Video stuff no.7
Re: Video stuff no.7
Yup. Sicer bi bi kr hec če kdo pripelje nasproti na uni mulatieri na začetku filmčka Stol-Ljubljana ...
"At least my lot fuck up on an epic scale ..." Gary Oldman, Slow horses, 2025
Hudo
.Kot v prerezu, samo delujoč.Lahko bi omenili, da to ni Mazin motor ampak Wanklov motor. Sem že skoraj pozabil na ta rotacijski motor z notranjim izgorevanjem. Zvok vrhunski, visoki obrati... Ne vem zakaj ga niso bolj razvijali, da bi bil v pogostejši uporabi.
ignorance is bliss
Zanimiv Jeep
Extended cut.
to ni wankl ... rotacijski hibrid med otto in atkinsonom, tud tekač ni wanklov.ORLY napisal/-a: ↑19. Junij 2021, 15:48Hudo.Kot v prerezu, samo delujoč.Lahko bi omenili, da to ni Mazin motor ampak Wanklov motor. Sem že skoraj pozabil na ta rotacijski motor z notranjim izgorevanjem. Zvok vrhunski, visoki obrati... Ne vem zakaj ga niso bolj razvijali, da bi bil v pogostejši uporabi.
Mogoče, mogoče. Se mi ne da guglat. Zame je rotacijski bol wankl kot otto 
ignorance is bliss
Zanimiva izdelava kamping in overland opreme. Po moje bi kaj takega lahko celo za v outbacka naredil in vanj zmontiral.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Je en možakar nekaj podobnega za OB naredil, poiščem filmček. Sam, to pohištvo, kakor tile majstri delajo je kar teža. Topolove vezane plošče pa skoraj noben na pozna, v glavnem je breza. Že topolova na 3/4 cole, recimo naših nekje 18 mm, ni več prav lahka.
Evo, sem našel. https://www.youtube.com/watch?v=Wv2s6KmG4AA&t=91s
Evo, sem našel. https://www.youtube.com/watch?v=Wv2s6KmG4AA&t=91s
Pretiravanje z debelino lesa.V mojem projektu je bila najdebelejša vezana plošča 8mm,vse ostalo pa pol tanjše.
meni se tudi zdi 18mm čisto predebelo...mislim, vsaj ne rabiš tega povsod...mogoče kake nosilne stene...pa še to bi blo bolj elegantno rešit s kako palico aliminija poleg tankega lesa...
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
nosilne stene so višine nekaj deset centimetrov,
tako obremenitev zdrži malo trši karton.
tako izdelana oprema je za več mesečne dopuste.
mi, ki potujemo dva tedna v letu potrebujemo razstavljivo opremo in kak kvadrat porostora v garaži.
tako obremenitev zdrži malo trši karton.
tako izdelana oprema je za več mesečne dopuste.
mi, ki potujemo dva tedna v letu potrebujemo razstavljivo opremo in kak kvadrat porostora v garaži.
Ja. Zdrži. Statične obremenitve. Kaj pa, ko se voziš po terenu? Obremenitve niso samo vertikalne.
Pa teže se tudi nabere.
Pa teže se tudi nabere.
It's a hybrid. It burns gas and oil!
Tudi jaz mislim to, šel bi še dlje. Za kake vikende ali tedensko preživljanje časa z avtom tega ne rabiš. To preide prav ovelanderjem, ki potujejo cele mesece. Razni "chuck box"-i in plastični zabojčki s pokrovom, ki jih lahko zagurtnaš v prtljažnik zadoščajo. Tisti ki imamo bolj švoh motorje in nekaj težje avte moramo mislit še na težo opreme.
Materijali:
8 mm material je vseeno mal švoh, lepilna površina je razmeroma ozka, vijak pa v 8 mm ne drži prav močno. Vijačenje v čelo (tako masivnega lesa, kot) vezane plošče, vijaka ne drži zanesljivo. V 8 mm pa sploh ni dovolj "mesa" da vijak spoja ne napihne. Predvrtanje je nekoliko nerodno, če je luknja premajhna ali mal necentrirana, spoj napihne, če je prevelika vijak nima kam zagristi. Alternativo, kot na primer pri amerih priljubljene žepkaste vijačne spoje, je v 8 mm VP skoraj nemogoče naredit dovolj trdne, ker vijak ni zavrtan minimalnih 10 mm v les. Moznični bi bili praktično modelarski, keksi bi pa rob preveč oslabili. Razne alu in lesene letve za ojačitev robov na spojih so ali nonsens ali zelo neelegantna rešitev.
Kompromis je dimenzija, ki je ameri iz jutuba ne poznajo, to je 14 ali 15 mm vezana plošča, pri nas na voljo v praktično vseh bolj popularnih lesnih vrstah vezanih plošč. Pri tej dimeziji je možno uporabiti vse, od keksa P-10, preko moznika 8 mm, do žepkastega vijačnega spoja, tudi pero in utor, konfirmat 5 ali tudi 7 mm... predali, ki niso preveč obremenjeni pa so lahko iz 10 mm VP, z lepilom in iglicami.
Pri nas je na primer topolova vezana plošča v mirijadi debelin: 4,5,6,8,10,11,12,14,15,18,20,22,25,30,40 mm. cenejša je BB/BB, čisto zadosti dobra za v prtljažnik.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov