outback 2006
Re: outback 2006
Predvidevam, da maš gume že na avtomobilih :-),
sam imam porabo po 6400km 11l, kar se mi zdi za 3.0 ok :-)
sam imam porabo po 6400km 11l, kar se mi zdi za 3.0 ok :-)
H6 je šel od doma 
Jst sm mel najman 8.5, povprečje 10, največ 18L 
Jap, gume so že na avtih. Yokohama geolandar AT G015, DOT 3416.
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
- strojnik005
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 2518
- Kraj: On the road again.
Jz mam na OBju najnižjo 7.2 najvišji 7.8. Dokaj nizko res pa da se lepo vozim (ampak nism med počasnimi).
To bomo pa pol rihtal ko se bo štrihu avto...
Jst mam na svojem OBju povprečno porabo plina v 6000 km 11,6 l/100km. Relacijska vožnja mi sicer pade na dobrih 10 l/100km, vendar imam takih lepih fur zelo malo.
mi smo tud mel neki takega, ko je bila dnevna relacija 100km
zdej ko je pa dnevno 20km, od tega 8 v kosu, ostalo pa letanje po mestu je pa 12,8...
zdej ko je pa dnevno 20km, od tega 8 v kosu, ostalo pa letanje po mestu je pa 12,8...
Težka noga.msenjur napisal/-a:mi smo tud mel neki takega, ko je bila dnevna relacija 100km
Evo zadnji tank.
Relacija 709km v obe smeri, torej relacija, 53 litrov natočil v tank, pa je bilo do vrha (je bruhnu). To pomeni 7.4 litra. Tempomat in 120 do 125km/h po števcu. Cel tank po mestu, služba in nazaj, nekje 15 km tja in nazaj, je pa 500km z 51 litri, kar je malo čez 10 litrov. Povprečna poraba je pa še vedno 9.6l.
Zakaj se mi lučka za rezervo že pri 51 litrih vklopi? Tank je ja 64 litrov. Bi se lahko tam nekje pri 58 litrih vklopila.
Pa opazil sem da mi potovalni računalnik računa do rezerve, torej če imam 64 litrov v tanku mi ne kaže da bom naredil 630 ali 635km, ampak 500 in ko se vžge lučka pri 50 litrih porabe, pokaže 0 km razdalje do tankanja.
Pri novejših vozilih, ko pokaže 0km je še za cca. 20-30km. Sprobano večkrat, ko greš tankat polnega vidiš da je nekje 1-2L ostalo.
To imam tudi js problem, tank naj bi bil 64l, največ kar sem tankal pa je bilo 53l in takrat je bil kazalec že malo pod Empty... Mogoče bo treba enkrat spraznit do konca in videt koliko km se naredi z enim tankom...nebivedu napisal/-a:Zakaj se mi lučka za rezervo že pri 51 litrih vklopi? Tank je ja 64 litrov. Bi se lahko tam nekje pri 58 litrih vklopila.
Pa opazil sem da mi potovalni računalnik računa do rezerve, torej če imam 64 litrov v tanku mi ne kaže da bom naredil 630 ali 635km, ampak 500 in ko se vžge lučka pri 50 litrih porabe, pokaže 0 km razdalje do tankanja.
Without breakdowns, crashes, problems and mishaps stories would simply be boring.
Love. It's What Makes a Subaru a Subaru
Love. It's What Makes a Subaru a Subaru
10l kantico v prtljažnik, pa se vozit do konca, dokler ne zmanjka.
Jaz imam z outbackom po dobrih 5000 km lastništva po računalniku povprečno porabo 8,4, kar izmerjeno v realno pomeni 8,8 - 8,9. Za tako razliko namreč računalnik premalo kaže.
Tip vožnje pa več kot polovica mestne in primestne in nekaj malega avtoceste, ostalo podeželske. Na relacijah z lahkoto pridem pod 7,5, pri pretežno mestni in z jajcanji ter zastoji proti 10.
Vsakič, ko tankam, mi pokaže 650 km avtonomije, ki jo po cca 10 km začne spreminjat, če vozim pod očitno prednastavljeno povprečno porabo. Me zanima, če bi pokazal drugačno avtonomijo, če trip računalnika ne bi vsakokratno resetiral.
Tip vožnje pa več kot polovica mestne in primestne in nekaj malega avtoceste, ostalo podeželske. Na relacijah z lahkoto pridem pod 7,5, pri pretežno mestni in z jajcanji ter zastoji proti 10.
Vsakič, ko tankam, mi pokaže 650 km avtonomije, ki jo po cca 10 km začne spreminjat, če vozim pod očitno prednastavljeno povprečno porabo. Me zanima, če bi pokazal drugačno avtonomijo, če trip računalnika ne bi vsakokratno resetiral.
trip računalnik ima A in B. A resetiraš, B pa pustiš. In ko preklopiš na B imaš lahko potem skupno porabo za ves čas.
Vsaj jaz na ta način delam. Resetiral bom pa B ko bom delal servis in menjal olje (na 15k kilometrov).
Vsaj jaz na ta način delam. Resetiral bom pa B ko bom delal servis in menjal olje (na 15k kilometrov).
:-)
Edino na tak način se lahko pride do teh ugotovitev.
Edino na tak način se lahko pride do teh ugotovitev.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov