EJ18 Nima moči pri nizkih obratih
EJ18 Nima moči pri nizkih obratih
Obratomera ni , tako da težko rečem do kje ne potegne. Če ga držiš tam nad 2000rpm je v redu, do tam je pa zadušen, tudi težko spelje.Filtr, sveče menjano, razdelilna kapa zgleda v redu, kable pošprical, pršil z vodo, ne prebija.A ma kdo kšno idejo ?
Hja, malo cukne pri nizkih obratih, potem je dobro.Konektorjev nisem razstavljal in šprical, sem pa v kompletu vse preventivno posprejal s sprejem za odstranjevanje vlage iz električnih naprav, že pred časom ko je še vse delovalo.Cevke sem, pa jih bom še sem se zdele spomnil, pred časom so pri maruclju menjali sklopko na 2.0 gl l.93, pol je pa skoz smrdelo po bencinu ko je ventilator delal - v kabino.Pa sem šel nazaj 2x - ni napake!! Pol pa le najdem eno malo cevko smrdljivko sneto pa je bilo dobr.A bi še konektorje razstavil in posprejal?
-
subidu
Circuit po mojem pomeni el.napeljava, kar je najveckrat razlog pri teh nasih starih kiblah. Tko, da najprej kontakte poglej.....pravim tudi jaz kolegica s sneto cevko (so jo mehankarji pozabl nazaj dat, ko so jo snel, ker jih je motila pri popravilu)
Drgac pa ponavadi vedno po malem cuklja pri nizkih obratih, sploh ko je vlazno vreme, tud ce CE nic ne javlja, pa ce menjas vzigalne kable.
Kolk pa imas porabo? Se je kaj povecala?
Drgac pa ponavadi vedno po malem cuklja pri nizkih obratih, sploh ko je vlazno vreme, tud ce CE nic ne javlja, pa ce menjas vzigalne kable.
Kolk pa imas porabo? Se je kaj povecala?
-
subidu
Sicer bo tole malce težje, ampak po občutku, kok se kej zaganja pod štandgasom? Se je prej manj in se sedaj bolj ali je to zaganjanje konstantno (za 1.8 je namreč značilno nihanje obratov v prostem teku). Po zelo lepi porabi sklepam, da imaš 2wd?
Ti obrati nagajajo ko je motor hladen ali ko je že segret?
Aja, pa pozdravljen na forumu! http://www.cosgan.de/images/smilie/froehlich/g020.gif
Aja, pa pozdravljen na forumu! http://www.cosgan.de/images/smilie/froehlich/g020.gif
EJ18 spada med "88 and later models with Single-Point Fuel Injection"... - in če pogledaš v tabelo na http://www.troublecodes.net/Subaru/ je zadeva naslednja:tomaž napisal/-a:Povezal sem črna konektorja na desni strani volana, javlja samo eno kodo oziroma je vedno enaka - 23 Oxygen sensor or circuit (1983 to 1988)/pressure sensor or circuit (1983 to 1985),torej ga je treba poskusit zamenjat? Circuit - lahko pomeni sneto cevko?
KODA 23 - Air flow meter or circuit
KODA 32 - Oxygen sensor or circuit
circuit v tem primeru pomeni "tokokrog" določenega senzorja;
če si prebral kodo 23 - potem je krivec merilec pretoka zraka; najdeš ga v thottle body-ju - nad loputo; kako ga preveriti, in kako se ga da spucat bo povedal Cheno.
če si prebral kodo 32 - potem gre za okvaro lambde...
seveda obstaja možnost, da s katerikoli senzorjem ni nič narobe, ampak je napaka v kablovju med senzorjem in računalnikom.
Fiat.
Brez panike.
Brez panike.
hvala za pozdrave
8 let imam 2.0 GL se pravi 2WD, je pa 93 letnik ima že vbrizg, zakon- lepo dela in upam da bo še.Tale 18 EJ ja pa izklopljiv 4WD isto 93 letnik, je pa pol leta pri hiši in bo tudi ostal do konca.Moje izkušnje s porabo 2.0GL so pozitivne kar pomeni kombinirana vožnja do max 140 km/h od 7,5l poleti do 10l pozimi.Več kot 11l pa ni požru tudi če sem ga celo avtocesto do konca.18 EJ razumem da se malo zaganja, ima fertajler in fergazar, zato tudi malo večja poraba kot 2.0 GL.Ampak sedaj je to zaganjanje neobičajno, se sliši kako motor zadiha potem pa ga zaduši, tako da ga nekaj serje.
8 let imam 2.0 GL se pravi 2WD, je pa 93 letnik ima že vbrizg, zakon- lepo dela in upam da bo še.Tale 18 EJ ja pa izklopljiv 4WD isto 93 letnik, je pa pol leta pri hiši in bo tudi ostal do konca.Moje izkušnje s porabo 2.0GL so pozitivne kar pomeni kombinirana vožnja do max 140 km/h od 7,5l poleti do 10l pozimi.Več kot 11l pa ni požru tudi če sem ga celo avtocesto do konca.18 EJ razumem da se malo zaganja, ima fertajler in fergazar, zato tudi malo večja poraba kot 2.0 GL.Ampak sedaj je to zaganjanje neobičajno, se sliši kako motor zadiha potem pa ga zaduši, tako da ga nekaj serje.
sorry vmes še mal nakladam, tole mi je všeč o merilcu pretoka zraka - povem zakaj.Nisem se poglabljal, zdej verjamem da ni fergazar ker res čudno zgleda za fergazar.Sem pa enkrat snel ohišje zračnega filtra ker sem ob menjavi videl prah tudi v prostoru nad injection-om, se pravi že za filtrom.Ko sem ohišje odvil - 4 kovinski vijaki ključ 10, dva sta zakrita je bila tesnilna guma med ohišjem filtra in glavo vbrizga prepognjena in ni v celoti tesnila.Zrak je fouš vleku pa še prah.Gumo sem moral priletip na ohišje filtra da je stala normalno ker je bila tolk deformirana.Sicer razlike pol ni bilo nobene ampak filing je ok je vsaj tko kot more bit.Je pa možno da seje zaradi tega air flow meter bolj svinal kot normalno.VPRAŠANJE- ali je air flow meter zgoraj na glavi injection-a (thottle body) zadaj, sicer ima tudi konektor z leve strani ( vse gledano od sprednje reg. tablice )?
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov