Subaru Outback '08 - DIESEL
Re: Subaru Outback '08 - DIESEL
Uf, ti pa imaš smolo 
Sem šel temo o tem outbacku še enkrat brat od začetka. Najprej je šla famozna gred z vsem, kar potegne za sabo, sedaj pa še turbina, ki zopet potegne kar nekaj že menjanih delov v isti vrtinec.
Dobil sem občutek, da s temi dizli padeš v začaran krog, iz katerega se rešiš samo z umikom. Upam, da ni podobno z bencinarji...
Dobil sem občutek, da s temi dizli padeš v začaran krog, iz katerega se rešiš samo z umikom. Upam, da ni podobno z bencinarji...
- Kristijan
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 1324
- Kraj: Goričko
- Kontakt:
Upam, da ti to uspe čim ceneje in brez ponovitevNightwish napisal/-a:porihtam in zvozim
Brez Subaruja trenutno - na petrolu me še komi poznajo ...
Zakaj bi bilo problem v bencinarjih?Sajmon napisal/-a:Sem šel temo o tem outbacku še enkrat brat od začetka. Najprej je šla famozna gred z vsem, kar potegne za sabo, sedaj pa še turbina, ki zopet potegne kar nekaj že menjanih delov v isti vrtinec.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Je gred pri dizlu poddimenzionirana da gre, ali je za to kak drug vzrok? Kolikor sem bral po forumih ni vedno vzrok vztrajnik.
(sem popeln laik glede motorjev, ne se smejat :mrgreen: )
(sem popeln laik glede motorjev, ne se smejat :mrgreen: )
Vedno je vzrok vstrajnik. Če je gred mehkejša, se krivi in poči, če je gred pretrda, se drobi blok motorja. V obeh primerih je to slabo.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4465
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
'Težava' pri dizlih je predvsem v nizkih obratih - Subarujev 2.0D ima max. navor že pri 1800 obratih (in to ne malo navora - 350 Nm). Za primerjavo - EJ25 NA motor ima MAX navor okrog 230Nm, pri 2000 obratih pa le cca. 170Nm (turbo bencinarji sicer imajo večji max. navor,
Veliko navora pri nizkih obratih povzroča velike 'pulzne' obremenitve gredi - od tu tudi potreba po dvomasnih vztrajnikih. Ko dvomasni vztrajnik ne dela več dobro, teh pulzov ne blaži več - možno celo, da zadevo še poslabša.
Veliko navora pri nizkih obratih povzroča velike 'pulzne' obremenitve gredi - od tu tudi potreba po dvomasnih vztrajnikih. Ko dvomasni vztrajnik ne dela več dobro, teh pulzov ne blaži več - možno celo, da zadevo še poslabša.
Verjetn tudi dosti vpliva režim vožnje. Ker pri 2k rpm v 6i dila gas ja navora za izvoz in posledično tudi lepa obremenitev za zvtrajnik/gred (pri meni bo potrebno mal Nm zmanjšat ker je čist preveč za vztrajnik).
Takim scenarijem se je treba malo izogibat pa bo stvar verjetno delala mnogo dlje sploh pri MY2011+.
Takim scenarijem se je treba malo izogibat pa bo stvar verjetno delala mnogo dlje sploh pri MY2011+.
Scenarij je na žalost samo en. Vsak četrti servis (60k) menjat vztrajnik, pa bo avto dolgo časa delal.
Na mojem črnem (bencinarju z ročnim menjalnikom) je zdržal dvomasni vztrajnik 350.000.
Na mojem črnem (bencinarju z ročnim menjalnikom) je zdržal dvomasni vztrajnik 350.000.
Hja to je problem vseh lastnikov dizlov... vsi hočejo met navora čim več čim prej. Potem je pa čipiranje krivo. Sam dajem na svojega italjana večji turbo in se bo navor držalo okoli 350Nm do cca 2500 rpm, nad tem pa max 450, čeprav bo motor sposoben že kmalu po 2000 rpm skoraj 500Nm. Pa nimam tako problematičnega vztrajnika kot subaruji. Hočem povedat da če se napiše pametno mapo, lahko tudi original material zdrži marsikaj.
Pa naj še kdo reče, da strela ne udari dvakrat na isto mesto... Mogoče ne na enak način oz. z enako močjo, vendar točka udara je še vedno ista! Matr, bo treba začet loto igrat!
Epilog kalvarije o Subaru diesel mašinah:
- po tem, ko je mehanik moral vzeti ven mašino, je bilo ugotovljeno, da jo je skupila glavna gred, saj je zaribalo in potegnilo zraven ležaj glavne gredi (glej priponko)
- za piko na i je poleg tega zvilo še ojnico na tem cilindru (ni pa garancije, da ni še kaj drugega!)
Torej, mojo jezo si lahko zamisli vsak sam pri sebi...
In zdaj v mislih preigravam nekaj možnosti, ki pa nekako nimajo več prav veliko skupne prihodnosti z diesel motorjem in znamko Subaru v istem stavku
Epilog kalvarije o Subaru diesel mašinah:
- po tem, ko je mehanik moral vzeti ven mašino, je bilo ugotovljeno, da jo je skupila glavna gred, saj je zaribalo in potegnilo zraven ležaj glavne gredi (glej priponko)
- za piko na i je poleg tega zvilo še ojnico na tem cilindru (ni pa garancije, da ni še kaj drugega!)
Torej, mojo jezo si lahko zamisli vsak sam pri sebi...
In zdaj v mislih preigravam nekaj možnosti, ki pa nekako nimajo več prav veliko skupne prihodnosti z diesel motorjem in znamko Subaru v istem stavku
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Those who have never truly lived can never truly die!
Ojej tega pa prav nobenmu ne prvoščim da se mu enkrat naredi, kaj šele 2x... Jst bi na tvojem mestu zabrisal vse skupaj od dizla ven pa zatlaču 2,5 motor notr. Ni vrag da je ceneje to narest kot pa še enkrat popravljat to mašino.
Me kr v želodcu zakrivi k tkole preberem :/
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
Kakorkoli, več glav več ve, zato odpiram prosto (in upam, da konstruktivno) debato, kaj in kako sedaj naprej...
1. - svetleči novi deli, sestavit in nato upat, da zdrži?
1.1 - sestavit z novimi deli in čim prej prodat (verjetno zadnje, kar bi naredil, je pa pomislek!)?
2. - nov blok (drugi v dobrih dveh letih :/ )?
3. - najti rabljeno mašino in bo dokler bo?
4. - swap z eno dobro 2.5 mašino, menjalnikom in elektroniko (že načeta debata z enim od subarujevcev o tej možnosti)? Se komu sanja komplet strošek menjave z materialom vred?
5. - prodati takšnega kot je?? Koliko je sploh vreden kot tak?
(5.1.1 - nabavit Subaru bencinarja)
(5.1.2 - nabavit nazaj Toyoto LC)
1. - svetleči novi deli, sestavit in nato upat, da zdrži?
1.1 - sestavit z novimi deli in čim prej prodat (verjetno zadnje, kar bi naredil, je pa pomislek!)?
2. - nov blok (drugi v dobrih dveh letih :/ )?
3. - najti rabljeno mašino in bo dokler bo?
4. - swap z eno dobro 2.5 mašino, menjalnikom in elektroniko (že načeta debata z enim od subarujevcev o tej možnosti)? Se komu sanja komplet strošek menjave z materialom vred?
5. - prodati takšnega kot je?? Koliko je sploh vreden kot tak?
(5.1.1 - nabavit Subaru bencinarja)
(5.1.2 - nabavit nazaj Toyoto LC)
Those who have never truly lived can never truly die!
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost