz japonske, verjetno obstajajo tudi kakšne močnejše različice, ki niso naprodaj z volanom na desni.

Johan
Uporabnik foruma
Prispevki: 29
Kraj: Vrhnika

Odgovor Avtor: Johan » 28. September 2007, 19:34

blabla, boš ti tud prodal vtija? :-)
EK4, sheˇs gone...

blabla
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: blabla » 29. September 2007, 00:25

Prodal upam da ne. Če bo brat za stvar, bo ostal pri hiši. Drugače bom počakal toliko, da bom lahko subaruja kupil brez, da bi prodal svojega.

Sem si že od nekdaj želel subaruja. Ampak mi je predstavljal prevelik strošek... Zdaj pa mislim, da bi si ga lahko privoščil. Sicer sem najprej nameraval kupiti imprezo. Ampak se mi ravno ne da iskat igle v senu. Pa tudi vedno bolj umirjen voznik postajam.
Po drugi strani pa me je legacy tako nepričakovano očaral, da je tehtnica trenutno na njegovi strani :-)

BTW, kaj pa imaš ti?

Uporabniški avatar
gorazd0
Nasankal reveža :)
Prispevki: 6619
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: gorazd0 » 29. September 2007, 00:47

LOL
hondaš poznan kot "R type" bo tudi v kratkem šaltal na Legacyja... ga ma že na dvorišču; pa Rocky je tud bivši hondaš... Brešer v Imprezi bere zapiske;

sam še Mencingarja prepričam,... pa je to to.

vsekakor... dobrodošli (neglede na avto).
Fiat.
Brez panike.

Johan
Uporabnik foruma
Prispevki: 29
Kraj: Vrhnika

Odgovor Avtor: Johan » 29. September 2007, 08:26

Ja počasi prihajamo k pameti :lol:

@blabla: legacyja wagon 01 sem vzel :-)
EK4, sheˇs gone...

Uporabniški avatar
Unikat
Član Subaru kluba
Prispevki: 1131

Odgovor Avtor: Unikat » 29. September 2007, 13:06

Doma imamo Outbacka 2.5 AT letnik sicer letnik 2004 vendar enak model kot ga gledaš. Konjev ima 156, naš ima trenutno 136.000km zaenkrat še nobenih napak ali okvar, z avtom super zadovoljni, prostoren, zmogljiv, udoben, varen, zanesljiv in kot praviš - gosposki.:-) Z nakupom sigurno ne boš zgrešil. Prosil bi pa če razkriješ serijske napake kot si napisal da jih veš, me prav zanimajo. :o

blabla
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: blabla » 29. September 2007, 19:12

Citiram dancija:

"Najpogostejša hiba tega motorja so tesnila glave - pri 'Phase1' (DOHC, menda do 1999) so tesnila spustila in je hladilna tekočina lahko šla v zgorevalni prostor. Kolikor vem, Subaru te napake nikoli ni 'priznal'...

'Phase2' (SOHC - 1999 in naprej) pa tesnila lahko spustijo, ampak navzven. To napako je Subaru priznal, vendar jo je uradno 'rešil' z aditivom hladilni tekočini oz. s Subaru orig. hladilno tekočino...

Američani pogosto omenjajo tudi 'piston slap' (preveliko zračnost med batom in cilindrom), vendar je možno, da je to omejeno samo na ameriške 2.5 mašine... "

Mi je pa res smešno, da vsi hondaši zdaj jurišajo na subaruje :lol:

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov