moj legy

Legacy - najštevilčnejši predstavnik na naših cestah in njegov "terenski" brat - Outback
Odgovori
Uporabniški avatar
birdy
Uporabnik foruma
Prispevki: 2204
Kraj: Lj

Odgovor Avtor: birdy » 29. September 2008, 21:48

vrecha napisal/-a:V nekoliko podobno smer peljeva ... :-)

Samo bolj kot razmišljam, bolj se mi zdi da bo zimo (daj da bi bila - zadnje tedne dobro kaže) bolje prevoziti s Subarujem.

Pa tudi glede izletov na vzhod Subaru zmaga v vsaj eni kategoriji: z njim me bodo spustili v Libanon, s Patrolom oz. 80ko pač ne (dizl).
ja...sam z eno razliko: jest trenutno res nebi dajal 8K za avto....to pol ko ne bom vec student, pol bom pa najbrz iskal do pike isto stvar kt jo ti kupujes(ce mam prave podatke)

kar se tice subija...se zmerom sem hudo zadovoln z njim in ce bi pr nas meli homologacije, ki bi zasluzle ime in bi se mogoce clo kej dal homologirat(ne vem zakaj sm strojnik, ce ne morem nc po svoje narest), bi vsekakor mel subija z vzgledom avstralskih subijev(tko je bil plan.....)

sam te nase homologacije...jao

Uporabniški avatar
gorazd0
Nasankal reveža :)
Prispevki: 6619
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: gorazd0 » 29. September 2008, 23:21

@vrecha - kaj imajo v Libanonu proti dizlom? (res ne vem)
Fiat.
Brez panike.

Uporabniški avatar
vrecha
Uporabnik foruma
Prispevki: 1403
Kraj: Ausard, WS
Kontakt:

Odgovor Avtor: vrecha » 30. September 2008, 07:29

Slišal sem (nisem še preveril na uradnih mestih), da bi se nas moralo vsaj 28 stlačiti v dizlerco, da bi nas spustili čez mejo. :lol:

Tam doli ima vsaka država kakšno čudno posebnost. :roll:

Je pa Libanon baje precej lep, tako da če bo ostal Forester, ga prav gotovo ne bova spustila.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8743
Kraj: Črnuče

Odgovor Avtor: nebivedu » 30. September 2008, 07:43

vrecha napisal/-a:Slišal sem (nisem še preveril na uradnih mestih), da bi se nas moralo vsaj 28 stlačiti v dizlerco, da bi nas spustili čez mejo. :lol:

Tam doli ima vsaka država kakšno čudno posebnost. :roll:

Je pa Libanon baje precej lep, tako da če bo ostal Forester, ga prav gotovo ne bova spustila.
V libanonu je prepoved osebnih avtomobilov, ki so dizli, samo kamioni in avtobusi so lahko dizli.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

flat4
Nebijedu
Prispevki: 1783

Odgovor Avtor: flat4 » 30. September 2008, 08:27

a pol z unimogom ni panike v Libanonu? :D
"Mind is everything. Muscle - pieces of rubber. All that I am, I am because of my mind."
Paavo Nurmi

Uporabniški avatar
benko
Uporabnik foruma
Prispevki: 295
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: benko » 30. September 2008, 09:29

vrecha napisal/-a:Je pa Libanon baje precej lep, tako da če bo ostal Forester, ga prav gotovo ne bova spustila.
Priporočam. Sm bil žal samo en dan, pred približno desetimi leti, ampak smo mel enga domačina (družinski prjatu), da nas je mal okol fural. :trtz Za pop...it lepo. Jaz sm takrat skor zbolel od navdušenja. Da ne omenjam kulinarike.

Se splača it mogoče tud pozim - tisti hribi tam za Bejrutom, na uč okrog 50km v notranjost, majo pozim tud do 12m snega. :twisted: Na obali pa skor poletje.
No prisoner's dilemma here. Over the long term, symbiosis is more useful than parasitism. More fun, too. Ask any mitochondria. -- Larry Wall

sebastjan
Uporabnik foruma
Prispevki: 41

Odgovor Avtor: sebastjan » 03. Oktober 2008, 17:21

Malo sem prebiral tele objave in sem se ustavil ob spodnji izjavi. Kaj je bilo narobe s Hondo? Pa toliko ljudi mi jo je že hvalilo ...

birdy napisal/-a:
flat4 napisal/-a:Ja sej boljš, da si se zadržal, ker verjetno ti ni glih v interesu, da bi doplačeval pri menjavi.
to cilas na hondo ne?

ko bos mene vidu v hondi (ali lastiti si hondo) in bo vecja od kosilnice ali pogojno motornega kolesa, potem ves da se je nekaj res hudega zgodlo na tem svetu :) -sm mel hondo in je nkol vec nam mel

ps
kar se tice doplacevanja....odvisen ker avto, za dolocene tud doplacam ;)

mi je pa vsekakor v interesu da je osnoven avto cenejsi, da lahko potem vlagam v predelave :D

Uporabniški avatar
cheno
kaj je AWD?
Prispevki: 2555

Odgovor Avtor: cheno » 03. Oktober 2008, 19:11

tko je to....pr alfistih
Zadnjič spremenil cheno, dne 03. Oktober 2008, 19:46, skupaj popravljeno 1 krat.
The only treasure my car came with was rust...

flat4
Nebijedu
Prispevki: 1783

Odgovor Avtor: flat4 » 03. Oktober 2008, 19:37

z moje strani ni slabe reči čez hondo. So mi všeč avtomobili.
"Mind is everything. Muscle - pieces of rubber. All that I am, I am because of my mind."
Paavo Nurmi

Uporabniški avatar
birdy
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: birdy » 03. Oktober 2008, 21:30

em glavni problem so povprecni vozniki hond ki jih srecujemo na cesti(ne vsi, samo tisti ki zelijo izstopati....in to jim ocitno ratuje, tako da zasencijo "normalne") in so po mojem mnenju .... ne bom zaljiv po nepotrebnem, blem je k te vsi ostali vozniki drugace obravnavajo, da o policajih nebi(s subarujem me tud ustavl se niso....pa so ene 3x do sedaj mel kr dobr razlog)

sem pa imel hondo(no bil je rover 416SLi) ki sem jo potem tudi prodal enmu hondasu(dokaj normalnemu) in je bil nadvse zadovoln z njim/njo
medtem, ko meni je pa smrdel za vozit..nbenga navora, skoz mogu v vrtljaje vrtet, pa se ko si ga vrtel ni neki sel, da bi se ga splacal poslusat kak se dere(punca se je veckrat norca delala iz mene naj neham pozornost zbujat in naj mal "tisje" peljem)

potem da ne bom prevec diskriminatoren do hond(na to temo sem se ze veckrat skregal) FWD avti mene pac ne vidijo, ker to(osebno mnenje) za kaj vec kt u stacuno enostavno ni (no pa za mamice pa podobno, ki rabijo pridet od A do B normalno in varno)

pa da ne omenjam precenjenosti hond-se pravi kaj dobim za svoj denar....brez komentarjev, ker bo spet kdo uzaljen...

pac poleg kie, hyundaja, daevoja, neterenskih toyot itd edn izmed avtov ki zame ne obstaja

ps
hondas ki je kupu roverja je parkiral od kolega civica poleg in razen znacke in maske sta bila avta identicna(pa sta vse presnofala-tud V motor sta zlezla....in ko je kupu je prvo sel dragat in sta tud isto sla :roll:

Uporabniški avatar
birdy
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: birdy » 03. Oktober 2008, 21:34

pozabu sm bistvo:
na dnu oglasa pise da je mozna menjava za RESNEJSEGA terenca.....ne cestaka :D

Uporabniški avatar
birdy
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: birdy » 05. Oktober 2008, 23:27

ucerej sm mel dva ljubitelja japanezov pr meni na ogledu legacy-ja, ker se kot zadovolnalastnika mazde ne moreta upret sarmu japonskega avta ki ma za bonboncek se AWD....dost klobasanja(mal mi dogaja k sem cel dan Land Roverja sestavljal)

u glavnem vprasanje je bilo(isto kt sem ga jest postavu k sem kupoval subaruja-ne mores verjet->vprasajte petra/alfa6):

V: Zakaj so skoraj vsi subaruju pobutani od toce?
O: Ker imajo(vsaj trojkice) zunanji pleh izredno tanek(manj teze), da so lahko bolj kvalitetno naredl ogrodje avta, pa se zmeram ni vse skupaj pretezko.
dokaz je slikca donatorja delov za izpopolnitev mojega(cist lepe lece na luceh, sredinska konzola.....)
http://users.volja.net/birdy/subaru/razbit.jpg

tale je pr nekje 150 poletel na ograji na avtocesti, pristal na strehi in se kotalil(od karoserijskih delov je bilo VSE uniceno)
voznik odnesel brez resnejsih poskodb

v glavnem tukaj se zaradi prevracanja lepo vidi ojacane dele tega avtka(tam kjer se je manj podal)

Uporabniški avatar
birdy
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: birdy » 05. Oktober 2008, 23:37

za zacetek moram dodat da so se zgornji razbitini vsa 4 vrata odpirala NORMALNO (se ena stvar, ki je ne mores verjet, ce nis vidu)

zanc sem sel s sihta in sem med hojo do subija opazu da niti ni tok nizek, prav nasprotno mnogo visji je od ostalih avtov (na slisi se to malo slabse vidi)
http://users.volja.net/birdy/subaru/sluzba.jpg

potem sm doma postal kreativen s parkiranjem, da sm dosegu tale efekt

http://users.volja.net/birdy/subaru/dvigpredogled.jpg
sam zgleda enostavno debilno...ni mi vsec, potrebuje vecje gume in to nujno (tko da se zmeram iscem nacin kako homologirat vecje gune na ta avto - vecje=vecji premer/obseg)

ps
avtek se se zmer prodaja....vsaj se do prvega snega :D (sam to ni razlog da nebi saril dalje po njemu)

Uporabniški avatar
danci1973
Član Subaru kluba
Prispevki: 4465
Kraj: Maribor, Slovenia
Kontakt:

Odgovor Avtor: danci1973 » 06. Oktober 2008, 07:30

birdy napisal/-a:za zacetek moram dodat da so se zgornji razbitini vsa 4 vrata odpirala NORMALNO (se ena stvar, ki je ne mores verjet, ce nis vidu)
Vrata brez okvirjev okoli okna se pač malo težje kam zataknejo...

D.

Uporabniški avatar
birdy
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: birdy » 06. Oktober 2008, 10:56

to je res...sam ze zaradi udarca od zunej, ko jih je notr zakrivil so mela cist dober razlog, da se nebi vec odpirala....

pac subaru je zakon s temi svojimi vrati in tud ce sedaj prodam legacy-ja in kupim terenca, bom pol ko bom v redni sluzbi in se bo treba vsako jutro vozit, nabavu enga legacy-ja (slej k prej)

ps
pa ne samo zarad vrat

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov