V DRIVE VCASIH NE STARTA TAKOJ - Legacy 1999, 2.5

Legacy - najštevilčnejši predstavnik na naših cestah in njegov "terenski" brat - Outback
Odgovori
Uporabniški avatar
SubaruLove
Uporabnik foruma
Prispevki: 592
Kraj: Ljubljana

V DRIVE VCASIH NE STARTA TAKOJ - Legacy 1999, 2.5

Odgovor Avtor: SubaruLove » 31. Marec 2017, 16:15

No tako, pred manj kot mesecem dni sem kupila Legacy-ja 1999 letnik, 2.5, avtomatski menjalnik. Kar nisem hotela pisati o tezavi v upanju da bo izginila ce o njej ne bom govorila :cr in seveda ni..
Torej to se mi dogaja - dam iz P v D, spustim zavoro, avto pa se kar stoji, ko mu dodajam gas se samo obrati vecajo, starta pa ne in ko parkat malo mocneje dodam gas se malo zatrese kot bi se "zbudil", malo cukne in zastarta. Vcasih tudi ko zastarta ga potem malo zmanjkuje - malo prime gas, malo pritiskam v prazno :(
Ze na zacetku se mi je dogajalo da mu dam gas in on mocneje cukne ko spelje, ampak po ene 10 dneh voznje se mu dogaja to, tudi na semaforju obcasno ne starta in ga moram tako zbuditi, ce mi sploh uspe.
Enkrat se mi je celo ugasnil, kot pri rocnem ce je pri speljevanju v prestavi in hitro spustis sklopko.
Potem sem bila pozorna tudi na zaviranje, ce je lahko povezano a se mi je (mogoce) zazdelo da ce zaviram tako da mi bremzo sam vraca potem spelje normalno, sem mislila da mogoce ce bolj mocno zabremzam in pritisnem pedalko potem on pri speljevanju ne dojema da mora dati v prvo in poskusa speljati z visjo (?).
Imam tudi mozne 1,2,3 prestave in tudi ko ga sama dam v 1.se zgodi enako.
Poleg speljevanja se mi je to zgodilo tudi kdaj pri zavijanju - torej ko zmanjsam hitrost in v ovinku dodam gas ga kar malo cuka - ni ravno prava beseda, bolj ustreza zmanjkuje :cr
Rikverc dela normalno, ko menjam v D, na tabli lepo sveti D a ce se ne slisi tisto njegovo da je prestavil v D potem ni nic. Ocitno sploh ne prestavi v D ampak je nekje vmes (?)

Zanima me ce je kdo ze imel kako tako izkusnjo in kaj je bil problem ter resitev. Ce bom rabila drug menjalnik me prav briga, tako si zelim ta avto in tako mi je vsec da bi se to zamenjala a iskreno si res zelim da se da to kako drugace urediti :?: :cry: :D

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8747
Kraj: Črnuče

Re: V DRIVE VCASIH NE STARTA TAKOJ - Legacy 1999, 2.5

Odgovor Avtor: nebivedu » 31. Marec 2017, 16:24

Preveri nivo olja v menjalniku. Kdaj je bilo nazadnje menjano olje? Mogoče bi ga bilo dobro zamenjat.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Uporabniški avatar
SubaruLove
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: SubaruLove » 31. Marec 2017, 17:12

Olje je bilo nazadnje menjano okoli 2000 km nazaj, sem preverila nivo pa je tako ukrivljena palcka da se sproti ko ven povlecem namaze z oljem a mi je nekaj sumljivo da je malo, tako da sem sla po Dexron III in dolila nekaj pa bomo videli. Drugace ali je vsak Dexron rdec? Ker tisto olje ki je zdaj v menjalniku je rumeno in ce ni tako ki ustreza ga z veseljem zamenjam cim prej, samo da bo vse okej :D :cr :D

pero112
Član Subaru kluba
Prispevki: 682
Kraj: Lavrica

Odgovor Avtor: pero112 » 31. Marec 2017, 17:51

ZDRAVO

Takoj poglej olje v menjalniku. Takoj ga zamenjaj. A imaš navadnega Legacy ali imaš Outback? Jaz sem imel par let nazaj Outback letnik iz Italije, kupil v Grosuplju in do Lavrice se je zelo čudno obnašal. Zamenjal olje v menjalniku in brez problema. Še sedaj se vozi.

Uporabniški avatar
SubaruLove
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: SubaruLove » 31. Marec 2017, 17:56

Oo super najlepsa hvala za nasvet, zamenjam v roku par dni sigurno! Imam Legacy-ja s slike..upam da je to to in da bom potem mirna :D :.sup :.sup

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator

Odgovor Avtor: nebivedu » 31. Marec 2017, 19:07

Ti imaš avtomatski menjalnik, olje naj bi bilo rdeče in ATF III.

Očitno je nekdo napačno olje vlil v menjalnik.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Uporabniški avatar
Uporabnik foruma
Prispevki: 415
Kraj: Nova Gorica

Odgovor Avtor: Topo » 31. Marec 2017, 21:40

ATF prodajajo ugodno na Petrolovih pumpah: https://eshop.petrol.si/ProductDisplay? ... =PBL106421" onclick="window.open(this.href);return false;

Uporabniški avatar
LSlabe
Član Subaru kluba
Prispevki: 2904
Kraj: Vrhnika
Kontakt:

Odgovor Avtor: LSlabe » 31. Marec 2017, 22:59

pero112 napisal/-a:ZDRAVO

Takoj poglej olje v menjalniku. Takoj ga zamenjaj.
Od kje ti to? Sej ni nujno da je vedno olje krivo!

Seveda je priporočljivo najprej olje zamenjat. Vsak mehanik ki mal pozna subaruje (da bo dal noter pravo olje) ti bo to zrihtal, lahko tudi sama, če se znajdeš.
What seems to be the Officer, problem?

Nč več turbo...

Uporabniški avatar
Moutback
Uporabnik foruma
Prispevki: 249

Odgovor Avtor: Moutback » 01. April 2017, 08:11

Tole pa jaz nebi dajal notri v avt. menjalnik. So zadeve precej občutljive na olje in če ni original so lahko veliki problemi...
Meni je nek šalabajzar pri menjavi natočil notri (se mi zdi da castrol) neoriginal olje, ki je po spec. sicer ustrezal, vendar je menjalnik zjutraj ko je bil mrzel spuščal čudne zvoke, ko se je segrel je bilo pa ok...
Potem smo itak menjali menjalnik, vendar z originalnim oljem tega zvoka ni bilo.
Tako da previdno :thup
Topo napisal/-a:ATF prodajajo ugodno na Petrolovih pumpah: https://eshop.petrol.si/ProductDisplay? ... =PBL106421" onclick="window.open(this.href);return false;

Uporabniški avatar
SubaruLove
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: SubaruLove » 01. April 2017, 10:42

Ja bravo, ne vem kako je lahko nekdo tako ne pozoren oziroma brezbrizen, saj olje menjalnika menjas tako redko da takrat pa res lahko poskrbis da je pravo :(
Tega s Petrola ne kupim ni sans, s pump nobenih olj ali cesa pomembnega, dokler se ne specializirajo za izdelavo tega jim ne verjamem plus da sem slisala ze dosti primerov ko se je kaj zaradi tega zalomilo.
Olje zamenjam sama s pomocjo nekoga ki je to ze delal, da bom naslednjic lahko sama to delala..
RES HVALA ZA NASVETE :.sup Vam slikam se tisto olje od vceraj in ce veste da je v redu mi povejte, ce ne se pa pozanimam drugje. Hvala! :.sup

pero112
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: pero112 » 01. April 2017, 12:33

Ne ga srat. Original olje ne original olje! Dajte napisati katero je original za olje Subaruje? Jaz kupujem MOTUL olje za vse kar je potrebno menjati na avtu. Ta znamko olja uporabljam že v drugem Subarujem od petih, ki sem jih imel in ne mi omenjati, da je Shell olje original. To je en nateg.

Uporabniški avatar
klemz
Član Subaru kluba
Prispevki: 5385
Kraj: Čeče - Hrastnik

Odgovor Avtor: klemz » 01. April 2017, 13:26

Jst imam v brosuri oz. letaku od subaruja napisano Motul, poslikam ko pridem do vozila.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator

Odgovor Avtor: nebivedu » 01. April 2017, 13:47

Klemz ti imaš ročni menjalnik. Ona ima avtomatskega.

V avtomatski menjalnik gre olje:
https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/motu ... 800-2L.png

ali

https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/motu ... 900-2L.png

ali

https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/motu ... ATF_1L.png

Motul predpisuje menjavo na 50.000km ali 2 leti (24 mesecev).

Tukaj imate motul selection:
https://www.motul.com/fr/en/lubricants" onclick="window.open(this.href);return false;

Vpišeš subaru outback v search, izbereš pravi model in ti izpiše kakšna so vsa olja predpisana za tvoj avto.

pero112
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: pero112 » 01. April 2017, 13:59

Ja Klemz res je to, do sedaj sem videl samo pri enem Subaruju, da je ime napisano Castrol, in to je bil moj prvi Subaru model Legacy Renger 1991 letnik iz Nemčije. Vsi ostali pa so imeli letak Motul. Lahko pa prestavimo to temo v samostojno zadevo, bi verjetno veliko napisali o tem.

Nedivedu to je to. V mojem je ta. Menjalnik dela res brez problema. Še to; pri menjavi olja v avtomatskem menjalniku je potrebno menjati še filter v menjalniku. Filter na Subaru servisu 70,00 eur, drugače je pa isti filter na spletu; rezervni deli 24.com cca 22,00 eur. Že dvakrat kupil na spletu in brez problema in prihranil cca 90,00 eur. Toliko za informacijo.

Uporabniški avatar
SubaruLove
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: SubaruLove » 05. April 2017, 13:20

No okej, zdaj še malo raziskujem in po največji verjetnosti vzamem Motul Multi ATF, upam da ni težava ker ni Dexron a ga nisem skoraj nikjer našla. tam kjer sem pa je bila cena :cr :cr :cr Za filter čakam odgovor, ga pa tu lahko dobim za 33€, tako da tudi to ni veliko.

Me pa zanima glede na to da ne vem katero olje je sedaj notri in ne bomo čisto vsega ven dobili, kaj je s tem mešanjem olj? Malo me je strah da bi kaj še bolj zafrknila. Bomo pa probali še s črpalko izsesati ven čim več. :geek :th :-D

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov