Subaru OUTBACK 2.5 by MSenjur
Re: Subaru OUTBACK 2.5 by MSenjur
hja, nič ni omenjal vlage, pa tud vidit jo ni bilo na zunanjem steklu...
Dela en iz Celja. Dela pa tisto neko vakumsko parjenje al neki takega... cena je bila pri meni 30€/luč. Sicer jih je moral še razdreti, ampak ni dvigoval cene, čeprav bi jo lahko.
Dela en iz Celja. Dela pa tisto neko vakumsko parjenje al neki takega... cena je bila pri meni 30€/luč. Sicer jih je moral še razdreti, ampak ni dvigoval cene, čeprav bi jo lahko.
no, včeraj sem opravil testno vožnjo...
Luči svetijo bolje, vendar še vedno to ni to. Mojster ki jih je obnovil pravi, da se več ne da narediti. Da so luči sedaj uredu!
Predlagal je menjavo žarnic, za kakšne bolj kvalitetne... sam dvomim da bi naredile tok razlike...
mislim, da ga more nekaj drugega jeb.at...
Luči svetijo bolje, vendar še vedno to ni to. Mojster ki jih je obnovil pravi, da se več ne da narediti. Da so luči sedaj uredu!
Predlagal je menjavo žarnic, za kakšne bolj kvalitetne... sam dvomim da bi naredile tok razlike...
mislim, da ga more nekaj drugega jeb.at...
Razlika med žarnicami (vsaj pri h4) je občutna. A tebi sveti premalo ali čudno? Lahko imaš pa švoh napetost na žarnicah.
Tut pri h7 in h1 je občutna, kot jih ima ta model. Sploh če so trenutne že stare, ker jim pada svetilnost.
Druga stvar je pa, kolk so luči že kej motne? To jim tut zelo poslabša svetilnost.
Druga stvar je pa, kolk so luči že kej motne? To jim tut zelo poslabša svetilnost.
Zmeri voltažo. Pri meni na 1996 imprezi je bila voltaža na žarnici kar 1.7V nižja kot tista na alternatorju. Kar pa v končnem primeru pomeni ogromen padec svetilnosti.
Ko sem kable uredil, da je le 0.1V padlo do žarnice je svetilo kot budala. Tudi z generičnimi žarnicami...
Ko sem kable uredil, da je le 0.1V padlo do žarnice je svetilo kot budala. Tudi z generičnimi žarnicami...
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
Zivjo!
Luči niso motne, je bila na imprezi šipa bolj motna, pa ni bilo nobenih problemov.
Žarnice so nove...
Sem šel danes še napetost izmerit, pa je vse ok. Štromar je vse probal, tud štrom direkt na žarnico, in ni bilo spremembe v svetilnosti, ni imel več nobene ideje, kaj bi še lahko bilo narobe...
Luč in leče naj bi bile uredu. A bi to lahko še kako drugače preveril?
Elektrika naj bi bila uredu.
???
Ne vem... resno razmišljam o nakupu novih original, pa da bo mir.
Luči niso motne, je bila na imprezi šipa bolj motna, pa ni bilo nobenih problemov.
Žarnice so nove...
Sem šel danes še napetost izmerit, pa je vse ok. Štromar je vse probal, tud štrom direkt na žarnico, in ni bilo spremembe v svetilnosti, ni imel več nobene ideje, kaj bi še lahko bilo narobe...
Luč in leče naj bi bile uredu. A bi to lahko še kako drugače preveril?
Elektrika naj bi bila uredu.
???
Ne vem... resno razmišljam o nakupu novih original, pa da bo mir.
Kaj pa če bi si sposodu od enega, da vidiš če bo kej razlike. Zihr ma Kržič kakšno luč za posodit?
What seems to be the Officer, problem?
Nč več turbo...
Nč več turbo...
Glede na to, da so sedaj obnovljene in so kot nove, pa da napeljava stima, dvomim, da bi nove prinesle full razlike. Sploh za ta denar, ker pr kerzicu ne bodo "samo" 130€.
Jst bi raje razmsiljal o vgradnji "xenona". Pac te poceni hid kite. Men je zdrzal 2leti. Tezav pa s policaji in na tehnicnem pregledu pa tudi nisem nikoli imel.
Jst bi raje razmsiljal o vgradnji "xenona". Pac te poceni hid kite. Men je zdrzal 2leti. Tezav pa s policaji in na tehnicnem pregledu pa tudi nisem nikoli imel.
ja kako ne bo razlike? valda nima original tok slabo svetilnost.
jest sumim da je leca cisto v kurcu.
nebi bilo neumno sprobat kaksne druge...
jest sumim da je leca cisto v kurcu.
nebi bilo neumno sprobat kaksne druge...
Mogoče še prej probaš najti koga, ki bi ti posodil HID (ksenon) kit - samo toliko da probaš in preveriš razliko...
Če bo razlika več kot občutna, pač potem uporabiš to varianto.
Iz lastnih izkušenj ti lahko povem, da mi v osmih letih na Fiat Marei niso na tehničnem niti enkrat težili glede tega. Marea je imela žaromete z lečo in sem prvikrat itak malo cvikal na tehničnem, a več kot vreči me neb mogli. Če pa že, bi menjava z navadnimi žarnicami vzela vsega 5 minut za montažo in potem demontažo.
Glede na to, da ima tvoj avto lečo, potem svetloba ni moteča nasproti vozečim voznikom, avto pa tudi sodi v bolj "premium" razred in zato policistom ne pade toliko v oči
(težijo itak bolj frajerčkom v predelanih kripah ter potentnežem v sportivah, ki že s samo vožnjo nase vlečejo pozornost
)
PS:
Da se razume - ne zagovarjam vsesplošne uporabe ksenona ali bilokaterih drugih predelav! Če malo karikiram, je ob pravilni uporabi puška v rokah normalnega človeka lovsko orodje, v rokah norca pa se itak ve...
Iz lastnih izkušenj ti lahko povem, da mi v osmih letih na Fiat Marei niso na tehničnem niti enkrat težili glede tega. Marea je imela žaromete z lečo in sem prvikrat itak malo cvikal na tehničnem, a več kot vreči me neb mogli. Če pa že, bi menjava z navadnimi žarnicami vzela vsega 5 minut za montažo in potem demontažo.
Glede na to, da ima tvoj avto lečo, potem svetloba ni moteča nasproti vozečim voznikom, avto pa tudi sodi v bolj "premium" razred in zato policistom ne pade toliko v oči
PS:
Da se razume - ne zagovarjam vsesplošne uporabe ksenona ali bilokaterih drugih predelav! Če malo karikiram, je ob pravilni uporabi puška v rokah normalnega človeka lovsko orodje, v rokah norca pa se itak ve...
Those who have never truly lived can never truly die!
Si ze videl novo luc kako sveti? Vprasanje....
Tist k ti je obnavljal, je pogledal kaj leče? Probaj jo s prstom obrisat skozi kuknjo od žarnice.
Jst se bojim, da nove ne bodo tolk boljše, kot bodo drage.
Tist k ti je obnavljal, je pogledal kaj leče? Probaj jo s prstom obrisat skozi kuknjo od žarnice.
Jst se bojim, da nove ne bodo tolk boljše, kot bodo drage.
Oz najdi nekoga z enakim avtom, pa pejta zvečer mal na vožnjo pa na kak parking. To bo še najceneje in najhitreje, da vidiš kje si.
Zdravo
Po slikah sodeč bi rekel ali da so bile kdaj kake močnejše žarnice noter ali pa je imel Koito težave v procesu naparevanja reflektorjev. Dvomim, da so se ušteli in izbrali premajhno goriščno razdaljo za parabolo in je zaradi tega reflektor ''zažgan''. Žal v Helli Saturnus v LJ ne nudijo nobenih zunanjih storitev naparevanja, da bi lahko tja odnesel reflektorja.
Je pa kar splošen problem teh žarometov z lečo, da svetijo malce slabše v navezi z žarnico, ker pač sama debelina steklene leče prispeva nekaj k absorpciji svetlobe+nekaj svetlobe ti posekajo zaslonke znotraj modula...ni pač to H4, ki je po mojem v navezi z dobrim reflektorjem še vedno ''kraljica'' med žarnicami
Je pa zanimivo, da Subaru v navezi s Koitom na veliko prisega na xenon z reflektorjem, ki ga redko kdo uporablja, ravno zaradi specifike xenon žarnice in migetanja svetlobe.
Po slikah sodeč bi rekel ali da so bile kdaj kake močnejše žarnice noter ali pa je imel Koito težave v procesu naparevanja reflektorjev. Dvomim, da so se ušteli in izbrali premajhno goriščno razdaljo za parabolo in je zaradi tega reflektor ''zažgan''. Žal v Helli Saturnus v LJ ne nudijo nobenih zunanjih storitev naparevanja, da bi lahko tja odnesel reflektorja.
Je pa kar splošen problem teh žarometov z lečo, da svetijo malce slabše v navezi z žarnico, ker pač sama debelina steklene leče prispeva nekaj k absorpciji svetlobe+nekaj svetlobe ti posekajo zaslonke znotraj modula...ni pač to H4, ki je po mojem v navezi z dobrim reflektorjem še vedno ''kraljica'' med žarnicami
Je pa zanimivo, da Subaru v navezi s Koitom na veliko prisega na xenon z reflektorjem, ki ga redko kdo uporablja, ravno zaradi specifike xenon žarnice in migetanja svetlobe.
sem glih zanč gledal enga istiga OB, pa je imel že na videz močnejšo luč.
malo zoprno je menjati luči za test,ker je treba odbijač dol snemat, da lahko luč odšraufaš... Se javi kdo na forumu za kakšno urco testiranja??
seveda je ta, ki je obnavljal luči obrisal in očistil leče.
xsenon mi ne diši... ker nočem imeti na pol zrihtano...
malo zoprno je menjati luči za test,ker je treba odbijač dol snemat, da lahko luč odšraufaš... Se javi kdo na forumu za kakšno urco testiranja??
seveda je ta, ki je obnavljal luči obrisal in očistil leče.
xsenon mi ne diši... ker nočem imeti na pol zrihtano...
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4462
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Jaz se javim... Glede na to, da sem jaz s svojimi lučmi zelo zadovoljen in da so skoraj nove, bi morale bit dobra referenca. Pa najbrž Legacy / OB iste generacije imata enake oz. vsaj precej podobne luči.msenjur napisal/-a:sem glih zanč gledal enga istiga OB, pa je imel že na videz močnejšo luč.
Če si prideva nasproti, lahko tudi danes.. Npr. Trojane, čez kakšno urco?
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov