Pri zadnjem amortizerju ropota - Legacy 91
Pri zadnjem amortizerju ropota - Legacy 91
Lep pozdrav! Torej, pri Legacyju karavanu 2.2 4WD letnik 91 ropota (kot bi zabijalo amortizer) pri vožnji skozi neravnine pri zadnjem desnem amortizerju. Sem bil že pri mehaniku pa pravi, da je treba dobiti nek gumijasti del, ki pride med amortizer in karoserijo. Kdo ve, kaj bi lahko bilo? Kje bi dobil?
95% of Subaru vehicles built in the last 10 years are still on the road.
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4465
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Re: Pri zadnjem amortizerju ropota - Legacy 91
V Vrhniki je firma Vargalant, ki se ukvarja s temi zadevami.BMW_rok napisal/-a:Lep pozdrav! Torej, pri Legacyju karavanu 2.2 4WD letnik 91 ropota (kot bi zabijalo amortizer) pri vožnji skozi neravnine pri zadnjem desnem amortizerju. Sem bil že pri mehaniku pa pravi, da je treba dobiti nek gumijasti del, ki pride med amortizer in karoserijo. Kdo ve, kaj bi lahko bilo? Kje bi dobil?
http://www.vargalant.si/
D.
pozdravljeni, pri meni na legacyu 1990 sedan isto dela, samo, da na levi zadnji strani.Se pa na cesti kar ornk pozna, ko peljem po slabem cestišču, mi včasih zadnji konec kar malo začne "poskakovati", tako, da moram to okvaro čimprej odpraviti, da nebo prišlo do česa resnega.BMW_rok napisal/-a:Lep pozdrav! Torej, pri Legacyju karavanu 2.2 4WD letnik 91 ropota (kot bi zabijalo amortizer) pri vožnji skozi neravnine pri zadnjem desnem amortizerju. Sem bil že pri mehaniku pa pravi, da je treba dobiti nek gumijasti del, ki pride med amortizer in karoserijo. Kdo ve, kaj bi lahko bilo? Kje bi dobil?
se pridružujem BMW_rok -ovem vprašanju, če je lahko še kaj drugega narobe, da ne bom po nepotrebnem menjal zadnjih amortizerjev.
hvala
Jaz sem menjal amortizer, pa je isto. Gre za en drug del na vrhu amortizerja, se moram bolj točno pozanimati.subarujc napisal/-a:pozdravljeni, pri meni na legacyu 1990 sedan isto dela, samo, da na levi zadnji strani.Se pa na cesti kar ornk pozna, ko peljem po slabem cestišču, mi včasih zadnji konec kar malo začne "poskakovati", tako, da moram to okvaro čimprej odpraviti, da nebo prišlo do česa resnega.BMW_rok napisal/-a:Lep pozdrav! Torej, pri Legacyju karavanu 2.2 4WD letnik 91 ropota (kot bi zabijalo amortizer) pri vožnji skozi neravnine pri zadnjem desnem amortizerju. Sem bil že pri mehaniku pa pravi, da je treba dobiti nek gumijasti del, ki pride med amortizer in karoserijo. Kdo ve, kaj bi lahko bilo? Kje bi dobil?
se pridružujem BMW_rok -ovem vprašanju, če je lahko še kaj drugega narobe, da ne bom po nepotrebnem menjal zadnjih amortizerjev.
hvala
95% of Subaru vehicles built in the last 10 years are still on the road.
Odpovedal vama je vmesni člen, ki je sestavni del sklopa amortizer + vzmet. Ta del se nahaja na vrhu vsakega vzmetenja, pri Legacyju je to elipsasto kovinsko ohišje na sredi pa je zalita guma. Iz tega ohišja štrlijo trije vijaki M8, ki služijo za pritrditev zgornje strani vzmetenja na karoserijo.
Zaradi starosti in obremenitev je verjetno popustila guma in sedaj tolče kovina ob kovino. Ta del ima gotovo Karli, lahko pa podereta in nesete na gorenjski konec zavulkanizirat k Jenko d.o.o..
Zaradi starosti in obremenitev je verjetno popustila guma in sedaj tolče kovina ob kovino. Ta del ima gotovo Karli, lahko pa podereta in nesete na gorenjski konec zavulkanizirat k Jenko d.o.o..
mnja - men isto tolče zadaj(karavan, 280.000km); sploh na kratkih grbinah/luknjah;
pred tednom sem bil na testu amortizerjev,... pa so rekli da so ok (v mejah normale...); tko da je zgleda res problem drugje (zadnji stabilizator, gumice, ta guma na vrhu...); v vsakem primeru vejretno dražje kot nov amortizer,...
pred tednom sem bil na testu amortizerjev,... pa so rekli da so ok (v mejah normale...); tko da je zgleda res problem drugje (zadnji stabilizator, gumice, ta guma na vrhu...); v vsakem primeru vejretno dražje kot nov amortizer,...
Fiat.
Brez panike.
Brez panike.
kolikor se spomnim, preden sem obnavljal amortizerje mi je mehankar nekej govoril o ''udarnem mehu'', o katerem mi po trgovinah z rezervnimi deli niso znal nič povedat mislim pa, da je mehankar reku da je težko dobit cena pa naj nebi bila tako grozna, če me spomin ne vara okol današnjih 60EUR
seveda pa govorim na pamet, mi je pa že ime nekako simpatično v povezavi z vašimi problemi in nekako čutim na vodi da bi to lahko bilo to??
gorazd dej mogoče prever v uno štacuno z original deli??
seveda pa govorim na pamet, mi je pa že ime nekako simpatično v povezavi z vašimi problemi in nekako čutim na vodi da bi to lahko bilo to??
gorazd dej mogoče prever v uno štacuno z original deli??
ko bi bil vedež ne bil bi revež
LP DARC
LP DARC
Pri enki se je meni dogajalo isto, menjal sem tole (nevemkakosereče):
http://www.subaru-slo.net/userpix/32_struttops2_1.jpg
in do danes je OK
Rabljen del mi je prodal Roman Brezovica - 041 513 474
LP
http://www.subaru-slo.net/userpix/32_struttops2_1.jpg
in do danes je OK
Rabljen del mi je prodal Roman Brezovica - 041 513 474
LP
Danes sem zamenjal amortizerja in pri meni je sedaj dobro(nič več ne ropota - deluje tako kot je treba).BMW_rok napisal/-a: ....Jaz sem menjal amortizer, pa je isto. Gre za en drug del na vrhu amortizerja, se moram bolj točno pozanimati.
lp
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov