motor 2.5
motor 2.5
Pozdravljeni,
čisto informativno me zanima kakšen je motor pri subaru legacy/outback 2.5 115kw.
Je trpežen, kako pa se obnese v kombinaciji z avtomatskim menjalnikom, se dosti kvarijo?
Ima pogonsko ketno ali jermen?
Malo razmišljam o nakupu, pa me mikajo "malo" močnejši agregati...
lp, Rok...
čisto informativno me zanima kakšen je motor pri subaru legacy/outback 2.5 115kw.
Je trpežen, kako pa se obnese v kombinaciji z avtomatskim menjalnikom, se dosti kvarijo?
Ima pogonsko ketno ali jermen?
Malo razmišljam o nakupu, pa me mikajo "malo" močnejši agregati...
lp, Rok...
Avtomatski menjalnik so v večini testov grajal, meni se zdi vseeno odličen. Mogoče je malo pozen, ampak imaš zato zraven gumb power ki malo poveča odzivnost. Za zimo imaš pa funkcijo hold, takrat avto spelje z drugo prestavo.
Je na jermen, naš je laufal brez ene napake, razen pri 130.000 je šlo tesnilo na glavi, to naj bi bila tudi tovarniška napaka, ki je Subaru ni nikoli priznal.
Je na jermen, naš je laufal brez ene napake, razen pri 130.000 je šlo tesnilo na glavi, to naj bi bila tudi tovarniška napaka, ki je Subaru ni nikoli priznal.
EJ257, FB25
Kako pa je z močjo, glede na težo avta, pa poraba, lahko računam tam nekje 10-12 mešano... ?Unikat napisal/-a:Avtomatski menjalnik so v večini testov grajal, meni se zdi vseeno odličen. Mogoče je malo pozen, ampak imaš zato zraven gumb power ki malo poveča odzivnost. Za zimo imaš pa funkcijo hold, takrat avto spelje z drugo prestavo.
Moja (2.5, ročni, Outback 1999, 205.000 km) trenutna povprečna je
http://www.poraba.com/povprecna/5923_1.png
Kratke vožnje po mestu "ubijejo" porabo,... čim je pa vmes nekaj odprte ceste,.. pa kmalu pade pod 10 litrov;
Motor je dovolj prožen, da je za normalno vožnjo dovolj vrtenje do 3000 rpm;
Glede avtomatskih menjalnikov: ga ni čez udobje,... sploh po mestu, AC,... veselje se konča, ko si zaželiš stisnit kako serijo ovinkov (menjalnik je počasen - zamuja s prestavljanjem); nujna je redna menjava olja v avtomatikih, saj lahko vsako šparanje prej al slej privede do problemov.
Preglej avto za rjo (nosilci odbijačev spredi zadi,... stik C stebrička in praga, preveri predale v prtljažniku (puščanje pri zadnjih lučeh ni redko), pokrov motorja, največkrat po šivu na voznikovi strani,...
Je pa razlika v vožnji, napram starim,.. kot dan in noč. Moj stari je bil "surov gokard",... tale je pa bolj "limo"; po snegu se pozna tistih 1515 kg.
Overall pa sem z avtom zadovoljen.
http://www.poraba.com/povprecna/5923_1.png
Kratke vožnje po mestu "ubijejo" porabo,... čim je pa vmes nekaj odprte ceste,.. pa kmalu pade pod 10 litrov;
Motor je dovolj prožen, da je za normalno vožnjo dovolj vrtenje do 3000 rpm;
Glede avtomatskih menjalnikov: ga ni čez udobje,... sploh po mestu, AC,... veselje se konča, ko si zaželiš stisnit kako serijo ovinkov (menjalnik je počasen - zamuja s prestavljanjem); nujna je redna menjava olja v avtomatikih, saj lahko vsako šparanje prej al slej privede do problemov.
Preglej avto za rjo (nosilci odbijačev spredi zadi,... stik C stebrička in praga, preveri predale v prtljažniku (puščanje pri zadnjih lučeh ni redko), pokrov motorja, največkrat po šivu na voznikovi strani,...
Je pa razlika v vožnji, napram starim,.. kot dan in noč. Moj stari je bil "surov gokard",... tale je pa bolj "limo"; po snegu se pozna tistih 1515 kg.
Overall pa sem z avtom zadovoljen.
Fiat.
Brez panike.
Brez panike.
Moj outback 2.5 avtomatik letnik 2000 s 155.000 kilometri ima porabo od 8,3 do 12 litrov, odvisno od relacije ali teže noge. Menjalnik je za umirjene voznike, olje v menjalniku redno menjam na 50.000 kilometrov in dela brezhibno kot avto v celoti. Če si umirjen voznik in si želiš lepega in udobnega subaruja ne boš falil. Itak ima vsak avto svojo ciljno skupino. Vzdržuj in neguj ga pa bo vse brez problemov, avtomatika pa se zelo hitro navadiš.
Bodi dober z drugimi, ker čas dela razlike.
Srečno!
Subaruja še nimam, ga pa nameravam kupiti drugo leto.
Med drugim bi ga kupil tudi zaradi zanesljivosti in vzdržljivosti, kar menim da Subaru tudi je. Sploh motor 2.5 si mislim.
Potem pa vidim tole:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2647485&show=
Pa to ni osamljeni primer.
Ima kdo razlago?
Če bom dal za avto 10.000 EUR ali več pač ne pričakujem nobenih okvar.
Lep pozdrav
Med drugim bi ga kupil tudi zaradi zanesljivosti in vzdržljivosti, kar menim da Subaru tudi je. Sploh motor 2.5 si mislim.
Potem pa vidim tole:
Ima kdo razlago?
Lep pozdrav
Mislim, da je to bolj osamljen primer kot pa pravilo. Edina stvar na katero moraš pri Subaruju pazit je, da ga res redno vzdržuješ pa ni problema.vrho1679 napisal/-a:Srečno!
Potem pa vidim tole:
Ima kdo razlago?
Lep pozdrav
lp
Če poznaš zgodovino avta, način vožnje, dosedanje vzdrževanje bi se morda celo strinju s tabo ampak se v večini sploh ne ker tudi pri novih avtih morda ne boš vzdržal iztteka garancije ko boš več na servisu kot doma - so tudi izjeme... !vrho1679 napisal/-a: Ima kdo razlago?
Lep pozdrav
Vse je odvisno od tistega minimalnega vzdrževanja ki ga avti potrebujejo. Če misliš da boš z nakupom Subaruja pozabil na servis olje in vodo potem se vozi raje s kolesom
Če se patrija lahko pokvar zakaj se kdaj tud Subaru nebi
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov