Aha, to pa ja
Oldi 1987 Golf II dizel
Re: Oldi 1987 Golf II dizel
Sem poklical danes svamz, pa mi je rekel, da grem z njihovim papirjem k španu vpisat v prometno oldtimerja, potem pa dobim nazaj 80% cestnine, tko da naslednje leto pa bo vse skupaj pod 100 euri 
What seems to be the Officer, problem?
Nč več turbo...
Nč več turbo...
Homolomo pri Španu zrihtano, dobim po pošti v parih dneh... 75 eur... Ampak dobim pa 70 nazaj od cestnine 
Nč več turbo...
Nč več turbo...
Pa dobr, to je enkraten strošek...
ampak ja, smešno je ko folk tko govori, da ga oldtajmer pride samo 40€
Ja, tapetnajsto leto to mogoče velja
Prvih par let pa je še grenak priokus začetnega stroška.
Fotr isto razlaga da za moped da 20€ na leto za registracijo. Realno pa je butnu celga boga za opremo, da je motor sploh izpraven, ker pač APN6 ('83) v originalu ni imel vse opreme ki jo rabiš danes (lahko da se motim). Plus da je moral plačat postopek pridobitve nove homologacije na podlagi prič (kar je stalo 2x več kot moped) in potem še seveda prva registracija, ki pač valda nekaj več stane, kot vsaka naslednja. Vsi pa radi naslavljajo samo to slednje
Kukrkol.
Predvidevam da boš avto nekaj časa imel, pa bo vseskup na dolgi rok še vedno poceni.
ampak ja, smešno je ko folk tko govori, da ga oldtajmer pride samo 40€
Fotr isto razlaga da za moped da 20€ na leto za registracijo. Realno pa je butnu celga boga za opremo, da je motor sploh izpraven, ker pač APN6 ('83) v originalu ni imel vse opreme ki jo rabiš danes (lahko da se motim). Plus da je moral plačat postopek pridobitve nove homologacije na podlagi prič (kar je stalo 2x več kot moped) in potem še seveda prva registracija, ki pač valda nekaj več stane, kot vsaka naslednja. Vsi pa radi naslavljajo samo to slednje
Kukrkol.
Predvidevam da boš avto nekaj časa imel, pa bo vseskup na dolgi rok še vedno poceni.
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
Ma sej sem nekak pričakoval da bojo od začetka stroški, ker pa niso lih milijoni, je čist ok.
Sploh zdej ko je vozen.
Vam povem da se za 30+ let star avto pelje odlično, dejansko gre v klanec isto kot forester, pa ma fori kar zajetno konjenico fore
Sploh zdej ko je vozen.
Vam povem da se za 30+ let star avto pelje odlično, dejansko gre v klanec isto kot forester, pa ma fori kar zajetno konjenico fore
Nč več turbo...
Nč več turbo...
Pa manj navora in več teže 
Drgač pa fajn, da gre
Drgač pa fajn, da gre
Dvica se tudi čez ovinke pelje prav nesramno dobro, sploh če je podvozje v dobrem stanju, ker pač zgonjene puše in končniki seveda ne morejo avta držat v ovinku stabilno.
Vem da je mel stric dvojko, nemško in fejst ohranjeno, pa sva se na čist povprečnih pocen gumah vedno zelo zelo hitro vozila skozi ovinke. Avto je šel res dobro. Edino v štangazu je od vibracij motorja hotla armaturka skočit ven z avta in posledično je radio prenehal predvajat muziko iz CD-ja, zato sem mu kaj hitro zrihtal enega Alpine-a na USB, pa je pol blo BP
Pa če se kdo spomne, ko je mel Ircar težave prehitet Golfa2 GTI na racelandu in še enemu avtoslalomu ??
Vem da je mel stric dvojko, nemško in fejst ohranjeno, pa sva se na čist povprečnih pocen gumah vedno zelo zelo hitro vozila skozi ovinke. Avto je šel res dobro. Edino v štangazu je od vibracij motorja hotla armaturka skočit ven z avta in posledično je radio prenehal predvajat muziko iz CD-ja, zato sem mu kaj hitro zrihtal enega Alpine-a na USB, pa je pol blo BP
Pa če se kdo spomne, ko je mel Ircar težave prehitet Golfa2 GTI na racelandu in še enemu avtoslalomu ??
Kile kile ja, s plinarno, pa še par stvarmi v kufru, ma fori zih 1,5t, bom oba enkrat stehtal za foro, ko bom šel na komunalo...
Nč več turbo...
Nč več turbo...
To ma pomoje že brez plina pa s teboj za volanom s srednje polnim tankom. Ali celo mogoče že prej.
Lih danes na tehtnici s forijem, z mano vred+poln tank benza+nekaj šare+plinarna=1530kg
Btw, Golf laufa super, 2x na teden grem z njim na šiht in je res luštn za vozit
Btw, Golf laufa super, 2x na teden grem z njim na šiht in je res luštn za vozit
Nč več turbo...
Nč več turbo...
Včeraj sem šel spet na šiht z golfom po dolgem cajt pa se mi je zdel mal umazan, ko sem domov prišel, pa sem ga na hitro opral in je spet kot nov
Golfa sem do zdaj opral že kar 3x, vse subaruje skupaj ki sem jih imel do zdaj pa 2x
Golfa sem do zdaj opral že kar 3x, vse subaruje skupaj ki sem jih imel do zdaj pa 2x
Nč več turbo...
Nč več turbo...
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Nč več turbo...
Nč več turbo...
Ker je akumulator že precej star, bo počasi treba zamenjat. Predvsem ne zanima katerim firmam baterij se izognit.
Nč več turbo...
Nč več turbo...
Bateriej jaz jemljem exide. So malo dražje, ampak delajo pa odlično.
A boš kej predelal na jedilno olje? Kmalu bo liter jedilnega olja skoraj pol cenejši kot dizel. V Nemčiji so v nekaterih trgovinah že omejili nakup jedilnega olja, da ne smeš več kot 12 flaš naenkrat kupit, ker je folk začel vozit na jedilno olje, ker je več kot pol cenejše kot dizel.
A boš kej predelal na jedilno olje? Kmalu bo liter jedilnega olja skoraj pol cenejši kot dizel. V Nemčiji so v nekaterih trgovinah že omejili nakup jedilnega olja, da ne smeš več kot 12 flaš naenkrat kupit, ker je folk začel vozit na jedilno olje, ker je več kot pol cenejše kot dizel.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Če bi se hotel res celo leto vozit na jedilno olje, bi moral met dodatni tank za nafto, v original tanku pa naštimat izmenjevalec za ogrevanje olja, ker kadar so temperature tja pod 15 stopinj, je olje pregosto. Ubistvu bi moral naredit podobno kot pri plinu, da bi vžgal na nafto, pa potem preklopil na olje, ko se dovolj segreje. Pa še pazit moraš potem, da preden avto ugasneš, da nekaj cajta laufa na nafto, da se cevi in filter prepucajo, to je pa pri tem šparovcu spet kar nekaj km.nebivedu napisal/-a: ↑13. Marec 2022, 21:20Bateriej jaz jemljem exide. So malo dražje, ampak delajo pa odlično.
Sicer je pa avto za ob nedeljah in jedilnega olja ne bo videl, tako je tole debata za v drugo temo
Drugače pa hvala za nasvet glede baterije.
Nč več turbo...
Nč več turbo...
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost