C4 - diagnostika porabe olja na pooblaščenem servisu

Garaža za vse nesubaruje
proxima
Uporabnik foruma
Prispevki: 41
Kraj: Ljubljana

C4 - diagnostika porabe olja na pooblaščenem servisu

Odgovor Avtor: proxima » 11. Oktober 2007, 10:01

Ne vem, ali spada tale tema v peskovnik kar direkt med vice - pooblascam moderatorje, da jo po potrebi prestavijo.

Moja v.d. tašča in tast sta pred slabim letom kupila novega C4. (Na tem mestu ne bi razpravljali o tem, kako in zakaj bi hotel kdo krasnega - sicer res 15 let starega - legacy limota zamenjati za C4, ampak lepotec je k sreci ostal v familiji).

Po 4000 prevoženih kilometrih pripeljeta prejšnji teden avto na nekakšen preventivni servis (malo manj kot dva meseca pred iztekom garancije). Popoldne ga prideta iskat; ob predaji serviser pove, da je avto sicer, hmmm, načeloma v redu, vendar da se jim zdi, da pije nekam veliko olja (baje se ni dalo iz njih izvleč konkretnih decilitrov :?: ) in da bi bilo to treba malo pogledat. To bi po njihovem pogledali takole: avto bi prišel na servis, kjer bi ostal 2-3 dni; v tem času bi serviserji z njim napravili 1500 km (!!!! dvakrat do Munchna in nazaj !!!! :roll: ), potem bi pa morda vedeli kaj več. Nadomestnega vozila ne bi dali, cena tega "pregleda" bi bila znana potem, ampak naj baje ne bi bila prevelika. :?:

Zdaj pa jaz sprašujem vas, o bratje subaristi: ali je to najostudnejši nateg, ki so si ga izmislili na koprskem citroenovem servisu pri obravnavi 75letnikov, ki so na pogled lahek plen - ali je pa moja nevednost o postopkih na avtoservisu še mnogo večja, kot bi si mlada gospodična v svoji naivnosti predstavljala...

Any comment?

lp, proxima

Uporabniški avatar
gorazd0
Nasankal reveža :)
Prispevki: 6617

Odgovor Avtor: gorazd0 » 11. Oktober 2007, 10:28

zakaj bi se vozili oni?,... škoda časa, denarja,...

naj se zmenijo tako, da jim dolijejo olje do maksimuma,... tašča in tast naj nato prevozita 2-3.000km,... in se pripeljeta nazaj na servis,... mojstri potegnejo palčko ven in pogledajo koliko manjka.
Fiat.
Brez panike.

Uporabniški avatar
NoFEAR
Administrator
Prispevki: 3360

Odgovor Avtor: NoFEAR » 11. Oktober 2007, 10:56

Mogoče pa je kšn serviser brez prevoza, pa rabi zastonj "nadomestno" vozilo... :lol:

Natega, če mene vprašaš...

Ampak me pa res zanima kolk olja je manjkalo...

proxima
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: proxima » 11. Oktober 2007, 11:58

Hja, meni se je tudi zdelo najmanj nenavadno - vseeno sem hotela imet vsaj second opinion, preden koga obdolzim goljufije.

Ampak tema bi bila res za peskovnik, kaj se vama zdi?? :)

lp, proxima

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma
Prispevki: 7942
Kraj: Kamnik

Odgovor Avtor: subi92 » 11. Oktober 2007, 12:19

Naj kar bo tukaj, da ljudem ne pride na misel prešaltat na druge znamke :lol: kot je Subaru :cool:

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8738
Kraj: Črnuče

Odgovor Avtor: nebivedu » 11. Oktober 2007, 12:40

Zame je tole čisto nategovanje. Po možnosti bi pa kak serviser še drogo gor peljal, pa bi mu avto zaplenil, če bi ga dobil.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: subi92 » 11. Oktober 2007, 12:46

Naj kar bo tukaj, da ljudem ne pride na misel prešaltat na druge znamke :lol: namesto Subaruja :cool:
Zadnjič spremenil subi92, dne 11. Oktober 2007, 14:22, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma

Re: C4 - diagnostika porabe olja na pooblaščenem servisu

Odgovor Avtor: subi92 » 11. Oktober 2007, 13:47

proxima napisal/-a:Nadomestnega vozila ne bi dali, cena tega "pregleda" bi bila znana potem, ampak naj baje ne bi bila prevelika. :?:
Če je garancija kaj je tle za zaračunavat :?: A avto nima 2leti garancije :?:

proxima
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: proxima » 11. Oktober 2007, 14:43

Menda imata garancije 1 leto, ne 2, ampak tudi to leto se še ni izteklo - kot vidiš, sem tudi tukaj highlightala vprašajček... :))))

Saj pravim, da je cela zadeva nadvse zanimiva, in se sprasujem, koliko takih stvari se dnevno dogaja. Pred casom sem slisala zanimivo zgodbico o starejsi gospe, ki je pripeljala precej mlajsega Volvota k pooblascenemu serviserju, da bi ji naknadno vgradil klimo - jo bom prisla povedat na eno naslednjih kav, ker je malce predolga in prevec zapletena za pisat (tri dni je, kar sem prisla z dopusta na Siciliji, pa sem se malo mediteransko razpolozena..:)))))))

lp, proxima

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba
Prispevki: 5489
Kraj: Trbowle

Odgovor Avtor: BackW00d » 11. Oktober 2007, 23:57

bwaahhah...nemorm verjet kero so dali ven :D da bi se peljali 2x do minhna pa nazaj....a ne me je*** mene bo pobral....pa ne morš z takimi ven uletavat na servisu....
jst bi jih use gonu vse kja iz kjer so špricnili par mescev pred rojstvom....

jst vem da bi premislu če bi še kdaj šou na tist servis, po tistem ko bi se šou še isti trenutek skregat h šefu....

aja pa diplomo si zaslužjo, za štosarje leta :D
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik foruma
Prispevki: 260
Kraj: mb

Odgovor Avtor: pilgrim » 12. Oktober 2007, 05:27

Z vsemi podatki: kdo na servisu, kdaj, kaj točno je predlagal, in vsemi pomisleki ob tem, bi se neposredno, telefonsko ali še bolje osebno, obrnil na najvišjo inštanco pri nas, recimo na direktorja citroen slovenija, ali kaj pač imajo. Pridal bi pripombo, da vljudno prosim za odgovor, preden se obrnem na vodstvo citroena v franciji in medijem posredujem zanimivo "skrb" za starejše lastnike citroenov.
aja, najprej pa bi z beležko in pisalom skočil na servis in lepo prosil tistega serviserja, da mi še enkrat natančneje pojasni, kaj da je narobe, da bom o njihovi skrbi lažje obvestil nadrejene. In kako se piše, itd, itd ....
Marsikaj v tem svetu nategovanja z vseh strani se je že dalo urediti na tak način. Resno, zavzeto, z diktafonom ali beležko, z zahtevo po osebnih podatkih, in vljudnim dajanjem na znanje, da boš šel do konca. Po pravilu se modeli ob takem pristopu kar takoj malo v hlače.

sicer se pa pridružujem: iz subaruja se ne gre na citroena al kaj pač.

Uporabniški avatar
gorazd0
Nasankal reveža :)
Prispevki: 6617

Odgovor Avtor: gorazd0 » 12. Oktober 2007, 09:27

Če me spomin ne vara, je imel pred parimi meseci težave s servisom tudi en fant z vašega konca; C5 ki je laufal brez ključa itd... je bil prispevek tudi po televiziji (Preverjeno?).

Ne vem. Metoda, ki so jo predlagali na servisu, sicer deluje,... a je nesmiselna. Predlagam, da se dogovorite drugače (kot sem napisal že zgoraj) in na ta način ugotovite žejo motorja...
Fiat.
Brez panike.

Uporabniški avatar
niva13
NoizeMaker
Prispevki: 4009
Kraj: Venera

Odgovor Avtor: niva13 » 12. Oktober 2007, 10:29

O Proxima, najprej lp po dolgem casu :D

Glede porabe olja pri C4 bi mogoce bilo dobro obiskat se kak drug servis, dokler je avto se v garanciji.

proxima
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: proxima » 12. Oktober 2007, 14:56

Da odmeglim majhno nejasnost za Backwooda in ostale - serviserji so omenjali samo razdaljo 1500 km, v dve ekspediciji do Munchna sem jo prevedla sama kot primerjavo, zato se opravičujem za dvoumnost.

Hvala vsem za mnenja - zaenkrat bomo pobrskali po forumih in se pozanimali o drugih servisih, upam pa tudi, da se bo dalo lastnike avta prepricat za se en nastop z belezko in svincnikom in morda s kaksnim diktafonckom v zepu, ta ideja se mi zdi odlicna.

Jaz bi se po kirursko slampasto in enostavno lotila merjenja olja s palcko tako, kot je rekel Gorazd, ampak tisti C4 naredi par km/dan, tko da bo pri 5000 km nekje naslednjega aprila...

vam bom javljala razplete!

lp, proxima

[/b]

air_man
Uporabnik foruma
Prispevki: 69

Odgovor Avtor: air_man » 27. Junij 2008, 10:26

Naliješ olje, zamenjaš filter olja, zaplombiraš šipko, pokrov in čep in vljudno povabiš na pregled čez določene kilometre in preveriš stanje, vmes je pa seveda še kup administrativnega dela in komunikacije s principalom...

Tako se to dela ;-)

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost