Avtomatski menjalnik

Legacy - najštevilčnejši predstavnik na naših cestah in njegov "terenski" brat - Outback
Uporabniški avatar
Marky
Član Subaru kluba
Prispevki: 64

Odgovor Avtor: Marky » 16. November 2006, 16:43

Niva13 napisal/-a:Kaj ima tud senzor temperature za olje?
Seveda ga ima, pri modelu SVX je precej prav prišel, saj se je avtomatski menjalnik stalno pregreval (slabo hlajenje olja za menjalnik).
Thomas22 napisal/-a:Računalnik je javil kodo 14, 22 in 33.
Koda napake 14 je napaka (okvara) elektromagnetnega ventila menjalnika, koda napake 22 pomeni napako (okvaro) senzorja klenkanja (pri vožnji navzdol se to precej rado zgodi, vendar ne pomeni nič tragičnega), pomen kode napake 33 pa ti je verjetno že dobro znan.
Thomas22 napisal/-a:Ali lahko ušporabim olje Dextron III?
Načeloma lahko, vendar bi sam raje uporabil olje specifikacije Dexron II. Z uporabo maziv v avtomobilih je podobno kot z računalniškimi programi - novejši so združljivi s starejšimi, obratno pa v večini primerov ne velja.
Thomas22 napisal/-a:Malo me bega količina - Marky pravi 3,5 do 4 litre, NoFear pa v svoji tabeli 7,9 litrov?
Fantje površno berejo. :D V taisti knjižici je nekaj strani nazaj moč zaslediti podatek, da ob menjavi potrebuješ le 2,5 do 3 litre olje, količina 8,3 litra pa pomeni celotno vsebino olja v menjalniku. Podatek, ki sem ga navedel, je iz originalnih navodil za uporabo za 2. generacijo. Svetujem, da najprej naliješ 2 litra in nato po potrebi (kontroliraj nivo olja na palici).
Lp,

Marky

Uporabniški avatar
NoFEAR
Administrator
Prispevki: 3360

Odgovor Avtor: NoFEAR » 17. November 2006, 18:56

Marky napisal/-a:
Thomas22 napisal/-a:Malo me bega količina - Marky pravi 3,5 do 4 litre, NoFear pa v svoji tabeli 7,9 litrov?
Fantje površno berejo. :D V taisti knjižici je nekaj strani nazaj moč zaslediti podatek, da ob menjavi potrebuješ le 2,5 do 3 litre olje, količina 8,3 litra pa pomeni celotno vsebino olja v menjalniku. Podatek, ki sem ga navedel, je iz originalnih navodil za uporabo za 2. generacijo. Svetujem, da najprej naliješ 2 litra in nato po potrebi (kontroliraj nivo olja na palici).
Se opravičujem za tole - sem samo prepisal tabelo, s samim postopkom menjave se nisem ukvarjal. Še dobro da več glav več ve... :D

Thomas22
road pirate
Prispevki: 6758
Kraj: Železniki

Odgovor Avtor: Thomas22 » 19. November 2006, 10:13

Včeraj sem menjal olje v menjalniku. Količina je bila točno 4 litre.

Thomas22
road pirate
Prispevki: 6758
Kraj: Železniki

Odgovor Avtor: Thomas22 » 21. November 2006, 17:19

No, v praksi menjava olja ni popolnoma enostavna.
Najenostavnejša razlaga je, da ga gre ravno toliko noter, kot ga spustiš ven. V mojem primeru ga je šlo ven 5 litrov in sem ga toliko tudi moral naliti noter, ker je nivo potrebno meriti ob delujočem motorju.
Celotna količina olja v menjalniku pa je res 9 litrov. Celo življenje se učimo.

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost