Legacy 00 problem z ključem

Legacy - najštevilčnejši predstavnik na naših cestah in njegov "terenski" brat - Outback
Odgovori
Uporabniški avatar
karel
Subaru Leone RX
Prispevki: 5060
Kraj: zg.Savinjska

Legacy 00 problem z ključem

Odgovor Avtor: karel » 20. Oktober 2008, 19:30

Stvar je taka da je sestra izgubila original ključ za svojega Legacy-a
letnik 00,seveda ima rezervnega vendar je ta ključ uporaben samo
za odklenit avto.Če ga daš v glavno klučavnico in zavrtiš se motor
zasuče vendar pa ne vžge.Bencin je prav tako iskra avto pa ne laufa.
V armaturki gori luč v obliki ključa.
Nažalost nima številke ključa da bi lahko naročila drugega.
Kaj naprej,se da kako zaobiti računalnik ali kako drugače dobiti ključ.
Ključ je očitno kodiran samo ni mi jasno zakaj ni tudi rezervni :?: :?
"If in doubt,flat out"
Colin McRae

Uporabniški avatar
danci1973
Član Subaru kluba
Prispevki: 4466
Kraj: Maribor, Slovenia
Kontakt:

Re: Legacy 00 problem z ključem

Odgovor Avtor: danci1973 » 20. Oktober 2008, 20:58

karel napisal/-a:Stvar je taka da je sestra izgubila original ključ za svojega Legacy-a letnik 00,seveda ima rezervnega vendar je ta ključ uporaben samo
za odklenit avto.Če ga daš v glavno klučavnico in zavrtiš se motor
zasuče vendar pa ne vžge.Bencin je prav tako iskra avto pa ne laufa.
V armaturki gori luč v obliki ključa.
Jeba.
Nažalost nima številke ključa da bi lahko naročila drugega.
Kaj naprej,se da kako zaobiti računalnik ali kako drugače dobiti ključ.
Ključ je očitno kodiran samo ni mi jasno zakaj ni tudi rezervni :?: :?
V Service manual-u ni nič omenjeno, da bi funkcijo lahko izklopil.

Lahko pa na servisu oz. s Subaru Select Monitor-jem obstoječi rezervni ključ (ponovno) 'registriraš' in zadeva bi morala delovati.

D.

Uporabniški avatar
gorazd0
Nasankal reveža :)
Prispevki: 6619
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: gorazd0 » 20. Oktober 2008, 22:03

zgleda da ne bo šlo drugače:

http://www.cars101.com/subaru/keyless.html#code%20alarm
Consists of a transponder in the keys and an antenna inside the ignition cylinder.
The ignition antenna receives a ID code when the key is inserted in the cylinder and if the codes match the car will stay running, otherwise it shuts off within a few seconds.
If an incorrect key is used, the car will run for a few seconds and then shut off. If that happens, remove the key, wait a few seconds, try again.
The immobilizer code is stamped on a metal tag (don't lose this) supplied with the car.

When off: a red 'security' light will flash in the center of the instrument panel indicating the car has an anti-theft system.
This light will flash when the car is turned off or the key is removed. It flashes approx. once every 3 seconds, a single flash every 3 seconds.

When a new Immobilizer key is needed, all keys must be present at the dealer because they all must be programmed with the same ID code. You can have 4 keys.
Keep the keys out of water and direct hot sun.

Registration must be carried out when an additional key is purchased or when either a key, ECM (electronic control module, i.e. the brain) or combination meter is replaced. The procedure includes initialization of the system and re-registration of the ID code. Once initialized, the system loses the ID code it has retained so far and has no code until a new code is registered.
ID codes for up to four keys (transponders) can be registered with a car.
Registration is carried out by an authorized dealer using a select monitor and a special program. Access to the program is strictly controlled for reasons of security. The security ID (kept by customer) is required for registration. As the ID code for all registered keys are cleared when registration is started, registration must be performed will all keys including spares handed from the customer.
The keys must be replaced simultaneously if the body integrated unit is replaced.
Fiat.
Brez panike.

Uporabniški avatar
karel
Subaru Leone RX
Prispevki: 5060
Kraj: zg.Savinjska

Odgovor Avtor: karel » 21. Oktober 2008, 08:23

No zadeva je rešena,hvala k...u se je ključ našel. :D
"If in doubt,flat out"
Colin McRae

Uporabniški avatar
vrecha
Uporabnik foruma
Prispevki: 1415
Kraj: Ausard, WS
Kontakt:

Odgovor Avtor: vrecha » 21. Oktober 2008, 08:40

Če sedaj razmisljate o izdelavi kodiranega duplikata ...
Ko sem to rabil za Xedosa me je na rit vrglo ko sem slisal ceno iz uradnega servisa; klučavničar v Velenju, v kleti Spara (ne InterSpara, temveč onega v centru) mi je dal številko od enega mojstra, ki naj bi znal duplicirati kodirane ključe.
Sem se zmenil, cena je bila vredu (desetina one iz servisa) samo potem pa se je izkazalo, da mu za Xedosa ni uspelo duplicirat kode, tako da ni bilo nič. Malo je preklel japonce in omenil, da mu je za Toyoto uspelo. Midva pa sva še naprej čuvala edini ključ.
Zgolj ideja, morda je za preizkusit

Uporabniški avatar
danci1973
Član Subaru kluba
Prispevki: 4466
Kraj: Maribor, Slovenia
Kontakt:

Odgovor Avtor: danci1973 » 21. Oktober 2008, 10:43

vrecha napisal/-a:Če sedaj razmisljate o izdelavi kodiranega duplikata ...
Če imajo originalen rezervni ključ, je dovolj, da grejo na servis, kjer jim oba obstoječa ključa na novo 'zregistrirajo'.
Ko sem to rabil za Xedosa me je na rit vrglo ko sem slisal ceno iz uradnega servisa; klučavničar v Velenju, v kleti Spara (ne InterSpara, temveč onega v centru) mi je dal številko od enega mojstra, ki naj bi znal duplicirati kodirane ključe.
Ne vem, če bi jaz takemu 'mojstru' prostovoljno dal svoje ključe - če jih lahko duplicira, jih verjetno potem lahko tudi truplicira, quadricira, ... In le kje ti ključi potem končajo? V Črni gori... skupaj z avtom.
Sem se zmenil, cena je bila vredu (desetina one iz servisa) samo potem pa se je izkazalo, da mu za Xedosa ni uspelo duplicirat kode, tako da ni bilo nič. Malo je preklel japonce in omenil, da mu je za Toyoto uspelo. Midva pa sva še naprej čuvala edini ključ.
Po moje si lahko samo srečen, da mu ni uspelo.

D.

Uporabniški avatar
vrecha
Uporabnik foruma
Prispevki: 1415
Kraj: Ausard, WS
Kontakt:

Odgovor Avtor: vrecha » 21. Oktober 2008, 11:04

Imaš prav, sem imel tudi ta pomislek ...
Samo sem ga v mojem primeru prešel, ker sem ocenil da za starega, zbunkanega Xedosa ni hudega underground interesa. Je pa drugače za dražje in bolj popularne avte.

Mimogrede (oprostite za offtopic) mi je pred časom padel v oči seznam v Sloveniji ukradenih Subarujev, ki je res kratek. Kolega ima cca 2 leti starega Outbacka in atraktivnega Golfa letnik okoli 98. In uganite katerga si upa pustiti parkiranega skoraj kjerkoli čez noč in katerega ob vsaki večdnevni odsotnosti odpelje domov na Štajersko v garažo ... :D

Uporabniški avatar
NoFEAR
Administrator
Prispevki: 3360

Odgovor Avtor: NoFEAR » 21. Oktober 2008, 19:43

Meni je kodiran ključ za Legacy-ja (trojko, '96) brez problema izdelal Ključavničar v Merkurju na Dunajski (nasproti AMZS). Cena je bla takrat 12.000 SIT, na servisu je orginal stal 28.000.
danci1973 napisal/-a:Ne vem, če bi jaz takemu 'mojstru' prostovoljno dal svoje ključe - če jih lahko duplicira, jih verjetno potem lahko tudi truplicira, quadricira, ... In le kje ti ključi potem končajo? V Črni gori... skupaj z avtom.
Če je pa kakemu ključavničarju do tega, da si izdela še eno kopijo zase in sune dokaj redek in za splošni trg nezanimiv "spomenik rje", star 10+ let, z 200k prevoženih km, ki ga more prej še najdt in odpeljat na dolgo pot do črne gore... No, naj kr izvoli....

Tisti, ki imate pomisleke, pa kr na uradni servis, zagotovo se bojo razveselili vašega obiska...

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov