Prve težave

Legacy - najštevilčnejši predstavnik na naših cestah in njegov "terenski" brat - Outback
Odgovori
aleksander
Novinec
Prispevki: 4

Prve težave

Odgovor Avtor: aleksander » 03. Julij 2006, 08:20

Spoštovani subarujevci!
Po dolgotrajnem iskanju (beri:šparanju) sem le postal lastnik prelepega Subaru Legacya 2.0 Wagon,L.2000,prevoženih 153.000 km.Po še ne enem mesecu pa so nastopile težave. Po tem,ko mi je en idiot stolkel stransko ogledalo (še nisem uredil,ker...), mi je avto zablokiral na vseh štirih kolesih.Najprej mi je "padla noter" stopalka za sklopko,pa sem v tretji le uspel do mehanika. Ta je najprej ugotovil,da mi je utrgalo vijak pri vilicah potisnega ležaja sklopke. Ob resnejšem pregledu naslednji dan pa smo ugotovili,da se je obrabil dvomasni vztrajnik pri sklopki,kar naj ne bi bilo običajno in bi naj ta, zaradi tresljajev, utrgal ta vijak. Prve informacije o ceni tega elementa so 160.000 SIT!!!
Sprašujem:
- kakšne so vaše iskušnje s tem?
- ali obstaja kakšen nadomestek?
- kje najti najcenejši ta rezervni del?
- ali je potrebno biti pozoren ob zamenjavi tega elementaše na kaj drugega

Prosim za kakršnokoli informacijo, kajti avto kljub kratkotrajni izkušnji še vedno obužujem in bi ga želel imeti dalj časa.

Hvala!

Lp,Sašo

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma
Prispevki: 7945
Kraj: Kamnik

Odgovor Avtor: subi92 » 03. Julij 2006, 08:47

Lepo pozdravljen na forumu :.sup

Hm, nekaj novega glede okvare tega letnika oz. modela 4, preveri za dele pri tistih prodajalcih itd... http://www.subaru-slo.net/viewtopic.php?t=17
Iz kod pa si, oziroma kdo ti šraufa avto, kje si kupu vagn oz. če ma SLO korenine al je iz uvoza.

Uporabniški avatar
NoFEAR
Administrator
Prispevki: 3360

Odgovor Avtor: NoFEAR » 03. Julij 2006, 19:14

Moje osebno mnenje - menjaj mehanika oz. povprašaj kje še za drugo mnenje... Če ne morš drugače, magar pokliči na uradni servis...

Tole kar si napisal se namreč hudičevo sumljivo sliši. Opletanje sklopke težko vpliva na vijak pri vilicah, poleg tega bi to opazil že veilk prej, kot takrat, ko je blo že prepozno... Po mojem mnenju je še najbolj vrjetno, da je do okvare prišlo zarad obrabljenega potisnega ležaja...

aleksander
Novinec
Prispevki: 4

Prve težave

Odgovor Avtor: aleksander » 03. Julij 2006, 19:28

Hvala za dobronamerne nasvete (in naslove Subi 92!)

Pri Kržiču so bili ravno tako presenečeni. Potolažili so me s tem,da ta del sploh ne more crknt (razen če te ne pofura kakšen tovornjak), bolj verjetno gre za obrabljen ležaj v njem. O tem je bil obveščen tudi (trenutno začasni,ker je moj na dopustu) mehanik,ki je tudi kontaktiral z Vrhniko in so mu prijazno obljubili vso pomoč (nasvet, morebitne rezervne dele), tako da bo ta vztrajnik tudi razstavil in pregledal.
Bomo pa pregledali tudi potisni ležaj...

Lp!

Sašo

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost