Težave EJ18 v Legacy-u l.91
in približno enako veliko, kot če bi šel nastavljat jermen, ki ti bo prej al slej preskočil - zarad olja, ki teče po njemu (si zadihtal plastični pokrov,....);
V končni fazi lahko menjaš sam doma, če nimaš 2h levih rok in imaš osnovno orodje (gedore 1/2 cole), nekaj občutka za staro plastiko (da ne počiš vsega skup);
ni neka huda umetnost.
V končni fazi lahko menjaš sam doma, če nimaš 2h levih rok in imaš osnovno orodje (gedore 1/2 cole), nekaj občutka za staro plastiko (da ne počiš vsega skup);
ni neka huda umetnost.
Fiat.
Brez panike.
Brez panike.
resno - še nisem slišal, da bi pri teh motorjih olje teklo mimo tesnil glav;
kaj nardit - locirat puščanje (operi motor,... glej kje curi,...) -> odpravit napako;
če ti "avto pomalča full olja" je možnih vzrokov več; en je puščanje olja, druga dva sta recimo lahko slabi tefloni oz. znucani obročki...
BTW - koliko olja porabi?
Prvi je rešljiv relativno enostavno (in poceni); drugadva sta malo dražja.
Glede tesnil glave - po spominu je cena 100€za kos (rabiš 2 - ker imaš dve glavi - bokser :P) -> 200 Eur; prištej še tesnilo pokrovov ventilov, tesnila vijakov pokrova ventilov, cca 30 € za ravnanje glav in neznano vsoto za teflone (če so ti vzrok porabe olja);
kaj nardit - locirat puščanje (operi motor,... glej kje curi,...) -> odpravit napako;
če ti "avto pomalča full olja" je možnih vzrokov več; en je puščanje olja, druga dva sta recimo lahko slabi tefloni oz. znucani obročki...
BTW - koliko olja porabi?
Prvi je rešljiv relativno enostavno (in poceni); drugadva sta malo dražja.
Glede tesnil glave - po spominu je cena 100€za kos (rabiš 2 - ker imaš dve glavi - bokser :P) -> 200 Eur; prištej še tesnilo pokrovov ventilov, tesnila vijakov pokrova ventilov, cca 30 € za ravnanje glav in neznano vsoto za teflone (če so ti vzrok porabe olja);
dihtunga za eno glavo je v gama centru (hala A BTC) 25 evrov, 6 evrov je dihtunga pokrova ventilov za moj avto. Za subaruja je potem dvojna cena, ampak 100 evrov pa ne sme bit vse skupaj. Rebuild kit je za ferozo 108 evrov (vse dihtunge, obročki in tefloni)
A se samo meni zdi tole mal predrago 100 evrov za eno dithungo?
A se samo meni zdi tole mal predrago 100 evrov za eno dithungo?
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Motor sem opral, pa če pošteno povem je dokaj suh. Podobnega mnenja je bil subi92. Nekako od 1l/1000 - 2000km bi mogl bit kar mastno. Je pa mogoče rahlo mastno pod razdelilno kapo na nosilcu in na drugi strani podobno.gorazd0 napisal/-a:resno - še nisem slišal, da bi pri teh motorjih olje teklo mimo tesnil glav;
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov