Za vgradnjo sem moral iti do none, kjer je v garaži jama. To pomeni, da sem moral vse orodje in vse dele lepo naložiti v avto (dobro da ima legacy velik prtljažnik, da požre kompresor in vse ostalo orodje), peljati na delovno mesto in upati da nisem nič pozabil kar bi slučajno lahko potreboval če se mi kaj polomi ali odlomi....
Torej da se pride do menjalnika je potrebno razstaviti:
izpuh mora iti dol z avta, ker moj ne gre nikjer narazen to pomeni da mora iti cel dol
aluminijaste zaščite proti vročini izpuha -> matica se odlomi ker je zarjavela

, okej bo pač zaščita stala le na ostalih petih
pogonska gred -> gedora ne gre na matico, ker na obeh straneh ni prostora... Druga opcija je samo viličasti ključ, ker drugega nimam s sabo. Poskusim in se ključ zavrti, matica ostane na mestu.

Super, kličem brata naj mi prinese dvojne obročaste ključe. Po kakšni uri, prinese s

te ključe od strica. S pravim orodjem gre brez problema,

če bi le imel prej pravo orodje...
shift linkage -> odklopimo
stikala nevtralne in vzvratne prestave -> odvijemo ven (Deja Vu -> to pa smo že delali)
Odvijem vse vijake, ki držijo zadnji del menjalnika, spodnji sredinski vijak se odlomi. Enak problem sem imel že tudi na mizi, ta vijak se zapolni s soljo in se zelo težko odvije. Dobro, glava vijaka je odlomljena, tako da bi sedaj bi moral iti diferencial narazen. Ne gre?
Z bratrancem treseva, tolčeva, nič se ne premakne. Nič, odločiva se, da glede na to da tega diferenciala ne rabimo, lahko polomimo nosilčke. Torej udarjamo po nosilčkih kolikor gre, s kladivi ki jih imamo s sabo. Počasi počasi se začne nekaj premikati. S tem se ubadamo sedaj že kašne 2 uri.
Na koncu le pametnejši popusti in diferencial skoraj pade na tla. Odlomljeni vijak pa lahko s prsti odvijem iz navoja, zgornji del, pa je popolnoma bel od soli.
Visko_5.jpg
Polomljen nosilček:
Visko_6.jpg
Menjalnik brez sredinskega diferenciala:
Visko_7.jpg
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.