Legacy 1998 by Grizliboy

Legacy - najštevilčnejši predstavnik na naših cestah in njegov "terenski" brat - Outback
Odgovori
Uporabniški avatar
Grizliboy
Uporabnik foruma
Prispevki: 907
Kraj: Logatec
Kontakt:

Re: Legacy 1998 by Grizliboy

Odgovor Avtor: Grizliboy » 20. September 2018, 17:11

Zamenjana oba volanska zgloba in ena spona volana (na drugi strani naj bi bila vredu vendar pa da ima volanska letev luft ?? ) ter narejena optika.

Danes narejen tehnični (sem lepo segrel mašinco - prvo 15 kilometrov u izi po regionalni cesti, potem pa še 20 kilometrov avtoceste da se je mašina konkretno nadihala svežega zraka :innoc ).

Bentiš :ast , nisem še imel avtomobila k bi šel v prvo čez tehnični brez težav in brez komentarjev (no dobro, je opazil nekaj pri tistem pregledu k premika gume levo-desno, pa me model pogledal izpod avta, jaz sem mu pa vrnu poker face nazaj :lolno :lol: ). Tud plini so bili čisto v zelenem cel cajt testa, tko da sem skoraj spodnjo čeljust tam na tehničnih pustu. :lolno :thup

:hug :hug To mi deli moja subica. :inl :inl
Fotograf FOTOGRAFIRA fotografijo, Slikar SLIKA sliko.

:top: Šele ko se nehaš obremenjevati s porabo, se začne veselje in zabava. :twisted:

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba
Prispevki: 5497
Kraj: Trbowle

Odgovor Avtor: BackW00d » 25. September 2018, 07:25

Tako je bilo tudi pri našem Subaruju, sicer Impreza 96, a isto pri 18 letih, ko je šla na tehnični pregled, ni bilo drugih komentarjev kot "itak...Subaru, to bo prej rja požrla, kot da bi kaj crknilo".
Pa je avto dva tedna pred tem doživel "ekonomsko totalko" mi pa smo na avto dali samo par vezic pa par kapljic barve s čopičem, da se je odkrušena barva malce skrila :)
Naslednje leto sem peljal še ne 10 let starega Fiata na tehnični, pa imel probleme s trivialnimi stvarmi, ki jih prej nikoli nisem menjal na Subaruju v 8 let lastništva...
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....

Uporabniški avatar
Grizliboy
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: Grizliboy » 27. September 2018, 14:27

Ojla Vi znalci 8-)

Spet imam eno vprašanje : Kar se tiče dimenzije gum in awd pogona - v kartončku piše da lahko dam gor 195/60 15, zimske gume pa bi kupil 195/65 15 -- kupil bi vse štiri enake seveda.

Ker sem prebral da lahko različne dimenzije sčasoma pošljejo štirikolesno drobovje v maloro, predvidevam da to velja samo če imaš spredaj drugačne dimenzije kot zadaj :?: :?: :?: :?:

Ali bo kaj narobe če kupim gumo s 65 višino ali mora biti ravno 60. Ker cene gum s 65 višino so naravnost smešne napram tistim s višino 60. :cr :cr :cr

:top: Šele ko se nehaš obremenjevati s porabo, se začne veselje in zabava. :twisted:

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma
Prispevki: 7945
Kraj: Kamnik

Odgovor Avtor: subi92 » 27. September 2018, 14:34

Če kupiš enake ne boš nič uniču, itak maš pa bullet proff visko sklopko :clap
Če se pa na TP zapiči v gume si pa spet v prekršku.

Uporabniški avatar
Grizliboy
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: Grizliboy » 27. September 2018, 14:47

Uuu, super slišat tole. :sm :thup

Uporabniški avatar
Grizliboy
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: Grizliboy » 27. September 2018, 19:35

Druge feltnice ........................... bo z letnimi prav fajn zgledal ................................. ker so 7x15 in offset 40 so precej na rob premaknjene, kar bo samo še bolje držalo skoz ovinke :inl :inl
http://shrani.si/f/29/11X/3wouZduZ/20180927182543.jpg

Uporabniški avatar
strumf666
Član Subaru kluba
Prispevki: 4127
Kraj: Krško

Odgovor Avtor: strumf666 » 27. September 2018, 20:36

Zgleda bolje, pelje se pa, vsaj po mojih po mojih izkušnjah, slabše, bolj kot se oddaljiš od stock dimenzij in/ali ET-ja.

Uporabniški avatar
lukaprelesnik
Uporabnik foruma
Prispevki: 323
Kraj: Solčava

Odgovor Avtor: lukaprelesnik » 28. September 2018, 07:00

Imam 195/65/15 montirane, homologirane pa 195/60/15, in je slo cez tehnicnega brez problema.

Thomas22
road pirate
Prispevki: 6758
Kraj: Železniki

Odgovor Avtor: Thomas22 » 28. September 2018, 08:05

strumf666 napisal/-a:
27. September 2018, 20:36
Zgleda bolje, pelje se pa, vsaj po mojih po mojih izkušnjah, slabše, bolj kot se oddaljiš od stock dimenzij in/ali ET-ja.
Nikoli! Širše feltne in manjši ETje vedno boljši za lego na cesti - kolotek je širši.
Don't allow your mind tell your heart what to do.

Uporabniški avatar
LSlabe
Član Subaru kluba
Prispevki: 2904
Kraj: Vrhnika
Kontakt:

Odgovor Avtor: LSlabe » 28. September 2018, 08:05

se mi je zdel da jih boš takoj nataknu ;)

Dobr zgleda :thup
What seems to be the Officer, problem?

Nč več turbo...

Uporabniški avatar
karel
Subaru Leone RX
Prispevki: 5060
Kraj: zg.Savinjska

Odgovor Avtor: karel » 28. September 2018, 21:05

Thomas22 napisal/-a:
28. September 2018, 08:05
strumf666 napisal/-a:
27. September 2018, 20:36
Nikoli! Širše feltne in manjši ETje vedno boljši za lego na cesti - kolotek je širši.
Probal sem 17 col platišča z ET35 in je bila ena velika katastrofa na Legacy-u še po ravnem se ga ni dalo normalno peljat.Tako da se strinjam z tem kar je napisal Strumf666.
"If in doubt,flat out"
Colin McRae

Uporabniški avatar
Grizliboy
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: Grizliboy » 29. September 2018, 01:43

Teh prvih par deset kilometrov ki sem jih uspel narediti s temi feltnami ni neke velike razlike med 15x6j offset55 in 15x7j offset40. Ne v vožnji skozi ovinke in naravnost, niti ne tresejo, tudi če vožnji naravnost spustim volan za trenutek gre avto v začrtani smeri. Dobro, bila je pred kratkim narejena optika.

Seveda so feltne 15 col (torej ena od dveh dovoljenih -- 14 ali 15), dimenzije gume pa tudi v meji dovoljenega za 15 col za drugo generacijo legacyja. Mogoče bi pasale nanj še 16 col platišče in guma s nižjo višino gume, da bi bil zunanji obseg gume približno enak ..........

........ verjamem pa da so 17 colske feltne totalni overkill za legacy prve in druge generacije, pa če tudi bi nataknil gor zelo nisko gumo, bi bilo razmerje tako podrto da bi bila vožnja tako neudobna kot tudi nevozna. Sam nikoli nisem naklonjen nekim velikim odstopanjem od predpisanega, saj navsezadnje so avtomobilski inžinerji vseeno bolje izobraženi kot jaz. In če oni tako zračunajo, potem bo že nekaj na tem. :smey 8-)

Uporabniški avatar
Grizliboy
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: Grizliboy » 03. Oktober 2018, 16:51

Prihaja čas antifriza za hladilno tekočino motorja, pa me zanima kateri je pravi za subaruje - rumene, modre, zelene, pinki barve........ Ter katerega proizvajalca uporabljate/priporočate ? Sam se nagibam k Motulu, do sedaj me še ni razočaral.

Za vetrobransko steklo pa predvidevam da lahko natočim katerokoli antifriz za vetrobransko steklo ?

Uporabniški avatar
Grizliboy
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: Grizliboy » 03. Oktober 2018, 18:29

Grizliboy napisal/-a:
03. Oktober 2018, 16:51
Prihaja čas antifriza za hladilno tekočino motorja, pa me zanima kateri je pravi za subaruje - rumene, modre, zelene, pinki barve........ Ter katerega proizvajalca uporabljate/priporočate ? Sam se nagibam k Motulu, do sedaj me še ni razočaral.

Za vetrobransko steklo pa predvidevam da lahko natočim katerokoli antifriz za vetrobransko steklo ?
Oziroma na katere specifikacije antifriza za hladilno tekočino moram izbrati ?

Uporabniški avatar
Kamion
Uporabnik foruma
Prispevki: 748
Kraj: Vipavska dolina

Odgovor Avtor: Kamion » 03. Oktober 2018, 19:10

Američani prisegajo samo na original OEM zelen Subaru antifreeze. Subaru specifikacija je PROTECT FL22.
Pri nas bi dobil od Ravenol tekočino po taki specifikaciji:
http://www.ravenol.si/slo/si/zimska-kem ... trate.html

Antifreeza boš potreboval okoli 6 L.

Jaz imam noter Euroton "Power Oil" rdeč antifreeze (mislim da je G12) in nimam nobenih problemov.

V tekočino za šipe pa itak naliješ tisto kar dobiš zastonj na tehničnih.

LP M
Without breakdowns, crashes, problems and mishaps stories would simply be boring.

Love. It's What Makes a Subaru a Subaru

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov