Na Legacyju mi je konec marca počil hladilnik. Plastika pri čepu je na sprednji strani počila in hladilna tekočina je začela puščati ko se je avto segrel. Nič, naročimo hladilnik na AutoDoc in v 4-ih dneh bi moral tukaj pri nas, menjamo in najkasneje v enem tednu bo avto zrihtan.
Seveda pa nisem vedel, da imajo Nemci ravno takrat počitnice ...
Torej:
26.3. - naročen hladilnik na AutoDoc.
28.3. - ga prevzame GLS
29.3. do 2.4. - nemške počitnice... paket se ne premakne in tudi nobenega updejta ni na tracking številki
6.4. - pride v Slovenijo, ampak ob sobotah GLS ne dostavlja, tako da je bil šele v ponedeljek...
V ponedeljek pa sem jaz že v LJ in sem moral čakati še en teden, da pridem domov, prevzamem hladilnik in ga menjam.
Tako da sem bil zaradi tega tri tedne brez avta, sem se pač moral z družinskim enoprostorskim dizelašem voziti v LJ.
Potem pa še ugotovim, da bi lahko kupil hladilnik za par € ceneje pri lokalni trgovini Silux in bi bil pri meni najkasneje čez 2 dni od naročila. (Silux na žalost nima skoraj nič uporabnih delov za mojega Legacyja BH, ampak glej ga vrabca, to so pa imeli).
Ampak okej, sej ni blo hujšega, kot to da je avto stal nekaj časa.
Kot kontrast: Iz trgovine MegaZip iz Dubaja sem dobil cev od klime v
treh dneh od naročila, od tega je paket skoraj en dan ležal na naši uvozni carini! To je bila hitra pošta EMS in nato naša Hitra Pošta Slovenije. Cena cevi je bila 19 $, cena poštnine pa 30 $, tako da carine mi niso zaračunali, ker je bila cena predmeta manjša od 22€. Celotna cena cevi s poštnino, pa je bila še vedno ceneje kot nova cev tukaj v evropi ...
No, ko hladilnik pride domov, ga zmontiram in takoj naslednji dan se je @topo z njim odpravil na 2800 km dolgo službeno pot v Francijo:
LegFra_9.jpg
LegFra_6.jpg
LegFra_7.jpg
LegFra_8.jpg
Avto je deloval brez nobenega problema, samo še tempomat bi moral prej vgraditi, pa bi bila taka pot še lepša ...

Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.