ampak nic ne spodrsava in niti se ne trese
Legacy Sedan - predelava iz 2wd na 4wd - vprašanja
se mi je zdelo, da ni enaka, samo nikjer pa nisem zasledila, da jo moram menjat, razen, ce bi presaltala na Turbo
kaj je od 2wd presvoh, bo prej odletela?
torej kaj najbolje, da poleg ostalega poberem tudi sklopko od 4wd?
se nekaj, ce dam od 1.8 menjalnik (zaradi domnevno boljsega reduktorja), ostalo pa od 2.0, kako se to steka med sabo?
zadnji diferencial npr. in eventuelno ECU (ce ta sploh kaj vpliva - a uno varovalko za izklop zadnjega pogona imajo samo novejsi?)
kaj je od 2wd presvoh, bo prej odletela?
torej kaj najbolje, da poleg ostalega poberem tudi sklopko od 4wd?
se nekaj, ce dam od 1.8 menjalnik (zaradi domnevno boljsega reduktorja), ostalo pa od 2.0, kako se to steka med sabo?
zadnji diferencial npr. in eventuelno ECU (ce ta sploh kaj vpliva - a uno varovalko za izklop zadnjega pogona imajo samo novejsi?)
1.8 in 2.0 menjalnika imata enako razmerje - prestavno in končno.
1.8 ima krajši reduktor, ECU od motorja nima nič v zvezi z AWD.
Samo 2WD sedan je imel manjšo sklopko, karavan 2WD ima enkako kot 4WD. Kdaj bo sklopka odletela je pa odvisno od tvoje vožnje.Sklopke ti ni treba menjati, je pa seveda priporočljivo
Sklopka od turbota se razlikuje v košari - push type
naše sklopke so pa - pull type in ti lohka daš tudi na tvoj avto sklopko od turbota, moraš pa namontirati hidravlični cilinder za upravljanje sklopke.
Ker naši imajo sklopko na zajlo, turbo pa hidravlično.
1.8 ima krajši reduktor, ECU od motorja nima nič v zvezi z AWD.
Samo 2WD sedan je imel manjšo sklopko, karavan 2WD ima enkako kot 4WD. Kdaj bo sklopka odletela je pa odvisno od tvoje vožnje.Sklopke ti ni treba menjati, je pa seveda priporočljivo
Sklopka od turbota se razlikuje v košari - push type
naše sklopke so pa - pull type in ti lohka daš tudi na tvoj avto sklopko od turbota, moraš pa namontirati hidravlični cilinder za upravljanje sklopke.
Ker naši imajo sklopko na zajlo, turbo pa hidravlično.
The only treasure my car came with was rust...
V cem je potem fora reduktorja od 2.0, ce je od 1.8 bolj "taprav"? Zakaj so sploh spremenili?
Domnevam, da je kaksna signalizacija na stevcu za vklopljen reduktor. A to gre kar direkt iz menjalnika in ne prek ECU-ja?
Pismo pa ravno sedani morajo imet manjso sklopko
No sej glede na to, da se ni odletela, pomeni, da prevec kulturno vozim
Ce sodim po tem kaj vse moram nabavit, Mlakar niti ne racuna dost za predelavo
Domnevam, da je kaksna signalizacija na stevcu za vklopljen reduktor. A to gre kar direkt iz menjalnika in ne prek ECU-ja?
Pismo pa ravno sedani morajo imet manjso sklopko
No sej glede na to, da se ni odletela, pomeni, da prevec kulturno vozim
Ce sodim po tem kaj vse moram nabavit, Mlakar niti ne racuna dost za predelavo
Ma, ko sem se samo tko mal okvirno menila, je rekel okoli 80k z deli vred, ceprav sedana se ni predeloval. Tomaz tle gor je napisal okoli 100k.
No tle nekje domnevam, kar se mi ne zdi toliko glede na sraufarijo. Moram se pa pozanimat koliko casa potrebuje, ker to pa meni igra vlogo
Verjetno bi bilo najbolje dobit kar cel zadnji del od sedana, menjalnik pa od 1.8 karavana (zaradi reduktorja). Ce je to mozno, bi bilo verjetno najmanj za predelovat, ali se motim?
No tle nekje domnevam, kar se mi ne zdi toliko glede na sraufarijo. Moram se pa pozanimat koliko casa potrebuje, ker to pa meni igra vlogo
Verjetno bi bilo najbolje dobit kar cel zadnji del od sedana, menjalnik pa od 1.8 karavana (zaradi reduktorja). Ce je to mozno, bi bilo verjetno najmanj za predelovat, ali se motim?
Signalizacijo za vklopljen reduktor imajo le enke in dvojke DL-ji (ki imajo vklopljiv 4 kolesni pogon). Ostalo je pa že vse enako - najbolje da si kr en povzetek tele debate narišeš na list da ti bo lažje
Cena je pa čist realna in tud tolk je dejansko več vreden sploh pa tvoj ki je sedaj poštiman (rja in stuff) pa še pri srcu ti je ...
Cena je pa čist realna in tud tolk je dejansko več vreden sploh pa tvoj ki je sedaj poštiman (rja in stuff) pa še pri srcu ti je ...
- LIX LEGACY
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 97
- Kraj: celje
- sebastijan
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 216
Sebatu je zaenkrat kr šlo od rok.................razdiranje.S sestavlanje pa so začele nastopat težave.Če se spravlaš v ta projekt, se spravi 100%, drugače se ti ne splača.Časa in živcev gre čist preveč.Pa umisl si kšno avto dvigalo al pa vsaj kanal, ker ko se spraviš na menjalnik in je avto slabih 40 cm od tal,...oooooooooooooo nastopijo bolečine.
Jst pa en prjatu sva ga dajala dolskor 5 ur.
Svetla stran :trud bo poplačan, ko bo zapadel sneg.Upam, da bo fertik do takrat.
Jst pa en prjatu sva ga dajala dolskor 5 ur.
Svetla stran :trud bo poplačan, ko bo zapadel sneg.Upam, da bo fertik do takrat.
Brez dvigala je res kriza
no upam, da bo
kolikor sem pregledala tvoje opombe, bom na spisek dala se pumpo in eventuelno sklopko, glede prednjih polosi bom pa prej preverila, ce pasejo moje (imam eno rezervno v havbi), pa se koleno pred izpusnim loncem bo treba nabavit (mogoce se pri Novaku da sam ta kolen kupit)
zanima me, kako je z luknjami za nosilec kardana (nekje na sredini bi morale bit, zraven enega od izp. loncev se mi zdi)?
si pogledal, koliko se zadnji 4wd amortizerji razlikujejo v primerjavi z 2wd?
kolikor sem pregledala tvoje opombe, bom na spisek dala se pumpo in eventuelno sklopko, glede prednjih polosi bom pa prej preverila, ce pasejo moje (imam eno rezervno v havbi), pa se koleno pred izpusnim loncem bo treba nabavit (mogoce se pri Novaku da sam ta kolen kupit)
zanima me, kako je z luknjami za nosilec kardana (nekje na sredini bi morale bit, zraven enega od izp. loncev se mi zdi)?
si pogledal, koliko se zadnji 4wd amortizerji razlikujejo v primerjavi z 2wd?
nosilci kardana so...
Seba ali imaš ti samo benz tank od 4WD-ja, ali imaš tudi pumpo??
pumpa je drugačna ker ima še vod iz druge polovice tanka(kjer je še eden kazalec za bencin).
@niva13: glede amortizerjev smo pa imeli že veliko govora, ne pašejo, so na 4WD-ji daljši
Seba ali imaš ti samo benz tank od 4WD-ja, ali imaš tudi pumpo??
pumpa je drugačna ker ima še vod iz druge polovice tanka(kjer je še eden kazalec za bencin).
@niva13: glede amortizerjev smo pa imeli že veliko govora, ne pašejo, so na 4WD-ji daljši
The only treasure my car came with was rust...
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost