Legacy - LPG

Legacy - najštevilčnejši predstavnik na naših cestah in njegov "terenski" brat - Outback
Odgovori
bajker
Uporabnik foruma
Prispevki: 157
Kraj: Hribi

Odgovor Avtor: bajker » 17. Junij 2008, 12:51

stane napisal/-a:Napravo sem dav vgraditi pri teh mojstrih http://www.avtoplincenter.com/

Predelava pa me je prišla 1100eur+homologacija
Katero napravo so ti pa vgradili? A si dal not tudi flashlube?

Novejša novica je še to, da lahko po novem na Petrol Barje I in II tankaš sam, ni več treba klicati prodajalca. Tako naj bi zmanjšali vrste. Je pa priporočljivo, da tisti, ki še niste sami točili, prosite prodajalca, da vam pokaže. Tako sem kak teden dni nazaj enemu Legijašu pomagal pri točenju. Malo ga je zmedlo to, da pištola nima "petelina" :-) in da teče šele, ko držiš knof na postaji.

Uporabniški avatar
stane
Uporabnik foruma
Prispevki: 40
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: stane » 19. Junij 2008, 07:50

Zmontirajo ti v cca 1 dnevu. Pri nekaterih avtih verjetno malo več drugja malo manj.

Vgradili so mi sistem gas tech
Flashlube (to je je sistem za mazanje?) nism ga dal še zmontirat ampak razmišljam o tem.

Mislim da morajo imeti kar nekaj izkušenj z subaruji saj vsakič ko sem bil pri njih so imeli drugega subaruja za zmontirat sistem.

vetta
Član Subaru kluba
Prispevki: 44

Odgovor Avtor: vetta » 16. Julij 2008, 19:37

No sem zdejle kar nekaj cajta bral komplet tematiko ;-) No pa še moja izkušnja ;-)

Vgradil sem sistem Lovato. Na zečetku, ko mi ga je človek zmontiral, sem se čisto normalno vozil... Po nekaj kilometrih pa so se pospeški malo zmanjšali... Plus ugotoivl sem, da mi je po dolgem klancu navzdol (nisem držal nič gasa - hitrost konstantna v peti prestavi) začela mašina cukati. Ko sem dodal malo gasa se je stvar umirila in sem se peljal naprej. Nato se mi je stvar še enkrat ponovila. Ko sem prišel iz morja sem ga takoj peljal na servis. Razlog za zmanjšanje moči je razštelanje membrane. Ko mi jo je nastavil je bila stvar rešena. Naslednja stvar, ki se mi je pojavila po tem obisku, da mi je avto začel pri padanju vrtljajev pri okol 1700 proti 1000 začela mašina nenormalno cukati. Sem šel spet na servis. Razlog za cukanje: pri software-u imaš možnost nastavljanja dveh nastavitev; Ena nastavitev je doziranja plina v pospeševanju (če sem si pravilno zapomnil), za drugo nastavitev se pa ne spomnim kakšno ma že funkcijo. Seveda mi je eno od teh nastavitev preveč poteral v višave in posledice so bile takoj vidne ;-) Seveda sem se kaj hitro zglasil pri mehankarju. Spet mi je nastavitve malo spremenil in seveda spet v drugi extrem... Kar se je spet takoj poznalo. Začela se mi je prižigat check engine lučka... No in takrat mi je prekipelo. Poklicu in mu povedal svoje. Nakar sem se le odločil za ponovni obisk. Pustil sem mu avto, on mi je dal svoj avto in čez dva dni sem prišel iskat. Očitno se je še malo poigral z nastavitvami in stvar sedaj dela OK. Le sm pa ke kdaj malo cukne v padanju vrtljajev, kar pa kompenziram s predčasnim pritiskom na sklopko (na bencinu sem malo kasneje...).

Potem kar se mi je še pojavilo se mi je pojavilo pozimi. Ob preklopu na plin mi je mašino ful zamorilo. Seveda sem se prec pozanimal na ene dveh koncih. Razlog: Plin je sam po sebi še vedno masten. Pozimi (ker je mraz) se na šobah zato baje nabere malo svinjarije in zapaca stvar. Ko se stvar malo bolj segreje in se svinjarija raztopi. Potem dela kulj. ali po domače... Stvar mi je malo na živc prtisnila in sm avto malo zgonu in potem nekaj časa ni blo teh problemov (dokler se seveda ni spet malo zasvinjalo...).

Prav tako sem bral o led diodah glede statusa plina v tanku. No meni načeloma dela uredu. Ampak samo načeloma ;) Tako kot vsi imam tudi jaz 4 zelene diode in eno rdečo. Pravilno delovanje: 4 zelene diode - polno, potem 3, 2 in 1. Za eno zeleno diodo bi se morala prižgati rdeča, ki naznanja rezervo. Šele nato bi moralo po cca 50 km zmanjkati plina. No pri meni rdeča pomeni zmanjkanje plina, ena zelena pa kao rezerva za cca 100 km ;) No seveda sem tudi o tem povprašal mehankarja. Razlog za nepravilno delovanje: ko se je montiral tank je očitno malo skrivil tisti nosilec, po katerem se premika plovec (sej je plovec v plinskem tanku? drugače pač tista stvar ko je v plinskem tanku ;-)).

Bral sem še o olju, ki se ga uporablja poleg kot posledica montaže plin oz. vožnje na plin. Meni je bilo takole razloženo. Jst mam legacyja letnik 96, kateri ima avtomatsko nastavljanje ventilov, kateri pa tudi niso tako "občutljivi". Novejši letniki imajo bolj "občutljive" ventile. Ker ob delovanju motorja nič več ne pretaka bencin čez ventile (bencin jih hladi) se le ti začnejo pregrevati - posledično se zaradi tega uničijo/pokvarijo/karkoli že. Zato se kot dodatek montira olje, ki (nebi vedel kako pogosto potem teče olje po ventilih - baje nej bi blo liter olja za 10kkm) hladi ventile.

No jst sm za montažo odštel 1300€ in imam 54 literski tank. Nastavljen je pa tako, da vedno nafilam 100%. Se pravi ko mi ga zmanjka nafilam 52,5 litra plina. Kasneje pa sem našel mehankarja (na rudniku), ki zmontira sistem za 1100€ (prav tako Lovato). Ocenjujem, da se mi je poraba (pri vožnji na plin) dvignila za 0,5 do 0,8 litra, vendar ker se sedaj "ceneje" vozim je ratala tudi noga malo bolj težka... Tako da se je poraba dvignila še za malo več ;-)

No mislim da sem se kar razpisal :-P in da sem zajel vse pomembne podatke... Če pa imate še kakšno vprašanje pa kar na plano z njim :-P

LP Simon
Enkrat Subaru - Vedno Subaru ;-)

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma
Prispevki: 7945
Kraj: Kamnik

Odgovor Avtor: subi92 » 17. Julij 2008, 08:15

Izčrpno poročilo, in dober feedback fantov, ki so vgradili sistem.

Uporabniški avatar
nejc
Član Subaru kluba
Prispevki: 183
Kraj: LJUBLJANA

Odgovor Avtor: nejc » 16. Junij 2009, 14:07

Hmmm, berem vse tole - eni imajo težave s plinom, drugi nič. Kaj pa turbo mašine, načeloma me ti 170KM motorji kar nekako zanimajo: a je pri turbini kaj bolj zafrkjeno pravilno vgraditi plinsko instalacijo ? Hvala, če ima kdo kake izkušnje oz podatke in bi želel info podeliti ...

Thomas22
road pirate
Prispevki: 6758
Kraj: Železniki

Odgovor Avtor: Thomas22 » 16. Junij 2009, 21:52

Tudi sam sem se že skoraj 100 % odločil o vgradnji avtoplina. Trenutno razmišljam o http://www.plineks.si/, že zaradi bližine servisa in vgradnje (Kranj in Jesenice).
Skrbi me le servis Ford Trilar iz Kranja. Jutri grem pogledat, da vidim kako so pripravljeni.
Don't allow your mind tell your heart what to do.

Uporabniški avatar
alfa6
Užagal eno po...
Prispevki: 95
Kraj: Primorska

Odgovor Avtor: alfa6 » 17. Junij 2009, 07:12

Pozdravljeni!

Kdor se odloča za predelavo, naj mi prosim napiše p.m.
Pogovarjal sem se z dvema monterjema različnih sistemov (Landirenzo in Omvl). Cena bi bila pod 1000. Več kot bi jih montiralo, boljši popust bi izplenili.

Thomas22
road pirate
Prispevki: 6758
Kraj: Železniki

Odgovor Avtor: Thomas22 » 17. Junij 2009, 17:31

Jaz pa sem delal raziskave še naprej v smeri tipa napeljave in cene. Tisti za 1.000 € so najverjetneje češki sistemi, za katerega se ne bi odločil.
Najboljši sistemi so iz Nizozemske Prins http://www.prinsautogas.com/en, nato sledijo Italijanski BRC, Reg OMVL.
Za nizozemski sistem velja, da ima edini brizgalne šobe in je v celoti prenosljiv na drug avto ter da ima najmanjšo izgubo moči. Cene pa se gibljejo okoli 1.500 €. Tudi podatek, da ima monter zasedeno za 14 dni nekaj pove. Gre pa se za tole firmo http://www.avtonaplin.si/.

Na Rudniku vgrajujejo Češki sistem za 1.000 €.

Pri tejle firmi http://www.zavoli.si/ pa montirajo več sistemov; Zavoli, Reg Bosch,... cene se gibljajo okoli 1.300 €.

Pogledat bom šel prvo firmo, ki vgrajuje Nizozemske sisteme, saj imajo tudi testna vozila. Obiskal bom pa tudi servis Trilar, ki vgrajuje Reg in ostalo.
Don't allow your mind tell your heart what to do.

Uporabniški avatar
nejc
Član Subaru kluba
Prispevki: 183
Kraj: LJUBLJANA

Odgovor Avtor: nejc » 06. Avgust 2009, 08:36

Thomas, je še kaj novih podatkov ali vtisov o nizozemskem sistemu - mogoče že vgrajen ..?
LP Nejc

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov