Vrechov TAMič 110 T7 B - (Ludi) Rudi

Garaža za vse nesubaruje
Odgovori
Uporabniški avatar
vrecha
Uporabnik foruma
Prispevki: 1411
Kraj: Ausard, WS
Kontakt:

Re: Vrechov TAMič 110 T7 B - (Ludi) Rudi

Odgovor Avtor: vrecha » 13. Maj 2026, 13:56

Na žalost ni samo o-ring, ampak ima utor, malo bolj kompliciran profil. Dihta naredi, ampak reže le kvadratne profile, na približno bi bilo, ampak ne kot original. Cena za izdelavo česa takega pa dobrih 100 evričev, tako da čisto za vse dihta vseeno ni odgovor.
Drugače tole tesnilo še iščem, ni bil tapravi, kot kaže je moj zračni filter nekoliko večjega premera kot je bil standard na 110ki.
I'm just a soul who's intentions are good, oh Lord, please don't let me be misunderstood ...

Uporabniški avatar
icko
Uporabnik foruma
Prispevki: 835
Kontakt:

Odgovor Avtor: icko » 13. Maj 2026, 15:14

@ Trbouc
Tam v dihti so zlatarji. Pa uni gor v Šenčurju tud. Odkar Tenga ni več so se vsi s ketne spustil.
Pa z zalimanim oringom nisem še nikoli rešil težave.

@ Vreča. V prima filtri so imeli včasih cele filtre s cikloni in tesnili za Indos in Litostroj viličarje...

Uporabniški avatar
vrecha
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: vrecha » 13. Maj 2026, 19:10

Tnx za info, bom povprašal še tam. :thup
I'm just a soul who's intentions are good, oh Lord, please don't let me be misunderstood ...

aleks
Uporabnik foruma
Prispevki: 2569
Kraj: Ravno Brdo

Odgovor Avtor: aleks » 14. Maj 2026, 09:58

V Prima sem jaz nekaj časa za 80tko filtre naročeval. OK zadeva. Potem so mi tam povedali, da je filter za nek VW poltovorni avto enak, da sem lahko v motomatu dobil filter preko pulta, in ni blo treba tja klicat.
"At least my lot fuck up on an epic scale ..." Gary Oldman, Slow horses, 2025

Uporabniški avatar
vrecha
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: vrecha » 18. Maj 2026, 17:06

Damjan, nič ne bo s Fast and Furious tamičem.
Zarečenega kruha ... :lol:
Po spletu okoliščin bom del spremljevalnega programa (čudovišt od vozil) na Drift Stars v Logatcu ta vikend (-> KliK <-). Se bom probal nekam bolj v kot parknat da ne bo preveč v oči bil tale odklon od povprečja. Kakorkoli, če bo kdo tam okoli, me komot pocuka za rokav in kakšno rečemo (če se bo sploh dalo kakšno rečt, enkrat sem bil na podobnem dogodku v Omišu na Hr, pa so me še naslednji dan bolela uha :smly ).

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba
Prispevki: 5496
Kraj: Trbowle

Odgovor Avtor: BackW00d » 20. Maj 2026, 20:45

Da pa na internetu (ajde mislim direkt kitajce) poiščeš nek material na "meter" pa doma polimaš skup pa ne gre?

Jaz sem ponavad dajal do 5€tam v dihti za razne oringe....k sem servopumpo servisiral sem menda celo dal nekih 12€?.....lažem, sem šel pogledat v zapisnik in je bilo 9 oringov ter nek semering za gred - 7,89€ - tko da ja, men so kul.
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....

Uporabniški avatar
vrecha
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: vrecha » 21. Maj 2026, 07:41

Ma ne, saj za te standardne o-ringe vseh mogočih dimenzij in materjalov je Dihta super. Drago postane samo, ko ti morajo kaj po meri izdelati. Drugače ne bi rad preveč improviziral, saj trenutna gumica še drži cca, ampak je treba zrihtat dobro in zanesljivo tesnenje, ker nočem vsakič ko grem čez pol metra vode pucat masla iz zračnega filtra ...

https://blogger.googleusercontent.com/i ... uZraka.jpg

Uporabniški avatar
vrecha
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: vrecha » 24. Maj 2026, 21:52

Definitivno izven domačega okolja, izven cone udobja, ampak zanimivo, zanimivo, pa razgled z vrha nadgradnje tudi ni bil slab. Pa čepi za ušesa so prišli prav. :innoc

https://blogger.googleusercontent.com/i ... -26-17.jpg

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost