Servis za mrcino :)

Najpogostejša najmanjša predstavnika znamke
nagual
Novinec
Prispevki: 18

Servis za mrcino :)

Odgovor Avtor: nagual » 06. November 2008, 10:15

Živ,

rabil bi vaše praktične izkušnje glede servisa za Justya - po 60k km in nekaj mesecih "neaktivnosti" (beri: stal je na dvorišču) bi se najraje lotil zadeve na sledeč način:

- menjava velikega jermena, napenjalca
- menjava olja, oljnega filtra
- menjava zračnega filtra
- menjava olja v menjalniku ( in pogonih )
- menjava zavorne tekočine
- menjava hladilne tekočine
- menjava tesnila na glavi motorja

res je avto star, sam pomoje če se zdej ornk servis nardi, bo se dobro držal še kar nekaj let - a morda pretiravam z tem servisom?

mimogrede - kje je kak dober serviser, ki mu tudi forumaši zaupate?

lp, mitja :)

Uporabniški avatar
irCAR81
Član Subaru kluba
Prispevki: 4296
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: irCAR81 » 06. November 2008, 10:32

Kržič na Vrhniki.

Za enkrat same dobre izkušnje.
Hitro najde prost termin, hitro in dobro naredi, normalne cene (no če vzameš pač kak original del je lahko drago ampak ima dosti rabljenih tako da se vedno najde rešitev).

Uporabniški avatar
vrecha
Uporabnik foruma
Prispevki: 1403
Kraj: Ausard, WS
Kontakt:

Odgovor Avtor: vrecha » 06. November 2008, 11:01

Glede uradnih Subaru serviserjev se tudi moje izkušnje ujemajo z irCARjevimi.

Samo za menjavo tekočin pa morda ni nujen ravno uradni Subaru servis. V vsakem okolišu se najde kakšen zaupanja vreden mojster (in seveda tudi kup šalabajzerjev :roll: ).

Uporabniški avatar
irCAR81
Član Subaru kluba
Prispevki: 4296

Odgovor Avtor: irCAR81 » 06. November 2008, 12:10

Se strinjam glede olja... ampak fant omenja jermene.
Tukaj pa jaz nebi reskiral.

nagual
Novinec

Odgovor Avtor: nagual » 06. November 2008, 14:41

za olje pa filtre bi si tut sam vzel cajt pa uredil...samo za jermene pa res nebi riskirov...

hvala za nasvete, bom poklical na vrhniko pa se mal pogovoru z mojstrom

lp :)
Justy '91 1.0 4x4 <- Kr1pcA :)

Uporabniški avatar
ijuvan
Uporabnik foruma
Prispevki: 2456
Kraj: SG/LJ

Odgovor Avtor: ijuvan » 06. November 2008, 16:14

Oče servisira pri Čaterju (na robu Celja). Tudi jermen je menjal, uspešno :-P Zaenkrat je zadovoljen. Svoj čas je bil tudi pooblaščen serviser...

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma
Prispevki: 7945
Kraj: Kamnik

Odgovor Avtor: subi92 » 06. November 2008, 16:40

Večina tistih splošnih popldanskih mehanikov, ki menjajo jermene in ostale reči razno raznih pri avtih so sposobni spedenati jermene pri justy-ju. Tukaj pa res ni nobene znanosti le več časa lahko porabi tak mehanik. Pri boxer motorjih jih menjam lahko ob polnoči BP,a vendarle pri justyju ali kakem taščinem cliotu... to raje prepustim kakemu znancu, ki se spozna na neboxer motorje :D

Če bi se mi dalo pogledat kak manul (glede kernov, oznak, timinga...) in bi si vzel čas bi tudi to naredil, najprej zase potem za kakega drugega ;-)

Sem vesel da ima žena zaenkrat še fiesto in mi ni potrebno menjati jermena ker ma ketno :lol: , fotr pa sierrro prav tako s ketno, sebi bom pa nabavil 2.0D legacyja (da nov treba jermena menjat LOL).

@nagual@-povprašaj malo naokoli in ni hudič da ti ne bo kdo to ugodno rešil, če pa Kržič, načeloma sam nimam nič proti njem poznam pa malo morje zgodbic, meni je nekoč pobral današnjih 70Eurov za nič narejenega (v smislu odprave napake) in nazadnje še pobral 21 eurov za rele, s katerimi se sedaj doma lahko obmetavam :neutral: (o tistih 70eurih je bilo pa slišati samo - JAH TUD TO SI IMEL SLABO).

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma
Prispevki: 7945
Kraj: Kamnik

Odgovor Avtor: subi92 » 06. November 2008, 16:46

Drugač pa lahko prideš na kawo danes, ali pa kak drug teden... kadar že bo, se bolje spoznamo in dobiš kak info o kakem majstru za subije, ki ti ne bo dal štempiljke ;-) , veš da tistih nekaj eurov zaslužka ni vredno izgube službe :-)

nagual
Novinec

Odgovor Avtor: nagual » 07. November 2008, 13:26

Hvala za povabilo, vendar sem ta vikend zaseden - bom prletu ob prilki :)

Bom v ponedeljek postal slikce od Timberlaka, mislm, Justya :D

lep vikend vsem :)

nagual
Novinec

Odgovor Avtor: nagual » 17. November 2008, 08:12

Ta vikend sem se lotil čiščenja - školjka je v res dobrem stanju, tudi pod tepihom minimalno rje ( zato pa toliko več peska in svinjarije ). Pustil bom, da se posuši, nato pa pošmirglal rjo, pokital in polakiral ( en nanos ). Mal sem v dilemi z tapeciranjem - verjeno bom kr pretapeciral, zanima pa me, čemu je namenjena tista izolacija, ki je nalimana pod tepihom - toplotna? Ni ravno v najboljšem stanju, zato bi kr odstranil vseskp in to je to ( na četrti sliki je tist črn flek nagnita izolacija ).

Drgač se avto pele krasno, zici so trdi u tri p...., ampak se bom verjetno tudi jaz lotil premontaže kakih školjkastih zicev...krasna ideja. Mi pa olje pušča na levi strani motorja, desno od jermena - sicer gre ta teden na ornk servis, ampak vseeno - je komu podobno spuščalo?

Pa ena stvar me še matra - na armaturki mi nonstop sveti lučka za ročno - najprej sem mislil, da je samo stikalo v okvari al da je kje v stiku, pa sm pol kabel pogledal in nič ni videt, stikalo tut dela, kot bi moralo...je to kakšna druga napaka morda?

Kje se pa kupi žarnice za v armaturko? So to standardne? (podrl sm armaturko do števca, vendar ga nism čist vn potegnu - sam tok da sm pogledal žarnice - se vsi kabli samo potegnejo ven, da dobiš števec v roke? Zajlo sm odstranil, ostalih dveh kablov pa raje nism preveč na silo vn vleku, da mi ne bi kak kos v rokah ostal :shock: )

Drgač pa pol pride na vrsto še štrihanje pa vlečna kljuka...pa en strešni kufrček ;-)

lp :)

Klanec: http://shrani.si/t/4/kN/STsXiKG/justy1.jpg

Drobovje: http://shrani.si/t/46/te/3Stmbgrv/justy2.jpg

Školjka: http://shrani.si/t/3v/j0/4w5d6c5I/justy3.jpg

Školjka2: http://shrani.si/t/2N/NO/1ZqyXsgL/justy4.jpg

Srček: http://shrani.si/t/D/UA/2MbrwIWb/justy5.jpg

Pragovi: http://shrani.si/t/1P/al/1MVMyEYB/justy6.jpg

Oduspred: http://shrani.si/t/3B/13O/1xd1N4OB/justy7.jpg

Oduzad: http://shrani.si/t/29/Zi/2Q3WLVF3/justy8.jpg

Uporabniški avatar
gorazd0
Nasankal reveža :)
Prispevki: 6619

Odgovor Avtor: gorazd0 » 17. November 2008, 09:02

Tiste flike so u bistvu neka zvočna izolacija; lahko nadomestiš npr. z Izolirko,... (bitumen plate);
Fiat.
Brez panike.

Uporabniški avatar
Tomy
Uporabnik foruma
Prispevki: 303
Kraj: Celje

Odgovor Avtor: Tomy » 17. November 2008, 10:03

:shock: po slikah zgleda pa res lepo ohranjen pleh, maš namen tud celga prebarvat? Ker maš vse razstavljeno bi ti priporočal temeljito izolacijo poda ter vrat od znotraj. Recimo bitumenkse plošče zagreješ z industrijskim fenom, ter vse stike premažeš s tekočim bitumnom, na vse to pa nalepiš zvočno izolativno peno (ena od njih je armaflex), drugače pa na strica googla vpiši "zvočna izolacija avta" boš našu še dost nasvetov. Original izolacijo pa raje odstrani, ker se napoji vode, pa se ne posuši zlepa.

Čimbolš ga porihti, pa ne pozab sprot slikat :D

nagual
Novinec

Odgovor Avtor: nagual » 17. November 2008, 10:28

ja, cevga bom preštrihu, ampak spomladi - z dinitrolom je že zaščiten in tudi vrata in pragovi iz spodnje strani praktično niso rjavi.

Zanekrat sm tepih kr zuni pustu, samo zice sm nazaj privijačil, ta teden bom to uredil - hvala za idejo z bitumensko plato, točno to bom naredil. Je pa tako, 30min in 8+8vijakov ( sprednji+zadnji zici ) + obrobne letvice ( 12vijakov ) = razstavljen đasti :)

rabš pa samo dva različna natična ključa pa en križni izvijač :D morš ljubit to preprostost :)

Prov projekt sm si naredu, pa še avto bo lušten za pogledat ;)

nagual
Novinec

Odgovor Avtor: nagual » 20. November 2008, 09:56

status update:

včeraj sem šel iskat vlečno kljuko za Justya...celih 15€, evro priklop...no, zanima me okoli homologacije - glede na to, da pred letom 1993 niso izdajali homologacijskih kartončkov, moram zadevo vpisati v prometno, ali je vseeno? Iz LPPja mi še niso odgovorili

lp vsem :)

Uporabniški avatar
gorazd0
Nasankal reveža :)
Prispevki: 6619

Odgovor Avtor: gorazd0 » 20. November 2008, 10:06

men zarad kljuke noben ni težil.
Fiat.
Brez panike.

Odgovori