Obnova mojega legacya...

Legacy - najštevilčnejši predstavnik na naših cestah in njegov "terenski" brat - Outback
Uporabniški avatar
msenjur
Član Subaru kluba
Prispevki: 2527
Kraj: Vrhnika

Odgovor Avtor: msenjur » 09. Junij 2008, 21:07

nebivedu:

sej to pa niti ni tok dost!

če je vse novo... imaš za 1000 euro skor nov avto!

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8750
Kraj: Črnuče

Odgovor Avtor: nebivedu » 09. Junij 2008, 21:18

No "novo" - vzel sem na odpadu iz feroze 95 letnik in je bilo vse čist lepo, ker jo je en krešnu odzadaj, spredaj je bila pa cela - avto ni imel niti 70.000km prevoženih, pa očitno stalno garažiran - kak ata je moral to vozit. Vse kar sem snel iz tistega avta, sem dodatno zaščitil z dinitrolom in šele potem našraufal na avto. Bilo je pa vse čisto brez pikice rje, tako da bo zdej kr nekaj časa zdržalo.
Vse sem šraufal sam (prestavljanje armaturke, elektrike, notranjosti, vrat, ključavnic, vezave elektrike na novo), edino pri prestavljanju školjke sta mi pomagala dva subarjevca(Hvala Gorazd in Birdy) in en lavor-aš (landroveraš).

Čaka me še delanje novega tanka - 136 litrski tank dobi feroza v prihodnjem tednu in dodaten hladilnik za hlajenje vode, ker se s kompresorjem pregreva.

Tko da imam zdej skor nov avto, pa če prištejem še ceno, ki sem jo dal, ko sem avto kupoval (800 evrov) me je vse skupaj prišlo ceneje, kot da bi danes kupil ferozo v sloveniji, v katero bi moral vložit še kar nekaj denarja, ker ponavadi samo gnile prodajajo, celih pa noče noben prodat, ker je res poceni avto za vzdrževanje.

Kar se tiče pa italjanskih odpadov, so pa pri udinah kr dobro založeni s subaruji in se splača it dol pogledat. Računajte pa na ceno 25 do 50 evrov za kos (recimo blatnik bo 25 evrov, havba pa 50 evrov, vrata s šipo vred so tam od 35 do 50 evrov, odvisno kok jih "odpadaš" ceni).

Uglavnem najboljša varinata je kak kombi, pa dva ali trije vanj in kovček z orodjem s sabo, pa šraufat vse kar rabite. Je pa dobro se prvo pogajat za ceno, pol pa šraufat, ker drgač lahko kr ceno nabije, ker vidi, da rabite in da imate že vse nabrano. Pa še en predlog - bor mašina na akumulatorje in 2 polna akumulatorja. Ko odtegneš vijak, samo še z mašino odviješ - gre mnogo hitreje in enostavneje, še posebej, če ima mašina 2 prestavi (hitro s švoh močjo in počasno z orenk močjo). Jst sm s tako bil fertik v 15ih minutah na odpadu, pa še prešvical se nisem na tistem soncu.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Uporabniški avatar
niva13
NoizeMaker
Prispevki: 4009
Kraj: Venera

Odgovor Avtor: niva13 » 09. Junij 2008, 21:51

Rja je neverending story.
Ce ne mislis iz tega avta delat oldtimerja (kar bi glede na stanje, ki si ga opisal, bilo dokaj nesmiselno), raje pokrpaj kar je nujno.
Se tako odlicen, predvsem pa posten klepar ti ne more stoodstotno zagotovit, da ti ne bo rja spet ven usekala.
Ce imas sreco, se to lahko zgodi po par letih, lahko pa ze med prvo zimo. :?
Zamenjaj kar se da, ostalo pa poflikaj. Pa se to samo, ce ti avto drgac vredu dela.
Popolno restavriranje avta je pomoje smiselno le, ce je avto ze v osnovi lepo ohranjen, oziroma je zares redek primerek, kar pa nasi Legiji zal niso. ;-)

Uporabniški avatar
msenjur
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: msenjur » 09. Junij 2008, 21:52

hja, mogoče bi bilo res bolje, da bi vrata pa te dele, k se jih da menjati, dobil na odpadu, in se samo poštriha...

ostalo se pa pač pokleplje...

http://msenjur.moj-album.com/album/12423675/

tukaj so pa slike poškodb...

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8750
Kraj: Črnuče

Odgovor Avtor: nebivedu » 09. Junij 2008, 22:11

Ah, ta je še za ene 2 leti dober - men je streha začela puščat (avto je bil 2x na strehi) in je bila vsa pomečkana, pa sem se potem odločil, da je res treba ve poštimat.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Uporabniški avatar
gorazd0
Nasankal reveža :)
Prispevki: 6619
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: gorazd0 » 09. Junij 2008, 22:15

Za take cene, kot so zgoraj (recimo da so tam-tam) se ti ne splača lazit k Lahom; skoč do Karlija, Aljoše, Mlakarja, lepo v miru spiješ kako piwce (tud pri Mlakarju) al pa Multisolo :D ... in medtem barantaš za ceno; če boš vzel več se pomojem da marsikaj zment okol cene;

Vprašanje je, koliko robe je na zalogi.

Uporabniški avatar
msenjur
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: msenjur » 09. Junij 2008, 23:23

ja sej to je to! men ni problem okol skakat, pa nabavljat, sam k lepe robe ni za dobit...

in Niva13, ubistvu je legacy I. gen, 2.2 redek, zelo malo se jih prodaja... In hja, mogoče bo nekoč res postal oldtimer... ;-)

Uporabniški avatar
gorazd0

Odgovor Avtor: gorazd0 » 09. Junij 2008, 23:37

lej.. roba je stara 18, 19let ,... go figure :-)
nezaleten Legacy 2.2 verjetno ne obstaja; na žalost; tudi v Italiji ga verjetno ni...

moj nasvet: popravi najnujnejše (tist prag itd..), vozi dokler ne našparaš... potem pa razmisli kaj boš počel s tem.

Uporabniški avatar
msenjur
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: msenjur » 09. Junij 2008, 23:49

ja sej nujno mi ni pol nič poštimat, razen žmigovca! sej avto dela, stran tud nič ne visi. Če bi ga rihtal sam za ta čas da našparam, se mi tud brezveze zdi. Pol imam raje dnar v žepu, pa avto tak kot je!

itak bi ga rad obdržal in ga imel za kakšno nedeljo kakšen krog za zapeljat...

če ga prodam tud ne bom dobu nič dost zanjga...

Uporabniški avatar
gorazd0

Odgovor Avtor: gorazd0 » 09. Junij 2008, 23:58

to zadnje mi je kristalno jasno; sem na istem...

Uporabniški avatar
niva13
NoizeMaker
Prispevki: 4009
Kraj: Venera

Odgovor Avtor: niva13 » 10. Junij 2008, 10:40

Msenjur brez zamere, zame je redek kak XT ali pa mogoce SVX, pa recimo un Leone Coupe od Karlija. Karavani prve generacije (faceliftani ali ne) pa niso tako redki, mogoce samo v kombinaciji z 2,2 motorjem, ki ga pa itak lahko premontiras v drugo lupino.

Lepo ohranjen in vreden rihtanja se mi zdi npr. tisti rdeci sedan pri Karliju, ampak kaj, ko ne maras sedanov. ;-)

Spet pa razmisli, ce mislis vlagat v avto, da iz njega naredis Oldija, potem pozabi na vragolije po snegu in gmajnah, se vsakdanja voznja v sluzbo je za razmislit.

Jaz raje vlozim v mehaniko, da dela kot se sika, tiste rjice pa sproti krpam. Sicer jih se ni toliko. Sem pa lani naredila to neumnost, da sem dala zadnje blatnike postimat, pa je po parih mesecih spet nastal mehurcek. Malo drag mehurcek. :?

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma
Prispevki: 7945
Kraj: Kamnik

Odgovor Avtor: subi92 » 10. Junij 2008, 11:38

Fantje edina prava reč bi bila za moje pojme nameniti legacyja v tole, bi ljudje resnično obračali glave...

http://www.parksoffroad.com/Our%20Rigs/ ... 20brat.JPG

Uporabniški avatar
Gromozansky
Član Subaru kluba
Prispevki: 410
Kraj: Rakitna

Odgovor Avtor: Gromozansky » 10. Junij 2008, 12:01

Sigurn se ti ne splača rihtat, to sm tut sam spoznal. Zrihov bom tolk da bo avto še vozen 2 leti pol pa zamenjam in s tega legacya ustvarim kakšno noro stvar.

@msenjur: lahk se kdaj oglasiš pri Molek Servisu na Vrhniki da kakšno rečemo.
EJ22, EJ20G,EJ20

Uporabniški avatar
msenjur
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: msenjur » 10. Junij 2008, 12:12

ha! se mi je zdelo da je tist legacy od enga iz foruma! in ker se je pojavil, ravno, ko je od tam šel moj kolega, sem reku, zihr je ta nov od moleka!

sej sm kr dostkrat tam!

on:
lejte, splača - to je spet definicija vsakega posameznika.
Izplača - mogoče se vam zdi, da se mi ne splača vložit 800 eurov, ker avto itak ni tok vreden, ipd...

splača se mi samo zarad zadovoljstva, da bom imel lep avto!

eni dajejo pa 1000 eurov za razne tunninge... pa tud nikol ne bojo vidl tistega denarja povrnjenega!

in kot sem ze rekel, mogoče ga bom res ohranjal pri življenju še dolgo časa! Tud ko bom kupil drugega, bom tega nekje imel, uglavnem prodajal ali na odpad ga ne bom vozil...

niva13: ja imaš prav svx in xt sta redkost ja...

Uporabniški avatar
Tomy
Uporabnik foruma
Prispevki: 303
Kraj: Celje

Odgovor Avtor: Tomy » 10. Junij 2008, 14:18

Tudi js sem pred podobnim problemom, al zrihtat avto v nulo, al vozit dokler ne padem ven :D Moje mnenje je da se splača samo če misliš avto obdržat še vsaj par let, pa da je odznotraj zelo ohranjen (kar je redkost, je le karavan pa še ponavadi delovni avto), pa da je mehansko res vzdrževan. Pol se splača vložit 1000€ pa maš res lep avto še za nekaj let. Ker tolk staraga legacy-a bi blo res lepo videt zrihtanga v nulo. Mi smo doma justya kompletno porihtal, vložl v njega dvakrat tolk kot je vredn, samo ga je pa zdej res lepo pogledat, pa se pelat z njim :D

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov