2.2 i-dtec avtomatik 85Kkm.
Prvi avtomatik.
No in vtisi pri kruzanju čez mesto ; 50 omejitev včasih menjalnik pozno šalta navzdol. tam 1250-1300 rpm. Potem zatrese zavibrira motor.
Popravim tako da rahlo dodam gas. Drugače dela bp, sport mode steering shifting...samo tele vibracije. Mrzel topel ni važno.
Olje?
Softver?
lp
Ica je kupil CRV
Re: Ica je kupil CRV
Taprvo frišno olje in filter, potem pa naprej gledat softver, ostalo. Klasični avtomatiki so ena taka žvau. Frišno olje lahko nardi marsikaj. Olje je dobro enih 60 tkm pri normalni vožnji, raje prej menjat če so pogoji taki, da se bolj greje. Recimo vleka prikolice ali podobno. Sicer, obriši palčko na lepo belo papirnato brisačko. Če ni lepo rdeče kot jagodni sok, menjat, sploh če je že mal rjavkasto. Olje ni tako drago, filtri tud ne. Dobi človeka, ki res zamenja vse olje, ne sam polovico. Ven spustit ni nujno zamenjano, ponavadi vsaj tretjina starega ostane not pri tem postopku. Na Stankinem Gecu sem sam menjal, ampak s preplakovanjem, ker nimam dostopa do pumpe za ven povlečt. Najprej spustil kar je šlo, potem vžgal motor, šel parkrat čez vse položaje ročice (je ven steklo še kar nekaj). Potem frišno olje, vozit ene 5 dni, potem pa še enkrat olje ven, pokrov karterja dol, novo cedilo, in še enkrat frišno olje. Ni čisto tako kot pri profiju, ampak vseeno več olja frišnega v menjalniku, kot če samo enkrat ven spustiš.
"At least my lot fuck up on an epic scale ..." Gary Oldman, Slow horses, 2025
Če menjava olja ne pomaga, je za downshift shudder lahko kriv downshift ventil med 3 in 2 (vsaj pri meni, imam samo 4 prestave). Ponavadi je na klasičnih avtomatikih to samo utrujena vzmet, kar sicer ne pomeni da je popravilo poceni, ker je treba snet ventilsko ploščo za popravilo. Kar spet pomeni, olje, delo. Če se vzmeti ne da menjat, gre not nov ventil.
V glavnem, nežno vozit in ne predolg čakat da se tole ne razvije v kaj zoprnega.
V glavnem, nežno vozit in ne predolg čakat da se tole ne razvije v kaj zoprnega.
"At least my lot fuck up on an epic scale ..." Gary Oldman, Slow horses, 2025
Katero generacijo oz letnik?
Dec 2013 5 stopenjski avtomatik. Avto ima vlečno napravo, koliko so jo uporabljali ne vem. Je pa skoraj nov in tudi diši še po novem.
Po moje olje še ni bilo zamenjano. Servisni interval je na 100 000 se mi zdi.
Kak namig kdo bi to lahko dobro naredil in stestiral? Ni nujno da je full pocen važn da bo ok.
Hvala
Po moje olje še ni bilo zamenjano. Servisni interval je na 100 000 se mi zdi.
Kak namig kdo bi to lahko dobro naredil in stestiral? Ni nujno da je full pocen važn da bo ok.
Hvala
Osebno ti priporocam Pogacnika iz Lesc. Eni pravjo da ni ok drugi da je. Je pa en subarujevc zaposlen tam.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost