Legacy - LPG

Legacy - najštevilčnejši predstavnik na naših cestah in njegov "terenski" brat - Outback
Uporabniški avatar
mateus
Uporabnik foruma
Prispevki: 110
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: mateus » 03. Junij 2008, 12:42

subi92 napisal/-a: 3. Legendarno varčni GOLF 2 2WD DIZELICA 1.6D poraba 5l dizla /50.000km = 2500l nafte × 1,29Eura = 3225 Eura[/b]
Kaj pa če ulivaš jedilno olje, k bi ga dvojka verjetno brez težav prebavla. Cena jedilnega olja v trgovini je cca 0,95€.(večja količina)
/50.000km = 2500l jedlca × 0,95Eura = 2375 Eura :D

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma
Prispevki: 7942
Kraj: Kamnik

Odgovor Avtor: subi92 » 03. Junij 2008, 13:27

mateus napisal/-a:
subi92 napisal/-a: 3. Legendarno varčni GOLF 2 2WD DIZELICA 1.6D poraba 5l dizla /50.000km = 2500l nafte × 1,29Eura = 3225 Eura[/b]
Kaj pa če ulivaš jedilno olje, k bi ga dvojka verjetno brez težav prebavla. Cena jedilnega olja v trgovini je cca 0,95€.(večja količina)
/50.000km = 2500l jedlca × 0,95Eura = 2375 Eura :D
Zakaj bi kompliciral z jedilnim oljme če je pa deluje preizkušeno OK s kurilnim oljem ki sem ga pozabil vpisat stane pa slab euro v teh kurč.evih časih :shock:

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba
Prispevki: 5489
Kraj: Trbowle

Odgovor Avtor: BackW00d » 03. Junij 2008, 13:57

če te z jedilnim oljem zahaklajo se jim lahko v faco smeješ, z kurilcem bojo pa problemi, Za jedilca bi lahko trdil da je biodizal :D
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....

Uporabniški avatar
mateus
Uporabnik foruma
Prispevki: 110

Odgovor Avtor: mateus » 03. Junij 2008, 15:07

BackW00d napisal/-a:če te z jedilnim oljem zahaklajo se jim lahko v faco smeješ, z kurilcem bojo pa problemi, Za jedilca bi lahko trdil da je biodizal :D
Sicer je biodizel zaestran jedilc. Ki pa je čist legalna zadeva in ga popapa tudi TDI mašina. (je narejena za to)
Men se zdi da bo kmal cenej kupovat jedilno olje in delat biodizel. Je zaestranje olja zlo enostaven postopek in primeren za kemike izpod kozolca. Jedilno olje + metanol + katalizator + tempratura = biodizel. Mal ga je treba še spucat pa je.

Uporabniški avatar
snetaskira
Uporabnik foruma
Prispevki: 56
Kraj: Kranj

Odgovor Avtor: snetaskira » 03. Junij 2008, 22:38

subi92 napisal/-a: 2. Subaru legacy 2.0 125km npr. poraba 11l (plina) /50.000km = 5500l plina × 0,62Eura = 3685,9 Eura
Tale zgornji račun pa malo smrdi :D .

5500 x 0,62 = 3410 (in ne 3685,9) Kje v SLO se dobi plin po 0,62?
5500 x 0,66 = 3630 (najcenejši plin v Ljubljani)
5500 x 0,681 = 3745,5 (cena plina pri Petrolu)

Vsekakor pa si pravilno ugotovil, da se vgradnja plina splača, če delaš veliko kilometrov s požrešnim avtom.

Uporabniški avatar
strumf666
Član Subaru kluba
Prispevki: 4122
Kraj: Krško

Odgovor Avtor: strumf666 » 03. Junij 2008, 23:02

Čist tak enostavno pa tut ni biodizel delat, če nočeš v kratkem generalne delat vsaj na bosch pumpi. Je treba ornk spucat, če nočeš imet precej pospešene korozije in/ali čudnega delovanja motorja, pa še par dodatkov not natočt, da se ne začne kej čudnega dogajat z biodizlom. In glih pr dodatkih rata problem, ker so to ponavad profi stvari, ki se prodajajo samo pr naftnih družbah in to v minimalnih količinah en sod. Cena na liter pa tudi ni nizka, tak, da je ponavad smiselen le group-buy.

Uporabniški avatar
stane
Uporabnik foruma
Prispevki: 40

Odgovor Avtor: stane » 04. Junij 2008, 21:43

5500 x 0,66 = 3630 (najcenejši plin v Ljubljani)

Kje pa je to če ni skrivnost?

Uporabniški avatar
snetaskira
Uporabnik foruma
Prispevki: 56

Odgovor Avtor: snetaskira » 05. Junij 2008, 00:00

stane napisal/-a:5500 x 0,66 = 3630 (najcenejši plin v Ljubljani)

Kje pa je to če ni skrivnost?
Natačno tukajle - klik.

Uporabniški avatar
stane
Uporabnik foruma
Prispevki: 40

Odgovor Avtor: stane » 10. Junij 2008, 16:08

Ali mogoče kdo ve kako je s dodatnim mazanjem pri vgradnji plina. Ali je to dejansko potrebno ali nekateri montirajo samo zato da še dodatno zaslužijo.

Ali ima kdo izkušnje s temi http://www.avtoplincenter.com/
Če je pri njih vgrajeval ali ima kakšne druge informacije

flat4
Nebijedu
Prispevki: 1783

Odgovor Avtor: flat4 » 10. Junij 2008, 19:08

Glede na to, da že 2 leti pa 3 mesece niso updejtal strani, nevem če majo prov dost prometa.
"Promocijske cene do 31. marca 2006!"
Lp
"Mind is everything. Muscle - pieces of rubber. All that I am, I am because of my mind."
Paavo Nurmi

Uporabniški avatar
Mr-B
Uporabnik foruma
Prispevki: 604
Kontakt:

Odgovor Avtor: Mr-B » 10. Junij 2008, 19:15

stane napisal/-a:Ali mogoče kdo ve kako je s dodatnim mazanjem pri vgradnji plina. Ali je to dejansko potrebno ali nekateri montirajo samo zato da še dodatno zaslužijo.

Ko sem jaz spraševal za predelavo mi je rekel da svetuje mazanje vsem. Nujno so pa mazanju podvržene Honde in Mazde - menda.
Pravi , da če pa nočeš mazanja doplačat se pa izogneš temu brez škode ali posledic da tankaš izmenično enkrat plin in enkrat benz pa spet plin pa benz,...

LP B
Speed kills - drive faster!!!
http://shrani.si/t/3X/VQ/7WBSU5f/podpis.jpg

bajker
Uporabnik foruma
Prispevki: 157
Kraj: Hribi

Odgovor Avtor: bajker » 10. Junij 2008, 21:39

stane napisal/-a: Ali ima kdo izkušnje s temi http://www.avtoplincenter.com/
Tukaj sem dal jaz vgraditi plin. Izbral sem jih zato, ker ima tip dva Legija na plin, pred mojim pa so že predelali tudi Forija, torej so poznali specifiko Subarujev, kar se mi je zdelo najbolj važno.
Generalno sem še kar zadovoljen, čeprav seje dvakrat pojavila večja težava, prvič sem dobival Check Engine lučko, menda zaradi prerevne mešanice. Po spremembi nastavitev je bil potem kakih 3/4 leta mir, potem pa sem imel težave spet lani jeseni, ko mi je plin metalo ven kljub polnemu rezervoarju, spet pa se je prižigala CE lučka. Po dvigu tlaka na uparjalniku zaenkrat ni več težav.
Flash lube za (kao) hlajenje ventilov imam, vendar o njegovi koristnosti težko sodim. Na Mobisuxu poteka debata, a zadeva pri višjih obratih sploh deluje, ker vleče olje v sesalno cev preko podtlaka. O tem premalo vem, da bi lahko karkoli sodil.
marucelj mi je rekel, da je menda dobro pri plinu na vsake 30k km narediti nastavitev ventilov. To sem storil pri 105k km in bom v kratkem spet, škoditi sigurno ne more.
Do sedaj sem prevozil okoli 55k km na plin in sem ga že prinesel not. Generalno dela kar v redu, edino, kar me malo moti, je to, da včasih cukne, ko spustim plin. A zadeva zaenkrat ni toliko moteča, da bi se mi dalo zezati s tem.

Uporabniški avatar
Unikat
Član Subaru kluba
Prispevki: 1130

Odgovor Avtor: Unikat » 10. Junij 2008, 22:14

stane napisal/-a:Ali mogoče kdo ve kako je s dodatnim mazanjem pri vgradnji plina. Ali je to dejansko potrebno ali nekateri montirajo samo zato da še dodatno zaslužijo.

K njim je dal naš ata svojega Subaruja predelati, vključno z mazanjem ventilov. V roku 3/4 leta po montaži sta se pojavili dve napaki. Prva je bila ta, da se je samodejno preklapljal na bencin, sploh se ga ni dalo več na plin vklopit, takoj se je spet dal nazaj na bencin. Potem so ga samo naštelali in je spet delalo kot urca. Druga napaka je bila pa malo bolj moteča. Ob sunkovitem zaviranju je avto takoj ko se je dokončno ustavil crknil. Vglavnem, po vsakem sunkovitem zaviranju do zaustavitve je avto na koncu crknil. Isto je bilo tudi pri sunkovitem pospeševanju iz nule, nabiješ pedalko, avto poskoči in crkne, tudi med vožnjo ko si dal kick down je zacukal, čudno zamukal (kot da mu zmanjkuje goriva) in ni bilo nič od njega, vendar takrat ni crknil. No, to drugo težavo so delno odpravili, crkoval ni več, ga je pa med kick downom še vedno zamorilo, kmalu za tem je šel še katalizator baje zaradi slabe kvalitete plina. Aja, pa še nekaj je bilo... Pri tisti posodi z oljem za mazanje ventilov, je bil en ventilček za štelat pretok in kolikor se spomnim, je serviser za plin naročil da mora steči ena kapljica čez kapalko na 5 sekund. No, ta ventilček se je razštelal na vsakih nekaj dni, dostikrat se je tudi kapalka nabila z oljem, tako ni bilo več pretoka. Sicer mu je pa žal da je šel to vgrajevat ker od takrat naprej so bili stalno problemi z avtom. :?

bajker
Uporabnik foruma
Prispevki: 157
Kraj: Hribi

Odgovor Avtor: bajker » 10. Junij 2008, 23:06

Unikat napisal/-a: kmalu za tem je šel še katalizator baje zaradi slabe kvalitete plina. Aja, pa še nekaj je bilo... Pri tisti posodi z oljem za mazanje ventilov, je bil en ventilček za štelat pretok in kolikor se spomnim, je serviser za plin naročil da mora steči ena kapljica čez kapalko na 5 sekund. No, ta ventilček se je razštelal na vsakih nekaj dni, dostikrat se je tudi kapalka nabila z oljem, tako ni bilo več pretoka.
Hm, tale s katalizatorjem je pa kar huda. Plin naj bi katalizator ful šparal, ne pa skuril?? Koliko km je pa približno imel (skupaj in s plinom)?
Z doziranjem olja je pri meni isti hec. Nekaj cajta sem se še hecal s štelanjem, potem pa malo obupal in sedaj niti ne gledam več. Saj zato pa sem v enem od prejšnim postov rekel, da, če bi zdajle vgrajeval, šel kar k Maruclju, ker vgrajuje to, kar italijani že dolgo časa in imajo verjetno največ izkušenj, torej BRC, pa tudi učili so se naši menda tudi pri Lahih.
Flash luba, mislim, da poleg BRCja ne dajejo (naj me prosim popravi snetasekira, če se motim), en kolega pa je pred kratkim kupil Forija z originalno nemško instalacijo. Flashluba prav tako nima, so mu pa rekli, naj na vsak tank plina naredi kakih 50km na benc.

Uporabniški avatar
vrecha
Uporabnik foruma
Prispevki: 1403
Kraj: Ausard, WS
Kontakt:

Odgovor Avtor: vrecha » 11. Junij 2008, 06:40

Moj Forester ima 185 kkm naretih, boljkotne vse na plin, brez mazanja ventilov; zaenkrat (še) dela ...

Sam se trudim, da na vsak tank plina prevozim vsaj kakih 10-20 km na bencin (kar ni težko, sem se navadil, da pred prehitevanji, pred daljšimi klanci navzgor na avtocesti ipd kliknem na benz). Kaj je pa prejšnji lastnik počel (do 160 kkm) pa ne vem ...

Ja, pa katalizator nekaj pocinglja tam okoli 3000 vrtljajev, ne vem kaj to pomeni in se zaenkrat še ne obremenjujem s tem (tehnični šele decembra 2009 :-P ).

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov